moda, ciuchy etc...

Czy jeansowe katany nosi się jako kurtki czy jako marynarki pod kurtke? 😀
Ja noszę zazwyczaj pod kurtkę - zamiast marynarki właśnie. Ewentualnie jak jest ciepło to jako okrycie wierzchnie, którego nie ściągam  😉 Bo mowa o takiej krótkiej dżinsowej "kurtce" ?
Tak o to chodzi 🙂 dziekuje :kwiatek:
Szukam granatowej, pikowanej kurtki z brązowymi elementami, swego czasu pamiętam, że były takie w Zarze za ok. 400 zł, chyba również w Massimo Dutti. Kojarzycie gdzie można jeszcze takie kupić?

Facella   Dawna re-volto wróć!
03 maja 2013 18:28
Ta na dole jest piękna! Jak znajdziesz, to daj znać  😁
dempsey   fiat voluntas Tua
04 maja 2013 12:42
Tu Wam wkleję.

Ubierz mnie - Offowe Odkrycie Roku
Eksperyment modowy. Reżyserka postanowiła ubrać się zgodnie z życzeniem i idealnymi wyobrażeniami o porządnym stroju przez swoją mamę, babcię i przyjaciółkę. Każdego dnia rejestrowała reakcję ludzi na swój strój oraz własne odczucia. Film ukazuje także specyficzne relacje rodzinne oraz skrawki codziennego życia reżyserki.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaA
😵

TEN FILM MNIE PRZERASTA!
Dość mocny i prawdziwy obraz. Ogromne brawa za odwagę autorki.
04 maja 2013 15:37
Karutek, 270, idę się powiesić  😵 Jakby ktoś trafił na jakąś podróbę do 90zł to nie pogardzę.
dempsey Rozwaliły mnie te życzenia noworoczne pod koniec...  😵 CO TO BYŁO w tych drzwiach?! 😀 HAHAHA!
Dość mocny i prawdziwy obraz. Ogromne brawa za odwagę autorki.

Ja akurat nie mam zdania co do prawdziwości, bo sama nie mialam takich problemów w domu... 😉 Jak dla mnie brawa nie za odwagę, co za pomysł na film i za cierpliwość w stosunku do najbliższych... 😀
Facella, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w mieście połowa lasek ma takie kurtki, no chyba że Tobie to nie przeszkadza  😉
05 maja 2013 09:55
zonk, nie widziałam takiej na nikim, a ostatnio się trochę kręciłam po mieście  😁 a nawet jeśli - tak mi się podoba, że nie przeszkadzałoby mi to.
Mój wczorajszy zakup  💘
Pursat   Абсолют чистой крови
05 maja 2013 17:55
Jeśli szukacie fajnej maxi, to znalazłam ostatnio taką na allegro za 99 zł. Jedynym minusem jest to, że jest lekko prześwitująca, więc wypada pamiętać o odpowiedniej bieliźnie. 😉 Oprócz tego - super: lekka, zwiewna, świetnie wygląda w ruchu. 🙂

Podobna do tej z Zary za 300 czy tam nawet 400 zł. 🙂 Bardzo ładna.
05 maja 2013 20:13
Dzięki! Zarowa była chyba cięższa i taka bardziej "mięsista". 😉 Jutro zakładam, zobaczymy jak się będzie sprawować. 🙂
Pursat dzięki ci za to zdjęcie, bo szuka identycznej! Przepiękna jest!  😍
Konstancja PRZEŚLICZNA!  😍 Zara?
kujka   new better life mode: on
06 maja 2013 09:03
Facella, codziennie na ulicy mijam kilka/nascie kobiet w takich kurtkach. nie badz xerogirl 😉
Scottie   Cicha obserwatorka
06 maja 2013 10:11
Pursat, zdaj relację jak się nosi, podaj link do użytkownika, który ją sprzedawał i jeszcze mi przypomnij, ile masz wzrostu. Szukam właśnie takiej zwiewnej maxi (ale może w trochę żywszym kolorze), tylko chciałabym, żeby była dłuższa niż do kostek...

