Naszyć to nie bardzo. Oprócz "problemów technologicznych" pozostaje kwestia szwa wewnątrz. Możliwe, że da się rozpruć nogawki, wyciąć starannie kształt leja i wszyć.
Odnośnie naszywania lejów, to właśnie nie obciera bardziej jak się wszyje, niż naszyje? 😉 bo mi również chodzi po głowie spróbowanie. Mam zwykłe spodnie z miękkiego materiału a'la dżins z dużą domieszką lycry i jeździłam w nich prawie rok (3x tygodniowo) no ale właśnie przetarły mi się na udzie (szok normalnie hehe :lol🙂 mam materiał, który by się idealnie nadawał na lej właśnie 😜 tylko muszę dobrze skroić. Bardziej obawiam się, że szew zacznie się przedzierać niż obcierać :P
ja naszywałam lej na dżinsy, najpierw ręcznie, potem jeden szew poprawiałam na maszynie, wycinałam materiał spod leja, z marginesem, który przeszywałam żeby się nie popruł. działa!
Sio strona świetna, a wiesz co to za sznurki z których plotą ? Pierwszy raz takie coś widze, a naprawde fajny efekt. albo może ktoś inny wie co to za sznurki i gdzie je kupić :kwiatek: ?
Może wrzucę fotę jak to wygląda od wewnątrz i zewnątrz. Arcydzieło to nie jest, ale działa.
A tymczasem się skromnie pochwalę, że zaczęłam szyć torbę na boks 😉 na razie zrobiłam boki i przód, zaraz się zabieram za klapę 😉 I powiem szczerze, że już mózg wybucha od ciagłego myślenia co gdzie ma iść i jak ugryźć zamki...
a ja się męcze z naczólkiem od kilku dni kwiatkowo-krysztalkowym z bajerai i już mi się ciepliowość skonczyła (lacznei z zmawianiem materiałów to juz chyba z miesiąc). zdecydowanie nie lubie szyć ;] nawet obszywac... bbrrrr....
Przepiękny 😍 wczoraj dostałam od znajomej ze stajni duży kawałek drelichu w kolorze białym/ ecru i taśmę do tego i właśnie się przymierzałam do szycia, a tu Krysiex wyskoczyła z tym cudem :P normalnie wstyd będzie pokazać swój wytwór 😵
Gdzie zamawiasz te 2 kolorowe sznury? Bo osobiście jedyne jakie widziałam na allegro i w pasmanterii to biało-złote albo czarno-złote 🙁
Przeszłam dobre 80 stron i podziwiam Was normalnie ;oo Większość rzeczy wygląda jak od jakiś bardzo dobrych firm ;oo ja mam do Was kilka pytań, mam zamiar robić swój czaprak w wakacje i w sumie nie wiem czy zrobienie własnego czapraka wyjdzie taniej od jego kupna ? 😉 A no i czy gąbka tapicerska nadawałaby się do środka ? 😉