Konie czystej krwi arabskiej

.
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
22 kwietnia 2013 12:18
Falletta, w tym furminatorze kłaki zostają w ząbkach szczotki a nie na mnie. Jak koń mocno linieje to czasem co jedno pociągnięcie trzeba wyciągać z tych ząbków ale po 2-3 takich "odkłaczaniach" to już zostają resztki niepotrzebnego futra na koniu, zawsze coś tam będzie latać bo tego nie unikniesz ale w zeszłym sezonie po pierwszym czyszczeniu konia tym cosiem wywaliłam reklamówkę kłaków bo koń na zime dość mocno zarośnięty był a to wyczesało chyba z połowę zimówki 😁
Misskiedis, ja korzystam namiętnie z furminatora, ale wyczesuje tym kłaki moim owczarkom. Nie wpadło mi do głowy, żeby spróbować na koniu. Dzięki za genialny pomysł. Już wiem, co będę robić w niedzielę 😀
By ktoś z was oglądać kiedyś mistrzostwa polski w skokach arabów Janowie? strasznie mnie ciekawi jak te konie skaczą tam a nie miałam nigdy okazji ;(
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
22 kwietnia 2013 19:29
Od początku je oglądam i są araby, które mają predyspozycje do skoków, np. janowskie ogiery Pedagog i Saracen lub Pekin A. Arefiewa.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
22 kwietnia 2013 22:30
A zdjęcia Mihraba pod siodłem to gdzie?  🙂 Piękne chłopaki masz!

Dzięki  🙂. Niestety wiosennych zdjęć jeszcze nie mamy, ale może niebawem nadrobimy 🙂.
Wczoraj w ramach urozmaicenia kicaliśmy sobie przez przeszkody i Mihrab aż brykał z radości  🤣
jeszcze jeden "flying" cudak
foto- forumowa abre
dzisiejsze wygłupy
ogurek, fajnie kobyła dyga🙂 będziecie coś startować ?

za rzadko wsiadam 🙁
25 kwietnia 2013 19:26
Fajnie kica! Też niedługo puszczę Młodego w korytarz  😀
a oto mój arabek ,który nie chce nim być.Inaczej mówiąc oaza spokoju 🙂
zdjęcie jako 4 latka 🙂

a tu już z 2012 roku( 5lat)
marzi13 nie pisz posta pod postem 😉 Fajny koń, może napiszesz o nim coś więcej?
Pewnie 🙂 koń ma talent to skoków i je lubi😀 na zawodach skaczemy 90 cm.Próbowaliśmy także raz swoich sił w WKKW LL ...
marzi13, sympatyczny rudzielec 🙂 Jak mu/jej na imię?

Ja się przypomnę z moją rudą panienką, co to wszędzie wejdzie i wszystko musi zwiedzić  🙄
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
25 kwietnia 2013 21:59
wojenka Twoi Panowie jak zwykle przecudowni !!!!! Zazdroszczę Ci terenów w Kampinosie !!! jak sobie przypomnę te ścieżki ... ehhh , no ale co tam, jutro jadę na Rudzielcu do lasu w odwiedziny do Kawusi i liczę, że dojadę  😁
ogurek fajnie kobyła skacze !!! Koniecznie wsiadaj i wrzucaj nam tutaj fotki z jazdy  :kwiatek:
Złota młody naprawdę chwyta za oko  🙂
marzi13 oo kolejne Rude  😍 co to ?? 

a my jeździmy.. jeździmy takie nudy  😁 w poniedziałek zagościła w Sobieskich Dominika, więc zasypie Was fotkami  😎
stępujemy

robimy balony  😀

kłusujemy

galopujemy

mieliśmy chwilowe "spięcia" z Rudym, ale trener przyjechał, wsiadł , pojeździł i koń mi zaczął działać  😉 ja nie wiem jak On to robi  😎
25 kwietnia 2013 22:26
zduśka, Iligancko! Żucie gumy na koniu to może być niebezpieczne  😎. A na zdjęciach czarna wodza pojawia się i znika 🤣

Murat Gazon, co robicie z kasztanką?