Dajcie spokój z tymi kserówkami, po to są te kurtki sprzedawane, żeby kobiety w nich chodziły... Akurat mają modny krój, dobrze się w nich wygląda, ciężko znaleźć kurteczkę na teraz nie przypominającej tej z linków. Jak się jej podobają, to niech sobie kupi.
Zresztą ciężko się ubrać wyjątkowo. Dzisiaj wszyscy noszą wszytko i na ulicach masa kobiet ubranych podobnie  😉
Zgodzę się z Wami dziewczyny...ciężko teraz jest się ubrać inaczej niż wszyscy. We wszystkich sklepach na półkach jest mniej więcej to samo.
06 maja 2013 10:47
Mnie nie przeszkadza, że będę "xerogirl", zwłaszcza że bardzo rzadko podążam za trendami (jakoś nie latałam publicznie w sztybletach, nie uległam modzie na czarno-białe pasy, bo dla mnie są okropne, albo te wzorzyste legginsy, których od groma w Stradivariusie). Jak coś mi się podoba, albo ładnie w tym wyglądam, to nie widzę powodu, żeby w danej rzeczy nie chodzić. I jak mówiłam - nikogo nie widziałam jeszcze w takiej kurtce, która zresztą bardzo mi się podoba. Poza tym - nie lubię się wyróżniać, mogę sobie być ubrana jak połowa dziewczyn w mieście.
Nie mam zupełnie pomysłu, może coś poradzicie. Mam niedługo komunię brata i zdałam sobie sprawę, że nie mam się w co ubrać (tzn ja nie widzę problemu by ubrać jeansy i koszulę, ale w takim przypadku wszyscy członkowie rodziny po kolei by mnie zamordowali). Szukam więc stroju, nie wiem nawet w czym mogłabym dobrze wyglądać, rozmiarowo stoję na pograniczu 38/40, mam w porządku biust, talię i łydki, problemem jest tyłek, uda i szerokie ramiona.
Cholera, nienawidzę sytuacji gdy muszę kupić jakieś ubranie które nie jest workiem...
DeJotka, na poprzedniej stronie wstawiłam zdjęcie sukienki (na mnie, zdjęcie robione przez wyższą osobę, dlatego wygląda jak wygląda), która według mnie ukrywa mi brzuszek, uda i tyłek. Jedynie co to ma ramiona odkryte.
Nie znam się kompletnie, jeśli się mylę to proszę mnie poprawić  :kwiatek:, ale na Twoim miejscu szukałabym czegoś... odciętego w talii?
06 maja 2013 13:39
hanoverka, miło mi, że się podoba. :kwiatek:

Scottie, chodziłam w niej od rana i jestem zakochana. W dodatku idealną dzisiaj mamy pogodę na taką spódnicę, bo lekko wieje i dzięki temu fajnie się układa. 😉 Mam 170 cm, jeśli ty również, to nie polecałabym dłuższej, bo wystarczy, że lekko się pochylę do przodu i już jest na podłodze. Przy wchodzeniu po schodach przydeptałam ją kilka razy. Chyba że jesteś wyższa. Ta ma około 100 cm. Kupiłam tutaj http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5877810 ale widzę, że wszystkie się sprzedały. Musisz zapytać o dostawę. 🙂
sandrita Top Secret  😉
Konstancja  😲 Nie pomyślałabym, że można znaleźć tam takie cuda! 😀 Widać zaczynają iść w dobrą stronę po dłuuuugim zastoju! 🙂 A jak z jakością tej sukienki? Jestem ciekawa, bo ostatni raz w Top Secret kupiłam coś chyba 10 lat temu. 🙂

DeJotka Ja bym założyła luźną na dole sukienkę, i podkreśliła ładnie talię, skoro jest ok. 🙂 Jak chcesz odciągnąć wzrok od bioder, to załóż butki na obcasie + długi wisior i przyciągniesz wzrok do smukłych łydek i środka tułowia (odciągniesz wzrok od ramion i bioder). 🙂 A no i szukałabym sukienki z rękawkiem, która całkowicie nie odkrywa ramion i jak już z [s]dekoldem[/s] dekoltem ( 😀 ), to wycięty na "v", nie łódkę, bo też poszerzy ramiona.
asds   Life goes on...
06 maja 2013 19:45
Dziewczyny pomocy!!!!

Mam niedługo wesele do zaliczenia a nie mam zielonego pojęcia jaką sukienkę kupić!!! Co na ten sezon w modzie! Proszę o rady bo ja niestety jestem antytalent modowy.... 😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się