Dementek 09.04 skończył rok, ale siwy to wałach. Klacze to młody widuje tylko jak przejeżdża teren obok pastwiska, stoi z 3 innymi wałachami 😉
Fokusowa- A to przepraszam :kwiatek:
Hej,
dokopałam sie do rodowodu siwej. Możecie mi powiedzieć jak oceniacie jej papiery? Chodzi mi głównie o to czy klacz ma np. wartościowy papier pod kierunkiem rozrodu.
http://www.bazakoni.pl/database,g-6,op-show_tree,horse-55200.htmlNie zamierzam kryć, ale chciałabym wiedzieć tak dla siebie. 🙂
Mnie przed wykorzystaniem takiej klaczy skutecznie odstraszyłaby dziura w rodowodzie.
BTW dodaję jej potomstwo do bazy, zaraz sobie będziesz mogła obejrzeć 🙂
Armara
Tak jak pisałam kryta nie będzie, a ta dziura tez mnie zastanawia. Brak informacji czy NN? 🤔
Wiem, wiem że nie będzie kryta, ale jak już gdybamy to ja jestem na nie.
Ona tam ma NN
Armara
Dzieki za pomoc! Z tego co widzę to wszystkie dzieci siwe, no jedna klacz siwosrokata po ojcu i widzę że w 2010 ostatni źrebak czyli praktycznie zaraz potem do nas przyjechała.
A ja się przypomnę z moim rudzielcem 🙂
2005 r Esaułka 😜 😍
czysto rosyjski traken(matka po Dublinas), w tym roku chcemy zaliczyć próbe polową i wyrobić papiery do końca
na imię ma Fraza :*
zima, świetną ma maść!
Dziękuję 🙂 Jedyna wersja kasztana, którą akceptuję :P
zima, nie znasz się :P. Kasztan ma mieć dużą zawartość białego - na pysku, nogach, podbrzuszu 😜 😜 😜
epk, jak na podbrzuszu to staje się srokaczem chyba 🙂
No raczej nie 😉. Miałabym srokacza, haha i dużo by takich było... Sporo kasztanów malowanych ma na podbrzuszu plamki 😉
A propos Polowych Prób dla klaczy trakeńskich:
co dokładnie koń musi zrobić(tylko luzem pobiegać +skoki luzem) czy wsiada też jeździec testowy?
czy można samemu konia pod siodłem zaprezentować?
+ kiedy w tym roku maj-wrzesień odbędą się Polowe Próby w pomorskim?
+ czy jest jakieś ograniczenie wiekowe?
1. bonitacja
2. skoki luzem
3. pokazanie konia w 3 chodach- możesz sama
4. kilka dni wcześniej wsiada jeździec testowy
5. limitu wieku nie, ale przy ocenie odcinają ileś tam procent
Polska bonitacja, tak?
Bo trakeńską ma, dostała przy Czempionacie(jako 2-latka).
A orientujesz się ile % mogą odjąć 8 letniej klaczy?
Polska bonitacja, tak?
Bo trakeńską ma, dostała przy Czempionacie(jako 2-latka).
A orientujesz się ile % mogą odjąć 8 letniej klaczy?
Klacz na czempionacie została oceniona, ale nie zbonitowana 😉, klacz do bonitacji musi być min 3 letnia i to przez odpowiednią komisję. Twoja klacz w wielu 2lat nie mogła zostać zbonitowana i to jeszcze na czempionacie.
Klaczy 5 letniej i starszej odejmuje się 5%
Baardzo dziękuję 🙂
Tak w ogóle nie mogę teraz znaleźć wyników Międzynarodowego Czempionatu Trakeńskiego w Dąbrówce Małej w 2007 roku.. Wtedy jako dwulatka była druga z 54 ptk... Jakby ktoś miał link to bardzo poproszę 🙇
2007 rok to było za czasów starej strony związku, zobaczę czy nie mam wyników w domu, jak znajdę zrobię Ci skany/zdjęcia
zima, nie znasz się :P. Kasztan ma mieć dużą zawartość białego - na pysku, nogach, podbrzuszu 😜 😜 😜
Cudzy niech sobie ma i nawet mi się będzie podobał 🙂
Ale jak szukałam konia dla siebie to postawiłam 3 warunki - ma nie być ogierem, ma nie być młody i ma nie być kasztanem... Dziękuję za uwagę 😂
Toś pojechaaaaałaaaa... Gratuluję konsekwencji!! 😀iabeł:
I całe szczęście, że się nie wykazałam konsekwencją w tym przypadku, bo jest cudny i uwielbiam go 😍
Drugi Volvo mi się trafił 🙂 Tylko bardziej zrównoważony z siodła :P No i zdrowy tfu tfu tfu tfu tfu a kysz
Spoko, jak ja kupowałam kasztana to miał być statecznym minimum 10-latkiem zrobionym na pewną C-klasę i bez zbytniego dolewu xx. Kupiłam 7-latka chodzącego N-klasę z 45% dolewem xx 😉
Mhm, widzę, że konsekwencja jest naszą wspólną cechą 😂
Ale za to chciałam wysokiego i mam 🙂 Jest prawie tai jak Volvo, tylko bardziej foremny...
zima, ja tam widziałam pełno cech wspólnych jak tylko kupiłaś Volvo 😉
Ja nie wiem, czy to akurat dobrze 😉
Frajerem nie jest fajnie być 😂
zima, Nie wiem jakim torem idzie twoje myślenie, ale mi chodziło o to, że też mi się podobał 🙂. Bosz, chodźmy stąd, bo off top robimy