Re-voltowe Lobby Biuściastych

U mnie to też była radykalna zmiana z 75d nagle zrobiło się 70,a czasami nawet 65 G lub GG 😲
A co jeszcze zabawniejsze kupowałam staniki w jednym sklepie i raz się wkurzyłam i pojechałam do profesjonalnego sklepu aby w końcu ktoś mi dopasował stanik wyszło,że ma 65-70G(zależy jaki model i jaka marka),gdzie ponownie wróciłam do starego sklepu ale zaznaczając,że szukam takiego i takiego stanika i Pani z wielki oczami,ale jak ktoś mógł Pani tak źle biustonosze dobierać,jak usłyszała że większość od nich to nagle dziwnie zamilkła :hihi🙁niestety u mnie w mieście jest tylko jeden pożądny sklep z biustonoszami,reszta to na targowisku :zemdlal🙂
I faktycznie człowiek w szoku, jak nagle mu piersi potrafią fajnie wyglądać, jak się dobierze odpowiednio biustonosz.  🙂 Fajne i przyjemne odkrycie.

Oj tak, pamiętam jak po latach noszenia nieszczęsnego 75B  🤦 z pewną taką nieśmiałością kupiłam 70C. I jaka byłam zaskoczona, jak bardzo szybko zaczął mi biust z niego górą wychodzić  😁
ja poszłam do sklepu aby mi dobrali odpowiedni rozmiar. Niby mam 70D ale tego stanika w ogóle nie nosze bo mnie uwiera, ciśnie między piersiami i tylko wydałam 90 zł w błoto, chyba wole swoje 75B  🙄
A ja musze pochwalic jedna polska marke, bo jestem oczarowana stanikiem z ich firmy. Przy okazji bytnosci w PL na swieta wstapilam do stanikowego sklepu No Name w hipermarkecie i zostalam tak rewelacyjnie obsluzona przez panie, ze jestem w szoku. Otoz sklepik mial mnostwo bielizny marki Dalia. Dostalam z 10 stanikow do przymierzalni (wlasciwie to nosze 70F) i niemal wszystkie lezaly wprost idealnie. Pierwszy raz w zyciu moglam sobie wybrac biustonosz, ktory bardziej optycznie mi sie podobal. Kosztowal co prawda 140zl, ale to i tak taka sredniawa, stanikowa polka.

Jesli chodzi o wyglad biustu w dobrze dopasowanych stanikach, to ja tam wole, zeby  mi cycki wygladaja na mniejsze, niz wieksze  😉 no i zeby biust mial generalnie ladny ksztalt.
Jesli chodzi o wyglad biustu w dobrze dopasowanych stanikach, to ja tam wole, zeby  mi cycki wygladaja na mniejsze, niz wieksze  😉 no i zeby biust mial generalnie ladny ksztalt.

I ja również. Dlatego wiem, że jak jakiegoś stanika brafiterka nie poleca, to mi się pewnie spodoba- tz stanik spłaszczy cycki na klatce  😉
Scottie   Cicha obserwatorka
08 kwietnia 2013 14:29

70F to sporawy biust (szczególnie, jeśli Dalia na Ciebie dobrze leżała, do ich softów i semi-softów trzeba mieć pełniejszy biust) i w tym przypadku- fakt, można go optycznie zmniejszyć, szczególnie, jeśli osoba jest drobna.

Ja nosiłam 60G Freyę Deco (nie ma bardziej rewelacyjnych staników) i mój biust wyglądał na super duży i apetyczny... ale później mi się schudło i teraz noszę 65G polskie, Konrada (akurat w tej firmie tylko staniki Margot są na mnie dobre- podejrzewam, że właśnie taką bardotkę zakupiła Diakon'ka), co w Deco będzie dawało jakieś 60E? MOŻE w porywach F... Więc wolę, jak cyc wygląda na większy, bo za nim tęsknię 😉
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
08 kwietnia 2013 14:36
Ehh jak ja wam zazdroszczę. Znam w Szczecinie 3 sklepy brafitterskie, ostatnio mi się "urosło" i zostałam z jednym stanikiem. Poszłam, mierzyłam, mierzyłam i nic... Za duże obwody, za małe miseczki, a uważam, że nie mam jakiegoś ogromnego biustu. Powiem wam szczerze, że załamują mnie takie zakupy, autentycznie robi mi się przykro, jak nie dość, że nie mogę kupić tego, co mi się naprawdę podoba, ale i również przede wszystkim dlatego, że po prostu nie ma na mnie rozmiaru. Dramat.
Scottie no niestety nazwijmy rzeczy po imieniu, ze nie sporawy, tylko duzy. Niestety 🙄 Kiedys chcialam sie kroic w imie normalniejszego wygladu, ale narazie sie wstrzymalam, bo mimo wszystko jest to duza ingerencja w organizm. Przy moim trybie zycia wolalabym miec iscie sportowy rozmiar biustu 🙁  I dlatego wole splaszczajace biustonosze..
Julie to Twój partner musi być baardzo szczęśliwy 😉
Chyba był bardziej jak nie karmiłam naszego synka piersią i nosiłam rozmiar 75 F. A to dlatego, że ja w tej chwili swoich cycków po prostu nienawidzę.

