KOTY

Dea, swietnie, ze dajesz "zupę", to napewno dużo lepsze niż jakakolwiek sucha, tym bardziej dla kota z problemami nerkowymi.

Mój jest tylko na mokrym i surowym i bardzo mało pije ( moze 100 ml), pobiera wodę z pokarmu i mu styka. Potężnych sikow ok 6 dziennie, a jak był kiedyś na suchej to max 2x

Kizia mizia skolowana, zdrowka dla rekowalestentki  :winko:
Dworcika   Fantasmagoria
13 maja 2013 21:33
kalaarepa, moja miała cięcie na boku, goiła się bez kaftanika i kołnierza. Jak kot się za bardzo nie interesuje i nie grzebie przy ranie, to nie ma po co go ubierać.
Glitne też ściągałam kaftanik, kiedy tylko miałam na nią oko, chyba tylko na noc jej zakładałam  😉
Czy ktoś orientuje się ile może kosztować rodowodowy Devon Rex i ile trzeba czekać na kociaka?
DeJotka, koty z dobrych hodowli, które są zdrowe, wolne od chorób genetycznych, dobrze odżywiane i przede wszystkim z rodowodem należącym do organizacji WCC do tanich nie należą bez względu na rasę (od ok 1500 w górę)
Poszukaj hodowli w necie, poczytaj o wolnych kociakach. Czasem sie zdarza,ze jest starszy kociak na wydaniu, z krzywym zgryzem albo z załomkiem etc po niższej cenie. Kociaki są wydawane po skończeniu 14 tygodnia życia

Szukasz kota?

Moje właśnie leży mi na kolanach i chrapie jak stary  😁
To itak malo,myslalam ze ze 3 tys,a moja najnowsza kota nigdy na oczy kuwety nie widziala i wstawilam jej kolo jej nory z ktorej nie wychodzi i wiecie ze weszla tam sama bez podpowiadania? Madry kot,tylko strasznie sie boi az mi jej szkoda ze swojej nory nosa nie wychyla i patrzy na mnie z przerazeniem, ona tak naprawde boi sie ludzi ale ograniczam z nia kontakt do podawania jedzenia i sprzatania kuwety skoro ma wyjsc znow na wolnosc
kalarepa, ale te koty w sumie to mądre są.
Ja złapałam 2 dzikusy do kastracji i po zabiegu siedziały w klatce i od razu wiedziały, ze do kuwety mają się załatwiać
DeJotka, koty z dobrych hodowli, które są zdrowe, wolne od chorób genetycznych, dobrze odżywiane i przede wszystkim z rodowodem należącym do organizacji WCC do tanich nie należą bez względu na rasę (od ok 1500 w górę)
Poszukaj hodowli w necie, poczytaj o wolnych kociakach. Czasem sie zdarza,ze jest starszy kociak na wydaniu, z krzywym zgryzem albo z załomkiem etc po niższej cenie. Kociaki są wydawane po skończeniu 14 tygodnia życia

Szukasz kota?

Moje właśnie leży mi na kolanach i chrapie jak stary  😁

Nie, nie szukam.Mój dachowiec ma się super i nie wymieniłabym go na żadnego innego 😉  Jakby to powiedzieć...usiłujemy z koleżanką odwieść jej mamę od pomysłu kupienia takiego...jej wcześniejsze przygody ze zwierzakami  i w ogóle podejście wskazują na to, że taki kot mógłby źle skończyć :/
DeJotka - ja kupowałam DevonRexa za 1,5 tysia i to są średnie ceny. Okres oczekiwania jest taki sam jak w przypadku innych ras- 3 miesiące ale sporo jest hodowli więc można znaleźć "od ręki"
A co tutaj tak cicho  👀

Melduje, ze w sobote jade z Putkiem na nasza fjordowa plaze  💃
bedziecie sie opalac ?  😀 moj maz byl dzis z dzikuska u kontroli wszystko ladnie sie goi, ale 
wet powiedzial ze jeszcze 3 dni w domu ma byc zeby sie calkiem dobrze zaroslo, niestety daelj sie boi, ale to moze dobrze na uczelni niestety nie wszyscy pracownicy sa do niej. dobrze nastawieni a zwlaszcza jedna wredna baba co pisala skarge do sanepidu na koty, durna baba,  ja nie wiem co ona robi jak nikt nie widzi ;/ my sie opiekujemy a tej jednej jedzy nie pasuje, 
Słyszałam już o tym z miesiąc temu, na facebooku było głośno.
Mazia   wolność przede wszystkim
17 maja 2013 13:34
ale masakra

a konia44 narzekała że jest za cicho...

żeby nieco odstresować atmosferę przesyłam zdjęcie mojej kotki, która już rozpoczęła sezon żaglowy

wow, ale czad!

