JAK PRAĆ OWIJKI ESKADRON
Eeeeeeeee czapeczki to tylko w zimie, bo szybko sztywnieją, i oczywiście szaliczki 🤣
wątek zamknięty
nienawidzę was 👿
miałam kupić OWIJKI ESKADRONA ale nie mam przecież kaczuszek 😕
ale! mam CZAPRAK ESKADRONA, jak go uprać żeby nie zamknął się w sobie ❓ pomóżcie, jest przed pierwszym praniem 😲
wątek zamknięty
Musisz stopniowo przyzwyczajać,najpierw delikatnie polewając.Uważaj na lamówkę-to najbardziej wrażliwe miejsce.I pilnuj żeby się nie przeziębił!Pogoda nadal jest w kratkę a już widzę jak bezduszni ludzie wieszają czapraki na dworze i myślą,że na wietrze się wysuszy 🙁
wątek zamknięty
te pranie to gorsze od matury z matematyki jest ! aż mnie brzuch boli ze strachu jak pomyśle że muszę wyprać owijki eskadrona.. a jak mi nie wyjdzie? może zalecacie kaczuszki danej firmy? 🙄
wątek zamknięty
Ja piorę tylko ręcznie, czytając na głos Goethego w oryginale. Owijki Eskadrona są bardzo dumne ze swojego pochodzenia. Przy namaczaniu zaczynam od Fausta, a jeśli nie chcą długo puścić, przydatne są Cierpienia młodego Wertera (Die Leiden des jungen Werther) - nie ma bata, wszystkie przy tym wymiękają.
wątek zamknięty
Kaczuszki muszą być koniecznie gumowe i koniecznie żółte. Inne kolory trącą fałszem, dlatego są stresujące.
Czaprak jest duży, ale płochliwy, zalecam dużą wannę z płytką wodą i uspokajającymi olejkami eterycznymi. Po kąpieli należy dokładnie wymasować, ale NIE WYŻYMAĆ. NIE WOLNO!
wątek zamknięty
quanta,ale przecież "Cierpienia młodego Wertera" spowodowały falę samobójstw!Chcesz żeby Ci się owijki powiesiły?Albo sobie w rzep strzeliły? 🤔 Strzyga zaznaczała przecież tyle razy,że to wrażliwce..
wątek zamknięty
quantanamera och to jednak przed ustną maturą już wypiorę owijki ! z polskiego zrobie powtórzenie z Cierpienia młodego Wertera bo mam go w pracy 😎 Strzyga a masz może jakieś namiary na takie kaczuszki? okropnie mnie zestresowałyście... 🤣
wątek zamknięty
Najlepiej taką kaczuszkę wyprodukować samemu, żeby była EKO.
wątek zamknięty
A czy Wasze owijki ESKADRONA mają jakieś preferencje? Moje czekoladowe lubią szczególnie olejek migdałowy i waniliowy 🙂
wątek zamknięty
O kurcze, ja piszę prace na temat śmierci. To może jednak nie warto przekładać mojego stresu i powagi tak brutalnego tematu na owijki? Może to spowodować utrate koloru bądź też co najgorsze ! odpadnięcie znaczku z napisem eskadron?! 😕
kaczuszek też nie dam rady zrobić 🙁 może ktoś pomoże? - to dobry uczynek, a w ramach wdzięczności wyśle zdj owijek zadowolonych i zrelaksowanych 🙂
wątek zamknięty
Bacik90,też wybrałam temat o śmierci 😉 Ale owijki mam tylko Horze.
wątek zamknięty
lacuna to może horze bez kaczuszek się obęjdą 🙂 a ja zamiast uczyć się z matematyki której nie zdam znów musiałam wejść na forum i tu takie atrakcje 😀
wątek zamknięty
Prać? Owijek eskadrona sie nie pierze....Czyści się je piekilenym ogniem wyłaniajacym się z mrocznej groty wypełnionej zmutowanymi pływaczkami po sterydach z ekipy olimpijskiej NRD.....
wątek zamknięty
To jest to!
wątek zamknięty
I znowu to samo... A co z innymi owijkami??? Tylko Eskadrony się liczą??? Jak owijki nie mają dobrego pochodzenia, to już są be??? A figa! Owijki naszego polskiego pochodzenia też się sprawdzają, znam osobiście takie, które wykonują elementy GP, a czworoboki C wykonują na 80%... I też są wrażliwe, i też trzeba o nie dbać. Moje nie mają niemieckiego papieru, a także śpiewam im kołysanki na dobranoc i kołyszę do snu jak trzeba, kąpię wyłącznie w najlepszych markowych płynach i zapewniam im wszystko, co najlepsze - dzięki temu są naprawdę szczęśliwe i także mogą się realizować sportowo!