A ja musze pochwalic jedna polska marke, bo jestem oczarowana stanikiem z ich firmy. Przy okazji bytnosci w PL na swieta wstapilam do stanikowego sklepu No Name w hipermarkecie i zostalam tak rewelacyjnie obsluzona przez panie, ze jestem w szoku. Otoz sklepik mial mnostwo bielizny marki Dalia. [...]

Mam tą Dalię: klik przerobiony na odpinany do karmienia. W rozmiarze 75 H/I. Co z tego, że jest dopasowany i śliczny. To nie wygląda jak na tym zdjęciu. Ja się w nim sobie nie podobam, uważam że wyglądam koszmarnie, bo on mi te gigantyczne cyce jeszcze dodatkowo powiększa.  😵 Więc prawie w ogóle go nie noszę. Źle się w nim czuję.
Z jednej strony chcę karmić synka jak najdłużej, a z drugiej nie marzę o niczym innym żeby już wrócić do rozmiaru sprzed ciąży. Ehhh...
Julie bardzo dobrze Cię rozumiem,gdyby tylko było mnie stać to bym dawno temu już je zmniejszała.Przeszkadzają dosłownie we wszystkim 👿
Dziewczyny, pomocy!  :kwiatek:
Potrzebuję na wczoraj sklepu w którym dostanę staniki w takich bardziej nietypowych rozmiarach. Obojętnie gdzie, fajnie jakby było to w centrum lub na pradze, ale jestem w stanie dojechać wszędzie, byle znaleźć dla siebie stanik i nie zapłacić 300zł  😵

O Warszawę chodzi.  😉
Jeśli Ci nie za daleko, to bardzo polecam ten sklep: http://atrium-targowek.pl/pl/sklepy/sophie-marel ze względu na bardzo kompetentną obsługę i rozmiary wszystkie, nawet na takiego mutanta jak ja. 😉
12 kwietnia 2013 08:29
[quote author=infantil link=topic=4154.msg1744576#msg1744576 date=1365537590]
Dziewczyny, pomocy!  :kwiatek:
Potrzebuję na wczoraj sklepu w którym dostanę staniki w takich bardziej nietypowych rozmiarach. Obojętnie gdzie, fajnie jakby było to w centrum lub na pradze, ale jestem w stanie dojechać wszędzie, byle znaleźć dla siebie stanik i nie zapłacić 300zł  😵

O Warszawę chodzi.  😉

[/quote]

Wystarczyło przejrzeć trochę ten wątek... wielokrotnie polecałam Satine i Li Parie. Jest też sklep braffiterski w pasażu handlowym nad Metrem Centrum. I na Smolnej, bliżej tego parkingu przy PKP Powiśle, ale tam to chyba samą Felinę mają. Oraz Dopasowana na al. Waszyngtona, przystanek przed Wiatraczną. Na Grochowskiej też jest kilka sklepów, ale w tej chwili nie przypomnę sobie dokładnych lokalizacji.
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
12 kwietnia 2013 10:46
Ja jeszcze polecam Peachfield na Bielanach (http://www.peachfield.pl/) 🙂
Dziękuje bardzo  :kwiatek:
Byłam dziś w sklepie (chyba dosyć niedawno otwartym) na Waszyngtona tuż obok Mustanga. Bardzo duży wybór (z moim dziwacznym 65G dostałam do przymierzenia bardzo wiele modeli), super obsługa, cisza, spokój, mają dla każdego czas, przynoszą, wymieniają, znają się dziewczyny na rzeczy. Ceny też bardzo OK średnio 120-140zł. Przy zakupie dostałam jeszcze kartę ze stałą 7% zniżką 😉
18 kwietnia 2013 18:07
To Dopasowana i działają już od 3 lat.
Otworzyl sie nowy, chyba braffiterski sklep (przynajmniej taką usługę mają wg. ich szyldu) w podziemiach przy dworcu centralnym (obok mcdonalds, na przeciwko zejscia od tramwaju jadacego w kierunku ochoty), ale nie byłam w środku i nie wiem, jakie biustonosze oferują. Sensowna lokalizacja dla niezmotoryzowanych 🙂
To Dopasowana i działają już od 3 lat.