A tu nasza porodówka:
A słyszałyście również o nowej uznanej rasie kotów?
Wyhodowana w Wielkopolsce.
Jungle. Tak, Tica ją uznała. Małe, filigranowe, o umaszczeniu sarny  😜
Bischa   TAFC Polska :)
17 maja 2013 14:27
No ja pare dni temu o tym w tv słyszałam, fajne te koty 😜
Też mi się z maści podobają.
W ogóle wielki  👍 za chęci i trud włożony w wyhodowanie odrębnej rasy kotów.
Wistra - genialna porodówka! jestem zachwycona  😀
Żwirek Tigerinio polecałam ja i zmartwiłam się czytając, że jest do kitu bo dla mnie jest świetny. Cieszę się, że to był tylko jeden worek.  🙂
Będę teraz mieszkać sama a, że dość sporo nie ma mnie w domu postanowiłam załatwić Kocicy jakieś towarzystwo. Myślicie, że to dobry pomysł? Dziewczynka raczej mało towarzyska w stosunku do innych kotów ale żal mi, żeby siedziała pół dnia sama.
Pomysł dobry w kwestii zapewnienia kotce rozrywki, ale osobiście nie sprowadzałabym drugiego kota. Nasza kotka jest panią na włościach i próba przekonania jej do innego kota okazała się klapą, zbyt długo była w domu sama i się przyzwyczaiła, że ona jest "królową". Aktualnie mam dwie kotki, jedna dominująca a druga uległa, ale nie polecam. Podzieliły się terenem jaki stanowi dom, chociaż starsza uwielbia męczyć młodszą. Nie piorą się, a namiętnie ganiają po domu z widowiskowym MIAU.
megi, niestety, drugi tez już umarł. Otwieram kuwetę, widzę grudki. Wkładam łopatkę pod grudkę, podnoszę - puf, pęka jak bańka mydlana i wysypuje się przez otworki w łopatce

Ale nic to! 25go maja jadę do Katowic na targi zoo po 120kg żwirku  😅
A ja troszke inaczej to widze, tym bardziej, ze tez mialam dluugo, prawie 7 lat, jedynaczke nienawidzaca innych kotow, az sie przypladala Savana i moze kocice nie kochalay sie namietnie, ale spedzialy czas razem - razem na balkonie, razem rozciagnietye na plamie slonca na dywanie, razem urzadzaly galopady po domu. Mysle, ze warto zapewnic kici towarzystwo, a maluszek ktorego sobie wychowa, nie powinien byc - na dluzsza mete - zrodlem problemow.
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
17 maja 2013 16:19
Znacie cudowny sposób na przemycenie tabletek w jedzeniu?  Mój futrzak okazało się, że ma chory ukł. krązeniowy i wodę w płucach.
Na dłuższa metę podawanie w makreli pewnie się nie zda.
Inne smaczne mokre karmy, które kociaste chętnie jedzą?  Kot jest 15-letnim cwaniakiem...
Nie przemycam. Tabletkę wsadzam, masuje gardło i kot sam łyka. Moja to maruder, wywącha nawet malutką tabletkę.
Miyako, ja podaje mojej Salsie codziennie pol lyzeczki suplementu na stawy - rozcieram to z odrobinka galaretki/mieska z saszetki, z serkiem i po prostu pakuje na palcu do buzi (kiedys bawilam sie w strzykaweczke, ale palec lepszy), cale przedsiewziecie trwa  - sprawdzalam - +- 20 - sekund i po bolu. U mnie podawanie zakamuflowanych lekarstw / suplementow w jedzeniu tak aby kot sam zjadl, nigdy sie nie sprawdzilo. Moze sprobuj podobnie - jesli tabletka jesli malenka to otocz ja jakims 'poslizgiem' - maselko fajnie sie sprawdza - i do pysia. Albo rozetrzyj, zmiksuj  i dalej tak samo.
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
17 maja 2013 17:08
tabletka jest całkiem spora (ma dostawać połówkę), chyba ze podzielę na mniejsze kawałki.  z furosemidem mam nadzieje, że nie będzie problemu, tylko 1/4...
Cwaniak cokolwiek dostaje mokrego, menda rozgryza po malutkim kawałku i wypluwa jak znajdzie coś podejrzanego.  🍴
Nie wiem czy da radę dać mu tabletkę do gardła, krztusi się chrupkami. :/  Boje się, że mu bardziej zaszkodzę.  🤔
Przeraża mnie, że kasłanie i niby wymioty (duszenie podobne przy zakłaczeniu) z przed 2 dni, było objawem powiązanym z sercem.  Nigdy nie miał z tym problemów.  Tylko z suk się męczył, raz na parę lat.
Przerasta mnie to. :/
Czy ktoś podaje kotu z zaburzeniami pokarmowymi probiotyk ?

Kot ma przewlekłe zapalenie trzustki, dostaje codziennie Kreon plus ścisła dieta. Generalnie jest dobrze, ale miewa co jakiś czas okresy gorsze, kiedy mało je i gorzej się czuje. Czy probiotyk pomoże na pracę trzustki i wątroby czy raczej strikte na jelita ?
Kolebka, ja podaję probiotyk. Jedyny, jaki jest na rynku w tabletkach - Enteromicro. Mam też Aptusa Aptobalance, ale on jest w proszku i wciskanie go strzykawką nie jest miłe ani dla mnie, ani dla kotów. Chcesz któreś na próbę?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się