wątek zamknięty
Strzyga hahahhahah ta kaczuszka będzie mnie za każdym razem prześladować przed praniem 😀iabeł:
wątek zamknięty
Ja piorę tylko ręcznie, czytając na głos Goethego w oryginale. Owijki Eskadrona są bardzo dumne ze swojego pochodzenia. Przy namaczaniu zaczynam od Fausta, a jeśli nie chcą długo puścić, przydatne są Cierpienia młodego Wertera (Die Leiden des jungen Werther) - nie ma bata, wszystkie przy tym wymiękają.
mam nadzieje, że dysponujesz rękopisami bo inaczej to kiepsko to widzę :-/
wątek zamknięty
Bacik90,one są smutne bo czują się gorsze więc myślałam czy by im kaczuszek na pocieszenie nie załatwić 🙂 A co do matury..kochana ja omalże kibla zaliczyłam a próbną napisałam na 21% 😎 oczywiście przez 3 lata liceum nawet nie byłam skłonna kupić sobie zeszytu 😵 Może wezmę ze sobą owijki polarowe i bedą mi podpowiadać?Czy Horze są za głupie?
wątek zamknięty
już wiem dlaczego mi się owijki i czapraki nie dopierają... brak kaczuszki i literatury niemieckiej w oryginale... ale teraz zaczne im czytać.
przy pralce pomoże? i kaczuszkę wtedy dawać do środka czy na/obok ?
wątek zamknięty
dziewczyny a jak wyprać derkę z eskadrona? może sauna i jacuzzi? albo kompleks spa?
myśle że kaczuszka musi być razem z owijkami 🙂
wątek zamknięty
Strzyga, jesteś moim mistrzem 👍
Dziewczęta popłakałam się ze śmiechu - dziękuję rv za poprawienie humoru - Sza-Cun 😅
wątek zamknięty
ej, poważnie z tym czaprakiem? jak tak to ja muszę ostrzec koleżankę, która taki ma! bo mu krzywdę zrobi...
wątek zamknięty
Zamykający się w sobie i płochliwy czaprak przebił wrażliwe owijki 🤣
Ale sauna to niegłupi (w praktyce) pomysł 🙂.
wątek zamknięty
no dobra...ale ta kaczuszka wrzucona do pralki to nie zwymiotuje przy obrotach?
no i co na to animalsi?
wątek zamknięty
doszły do mnie, niepotwierdzone póki co, informacje, że członkowie animalsów z Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Zwierząt Futerkowych natrafili na niepokojący ślad. Podobnoż twierdzą, że w okresie dorastania małych ESKADRONKÓW są one... karmione małymi, puchatymi króliczkami. Stąd miałaby pochodzić puchatość owijek.
Podobno rozpoczęto już szeroko zakrojoną akcję wywiadowczą. Ponoć paru animalsów, pod przykrywką, dostało się do hodowli ESKADRONÓW. Osobiście czekam na potwierdzenie tychże informacji.
wątek zamknięty
dziękuję za uwagi odniosnie prania czapraka ESKADRONA :kwiatek:
a co z np ochraniaczami VEREDUSA 🤔
śpiewać operę włoską jakąś nad pralką czy też recytować petroniusza?
a może ręcznie, szczoteczką i "la donna e mobile"?
a moze oddać do renomowanej pralni, ale czy personel będzie przygotowany na VEREDUSA ❓ 🤔
wątek zamknięty
Najlepszym sposobem czyszczenia Veredusów jest oddanie ich do wylizania psom rasy Yorkshire Terrier, najlepiej szczeniakom, bo mają delikatne języczki 🙂
wątek zamknięty
KTOŚ MI POWIE GDZIE KUPIĆ SZLAFROCZKI I Z JAKIEJ FIRMY?? 🤔
Carlemi żebyś nie odeszła z pustymi rękami- owijki możesz uprać ręcznie albo w pralce w 30 stopniach, przed praniem powyjmuj słomę itd. z owijek i wrzucaj do pralki rozwinięte, Eskadron nie wymaga jakiegoś specjalnego traktowania 😉
wątek zamknięty
Najlepszym sposobem czyszczenia Veredusów jest oddanie ich do wylizania psom rasy Yorkshire Terrier, najlepiej szczeniakom, bo mają delikatne języczki 🙂
owce lepsze, maja delikatniejsze jezyczki, i owcami duunia dysponuje!
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.