DIY - zrób to sam

A proszę bardzo🙂
potrzebujesz, jak wiemy, dwóch kolorowych kółek- to większe mniej więcej wielkości płyty cd. Ja robię z kolorowego bloku technicznego. Trzeba kółko wyciąć takimi nożyczkami z wzorkami, albo normalnie i pociąć brzegi jak komu się podoba🙂 na to koło naklejam mniejsze, wiadomo- w innym kolorze Na nie naklejam wycięte paski z papieru (ale można też z materiału, ja robię całe papierowe), długie jak wstażki od prawdziwego flo. Na całość w środku doklejam najmniejsze kółko- wykończeniowe, ozdobione jak chcemy. Może być to koń, a może kwiatek ładny na Dzień Matki albo coś innego🙂 dzieciaki lubią to robić i naprawde nie jest to trudne🙂 powodzenia!
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
09 kwietnia 2013 21:02
Wsiąkłam we wstążki...

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
10 kwietnia 2013 11:02
Zajebista! 🙂
10 kwietnia 2013 18:34
Dzięki, już się tworzy różowa i filcowe etui na telefon. Szaleję ostatnio zamiast się uczyć.

Etui :
dziś mój nowy obraz dostal swoją ramkę 🙂

Zetka! Ty też haftujesz?? 🙂 jak fajnie, myślałam, że tylko ja na tym forum...🙂 kicia piekna. Oprawiasz za szkłem?
generalnie prawie wszystkie oprawiam ze szklem. Ta ramka tutaj została wczoraj kupiona w sklepie z tzw drugiej ręki, za 2e, jest bez szkla ale jest naprawdę ładna 🙂

Kolejny mój obrazek się już haftuje. Mam nadzieję go skończyć do końca tego roku, bo zaczęłam go dziarać jakieś 6-7 lat temu i odkładam i zapominam ale w końcu muszę go skończyć.  🙂
Tamtam dzięki śliczne i fajne pomysł 😀
bardzo dziękuję : *
24 kwietnia 2013 19:46
Gumka do włosów ( jako włosomaniaczka muszę mieć szeroką gumkę o malej średnicy - mam supercienkie włosy, bez metalowych łączników) z kokardką - moja nowa miłość, uwielbiam kokardki =)

I etui na telefon
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
27 kwietnia 2013 11:36
Kto chciał poduszkę herbatnika?  👀

cudowne te poduszki  😍 😍 😍
12 maja 2013 20:06
Dla mamusi =)

Strzyga jest możliwośc uzyskania jakiejś instrukcji jak zrobic taką wstążkową bransoletkę?  👀
12 maja 2013 21:34
Proszę =)
Jeśli już jesteśmy przy etui 😉

CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
13 maja 2013 16:18
Bardziej opłaca się zamówić sznurek sutasz na allegro czy kupić gdzieś stacjonarnie? Gdybym chciała na początkowe próby zamówić, to koszt 4 sznurków 2m plus dostawa wyniósł by mnie 12zł.
CzarownicaSa ja w sklepie stacjonarnym to płaciłam za taką ilość jak podałaś koło 9 zł. jednak nie przemawia to do mnie, brakuje mi cierpliwości  🤣 obecnie robię dużo wisiorków z kaboszonami, bransoletek, kolczyków 🙂

CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
21 maja 2013 14:45
Zarąbista ta bransoletka!
No ja chcę spróbować, bo niesamowicie mi się podobają te różne sutaszowe cudeńka 😀 Tylko nie wiem, gdzie w Warszawie mogę to kupić... :/
Zetka! Ty też haftujesz?? 🙂 jak fajnie, myślałam, że tylko ja na tym forum...🙂 kicia piekna. Oprawiasz za szkłem?

Nie jesteście same 😉

jekaterina00, jak sie robi takie medaliony?
kotwica jest fenomenalna. chcę!!!
http://srebrnaagrafka.pl/sklep/jekaterina  😉

Vesna zrobić nie trudno  😉 musisz kupić bazę pod kaboszon, pasujące szkiełko (kaboszon) i łańcuszek. Na allegro jest duży wybór, w niektórych sklepach stacjonarnych też są (jeśli chodzi o Wrocław to Koraliczki na Grunwaldzie i Kuferek z koralikami na Jedności Narodowej). Wybierasz obrazek, drukujesz (w zupełności wystarcza zwykła drukarka) i przyklejasz kaboszon na obrazek (klej po wyschnięciu musi się zrobić całkowicie przezroczysty- ja używam Magic lub Diamond Glaze). Trzeba to dość szybko wysuszyć (położyć na rozgrzanym kaloryferze lub pod lampką) żeby się tusz nie rozpłynął. Zabezpieczasz od spodu taśmą klejącą i wklejasz do bazy. Koniec  😀
CzarownicaSa,  na pewno jest jakiś sprzedawca allegro, który jest z Twoich okolic 🙂 część sznureczków właśnie tak kupiłam, a część zamówiłam. sprzedawcy nawet z wysyłką mają dużo różnych rzeczy (filc, igły, koraliki) od razu, więc często opłaca się nawet zamówić🙂
jekaterina00, dziękuję 😀
jekaterina00, zainteresowałam się tą techniką  🙂
Da się gdzieś w internecie (allegro?) kupić gotowe zestawy (baza, szkiełko, łańcuszek). Jako laik nie chciałabym kupić elementów, które nie będą do siebie pasowały.
ja właśnie przeglądałam jest na allegro masa tego. Są genialne!!!
Fakt, jest tego sporo ale żadnych zestawów nie widzę (poza tymi gotowymi ozdobami)
Zestawów jako takich nie ma. Musisz patrzeć na średnicę wewnętrzną bazy. Jeżeli pisze że wew. ma wymiary 19*28 mm to takiego kaboszonu szukasz 🙂
ja półfabrykanty zamawiam na beads.pl lub na allegro u passionroom_pl
W takim razie dę szukać na allegro. Dzięki  🙂
dzisiejsze na zamówienie  😀

i seria dla kibica  😅

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się