Ogłowia

sei   . let's grow old together & die at the same time .
21 maja 2013 07:13
Magdzior, nie wiem jaki model, ale chyba to TO:
[img][[a]]http://www.gnl.pl/images/images_medium/81357007-PON_0%20[[a]](srednie).jpg[/img]
juliadna tak się przyzwyczaiłam do Fuerte w rureczce, że teraz te policzkowe wydają mi się za grube, ale to może tylko złudzenie.  😡
anetakajper   Dolata i spółka
22 maja 2013 07:11
Kochani ktoś wie co to za ogłowie? model?
nie bardzo, inne mocowanie skośnika
Kieffer Perseus to nie jest - w Kiefferze skośnik jest wewnątrz nachrapnika, inaczej to wygląda 😉
Dziewczyny mam bardzo głupie pytanie .

Naczółek (chodzi mi o artemisa) mierzyłyście od szlufek czy tylko same opadające kamyczki, że w xfull'u wyszło ponad 54,5cm?

Ciężko mi znaleźć rozm. xfull.  Może ktoś ma do sprzedania?.
Rozciągnięty na płasko od końca do końca. Z poszukiwaniami do zakupów to polecam ogłoszenia, ale szczerze mówiąc szanse mizerne - ogłowie już od dłuższego czasu jest nieprodukowane, naczółki trzymały się tylko z pierwszych serii, jakie miał Hooks, potem już rozklejały się na potęgę, więc niewiele pewnie długo przetrwało.
Dzięki, zgłupiałam jak mam mierzyć. W stajni mam lekko opadający full i chcę porównać.
Ogłoszenia już dałam, zostało mi tylko czekac.  😉
Zapewne to pytanie się przewijało już przez ten wątek,ale mimo wszystko zapytam.
Czy mógłby mi ktoś polecić ogłowie solidnie wykonane,z miękkiej skóry lub wyrobu skóropodobnego tak do 250zł?🙂
maison   Wiara i wytrwałość to klucz do spełnienia marzeń!
23 maja 2013 10:53
Czy ktoś wie, co to za ogłowie?  :kwiatek:

czy ktoś miał kiedyś w łapkach to ogłowie, albo może się wypowiedzieć o jakości, trwałości itd?  http://www.horsehouse.pl/pl/Katalog/Kon/Oglowia/Ujezdzeniowe/Oglowie-ujezdzClassic-Pom-Pom-Hansbo.html :kwiatek:
ed. bo za duże zdjęcie  🙄
Zapewne to pytanie się przewijało już przez ten wątek,ale mimo wszystko zapytam.
Czy mógłby mi ktoś polecić ogłowie solidnie wykonane,z miękkiej skóry lub wyrobu skóropodobnego tak do 250zł?🙂

to zależy jakie ci się podobają. Jeśli lubisz z szerokim nachrapnikiem i opadającym naczółkiem, to to ogłowie : http://www.gnl.pl/oglowie-solibel-comfort-p-10240.html jest super, mam je i uwielbiam. Mięciuteńkie, dobre jakościowo, mam od ponad roku, 2 razy może pastowałam, specjalnie się z nim nie pieszczę i wygląda super. Jedynie kilka kryształków z naczółka poodpadało, ale widać to tylko jak ktoś się będzie uporczywie przyglądał z bardzo bliska  😉
czy passier ma w swojej ofercie ogłowia z nachrapnikiem meksykańskim? Lub same nachrapniki?
Szukam jakiegos delikatnego oglowia z nachrapnikiem meksykanskim, znajde cos w polskich sklepach?
Bo szczerze powiem szukam i szukam i same jakies topory znajduje  🙄 🙄  Bede wdzieczna za pomoc  :kwiatek:
Przepadłam,zachorowałam...muszę mieć !  😜

Horze Constance

Miał ktoś?
Potrzebuję do ciurania jakieś 5-6 razy w tygodniu i nie wiem,czy inwestować więcej czy zadowolić się takim cudem.
Iskierkowa W szkółce w której jeżdżę jeden koń ma właśnie to ogłowie. Jest całkiem fajnie, miękko podszyte, skóra nawet spoko. 😉 Jest taka sprężysta, "rościągliwa" ale nie kruszy się. 😉 Moim zdaniem to ogłowie jest całkiem fajne. 😉

Edit:
No i ma fajnie profilowaną potylicę. 🙂
Dzięki grala,chyba się zdecyduję na nie.Mam Horze Princess ale skóra marna,a dużej różnicy cenowej pomiędzy nimi nie ma (Princess-ok.130zł,Constance-180zł).
Iskierkowa, ja mam, a raczej miałam, bo zginęło tragicznie w terenie. Jeździłam w nim 3 msc 5 razy w tygodniu i bardzo mi się podobało. Miękkie i do tego bardzo ładne. Btw, teraz muszę zainwestować w kolejne ogłowie i pewnie też będzie to Horze Constance🙂
Miał ktoś styczność z tym ogłowiem? http://pasi-konik.pl/pl/p/WEMBLEY-Oglowie-Sevilla-X-Line/333 Warto? Jak z rozmiarówką?
Miał ktoś doczynienia z tym ogłowiem - WEMBLEY Ogłowie Arona X-Line lub chociaż tą firmą?  👀
http://pasi-konik.pl/pl/p/WEMBLEY-Oglowie-Arona-X-Line-/3113
Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje 😉 :kwiatek: :kwiatek:
Malaga15   Moja Saviola <3
31 maja 2013 14:05
Mam takie ogłowie - nie wiem jaka to firma , bo dostałam używane od kuzynki. Sonia je uwielbia <3  😅
Malaga co to wnosi do wątku ? A, że uwielbia to skąd wiesz ? Powiedziała Ci ? Spamujesz w każdym wątku...
Mam takie ogłowie - nie wiem jaka to firma , bo dostałam używane od kuzynki. Sonia je uwielbia <3  😅

Skąd ten wniosek?
I pytanie nr.2: Naprawdę masz 25 lat?
kortina, ja mam to ogłowie, wstawiałam już opinię i zdjęcia  😉
Malaga15   Moja Saviola <3
31 maja 2013 15:32
[quote author=Malaga15 link=topic=39.msg1790680#msg1790680 date=1370005558]

Skąd ten wniosek?
I pytanie nr.2: Naprawdę masz 25 lat?

[/quote]

TAK mam 25 lat .
Nie spamuje po prostu chce się zapytać i od razu powiedzieć że moja Sonia lubi te ogłowie bo zawsze chętnie je bierze do pyszczka.
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
31 maja 2013 15:36
👍  😁 😜 🙇 🏇

🥂 to się zacznie  😀
Nie karmcie trolla,chociaż no...czasem trudno się powstrzymać  🏇
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się