Mój Mihrab już zrzucił całą zimową sierść, jest gładziutki i błyszczący, a Mały dalej się kokosi w futrze  🙄. Odrobaczę je jeszcze raz, bo coś jest nie tak.
25 kwietnia 2013 22:37
wojenka u mnie Rudy jeszcze nie zgubił do końca sierści, więc w sobotę czeka go golenie  😉 - z resztą tak samo jak kucyka, który postanowił zostać mamutem  😀 .. a czarna była założona na początku jazdy aby poustalać pewne niejasności pod siodłem  😉 , później było jeżdżone bez  🙂
Wojenka - póki co wracamy do podstaw  😉 Winea miała dłuuugą przerwę od regularnej pracy pod siodłem, pewnie będzie ze dwa lata albo i więcej, więc przypominamy sobie wszystko powoli, bo jej się zapomniało niemal wszystko, łącznie z tym, jak się zatrzymać pod siodłem  🙄 Ale jest bardzo chętna do współpracy i widać, że usilnie się stara sobie przypomnieć, o co w tym wszystkim chodzi, do tego błyskawicznie przyswaja każdą nową rzecz, o którą proszę, więc mam raczej optymistyczne spojrzenie na przyszłość  😀
Poza tym dużo zabaw z ziemi i regularne spacery w ręku po okolicy w ramach budowania więzi  🙂
zduśka, w weekend majowy ma być nawet do 30 stopni , ja wykąpię konie i ogolę... na brudasa szkoda mi ostrza

do golenia Bonanza i Edek.. reszta jako tako wygląda
26 kwietnia 2013 09:03
My już w zeszlym tygodniu zainaugurowaliśmy sezon kąpielowy  🙂
Ja planuję kąpiel majówkową, jako że ilość kurzu wzbijająca się z konia podczas czyszczenia przekracza ludzkie pojęcie  😲
Sierść zimowa jeszcze się sypie, ale mam wrażenie, że to już jej ostatki.
26 kwietnia 2013 21:08
hahaha Złota dzisiaj kucor został ogolony w połowie  😁 bo maszynka się zatarła od brudu  😎 ( i chyba Asia stępiła 3 noże  😵 ) Kucynek  rządzi  😁

a wogóle dzisiaj był taki super dzień ! pojechałam w gości do Kawusi . Dupa niemiłosiernie mnie boli, bo 30 km w ujeżdżeniówce to wyczyn  🤣
Callisto osobiście poznał córcie  😍 ehhh.. mała jest przeurocza ! a tatuniek to koń na medal ! na serio kocham go !!  🏇
a o to fotorelacja  😉

jedziemy przez mostek  🙂 takich mijałam chyba z 2 , oprócz betonowych miałam chyba z 3 drewniane ...

tatuś niucha córę  😍

a tutaj panienki paczają  😉

ogólnie nieco się pogubiłam ( tak to jest jak pytasz o drogę tubylców ) , martwię się o nogi Rudego, bo chłopak zasuwa  na bosaka a dość sporo dróg było szutrowych, kamienistych no i asfaltowych. Jak było twardo to zsiadałam. Mam nadzieję, że nic mu nie będzie ...
zduśka u Was po płaskim nie narzekaj na ujeżdżeniówkę :P
ja w mojej zrobilam 40 po naszych góro pagórko dołach 🙂

jak jest dobrze werkowany to nic mu na szutrach nie będzie 😉

A my dziś po praniu 😀 i pumeksowaniu po praniu 😉 Rudy tej zimy miał dosyć krótkie futro ( dzięki bogu chłodna stajnia 🙂 ) ale za to patrząc ile czasu już wyłazi to super gęste. On dziś gładki i błyszczący za to ja się zastanawiam czy ludzki żołądek trawi końskie kłaki  😵
Kilka zdjęć jarego, nie moje, więc tylko link do fb
[[a]]https://m.facebook.com/media/set/?set=a.517204571659344.1073741827.100001094176175&type=1&refid=28&_ft_=qid.5871262918525893271%3Amf_story_key.9137260798105171441[[a]]
Murat-Gazon  nazywa się Orian.A ty na swojej planujesz jakieś zawody?
Zduśka -fajny konik,skąd jesteście?🙂
Zduśka jechalam zawody 60km w ujezdzeniówce  😍 inne siodlo nie pasowało na kobyłę i również ja sobie nie wyobrazałam w innym jeździć 🏇
U nas ok,leczymy grudę  :emot4: może uda sie pojechac jakis konkursik w lecie...okaze sie  w praniu 😁
26 kwietnia 2013 22:39
Ja jechałam 86 w skokówce 😉
Zduśka,przystojniak z Niego 😍
I zdjęcia sliczne.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się