Ale ten czas leci! Jak jeszcze odwiedzałam mustanga to nie było tego sklepu. Nie pomyślałabym, że to 3 lata  😡
czy jest tu jakieś 70E z okolic trójmiasta?  👀
wiecie czy czymś różnią się shock absorber S5044 od B5044?
właśnie się zorientowałam, że zamówiłam S zamiast B...  🙄
ekhem - jest 70E z dolnego śląska 😉 ten rozmiar stacjonarnie i niezbyt drogo do trafienia w kapphalu. raz na jakiś czas ryzykuję też allegro 😉 chyba że masz ściśle regionalne pytanie, to przepraszam, że się wcinam :kwiatek:
Pon Pon, no akurat nie mam pytania, ale bardzo regionalną propozycję... firma szuka "modelki" do prezentowania bielizny na szkoleniu w Gdańsku 😉 i właśnie rozmiaru 32E nam potrzeba. Jakby się ktoś zastanawiał, ciągle aktualne.
Widziałyście może nową reklamę intimissimi? "Znajdź swój idealny rozmiar" pośród 75A-80D  😂
Śmialiśmy się z tego z moim mężczyzną. Według producentów bielizny takie mutanty jak ja po prostu nie istnieją. 😉

Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
07 maja 2013 21:15
ja 'uwielbiam' reklamy staników sportowych, gdzie piszą jak istotne jest dopasowanie, podtrzymanie itd, a oferują rozmiarówkę włanie 70A-80D  😁 szkoda mi tylko kobiet, które dają się na to nabrać  🙄

W końcu zamówiłam Ewę Bień  😅 Zawsze obawiałam się rozmiarówki, ale w trakcie majówki miałam możliwość przymierzyć na żywo (okazało się, że kuzynka ma właśnie sklep z EB) i zamówiłam 3 staniki  😅
Szczególnie świetna jest ta patykowata modelka, która bierze 80 (!) D  😂
wiecie czy czymś różnią się shock absorber S5044 od B5044?
właśnie się zorientowałam, że zamówiłam S zamiast B...  🙄

to jest po prostu inny model
Pamiętam, że chyba raz odwiedziłam Intimissimi z zamiarem stanikowym. Ładne rzeczy, ale nic do założenia. Nie jestem biustowe dziwadło, raczej standard, a nic, zupełnie nic się nie nadawało. Majtki sobie można kupić od biedy 😉
Witam wszystkich 🙂 Po cichu podczytuję już od jakiegoś czasu, a teraz oficjalnie dołączam do wątku 🙂 I od razu z pytaniem - czy macie może jakieś godne polecenia sklepy w Trójmieście ? Póki co korzystam z usług Esotiq bo w sumie całkiem spoko staniki, wytrzymałe, a i coś próbują działać w kierunku poszerzania rozmiarówki - mają teraz nawet do G bodajże. Ale może jednak Esotiq nie jest taki fajny jak sądzę, wieć jakby co wyprowadźcie mnie z błędu 🙂
Czy ma ktoras godne polecenia stroje kapielowe (dwuczesciowe) w "biusciastej" rozmiarowce? Szukam absolutnie prostego stroju w kolorze czarnym i jakos nic mi nie lezy..
Pandurska, Isobel z Panache Swimwear? Prościej się już chyba nie da, a jest kilka krojów do wyboru. Tylko ceny jak dla mnie zabójcze.
Za to, jeśli wierzyć obietnicom producenta 😉 materiał jest niezniszczalny.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się