wychowanie źrebaka - ogierka

🙂 witam !
Jestem tutaj pierwszy raz więc wybaczcie jeśli coś nie tak. Piszę ponieważ mam problem z moim koniusiem rocznym źrebakiem. Zacznę od początku ...otóż kupiłam konia od koleżanki, któremu uratowałyśmy życie (żźrebal nie miał odruchu ssania ). Po trzech dniach nocnych męczarni koń w koncu stanął na nogi a teraz jest u mnie. Jest to mój pierwszy konik i już zaczynam się zastanawiać czy coś robię nie tak czy to co młody ogierek wyprawia minie. Codziennie jest wyprowadzany na uwiązie (jak bryka luzem) codziennie jest czesany ale problem jest taki, że podgryza  🙁 nie gryzie tylko tak jakby od niechcenia chciał uszczypnąć) . Staram się być konsekwentna i oddaję mu szybko ale jak długo to może trwać? .Czasami też to on mnie wyprowadza na spacer .
wątek zamknięty
Oooo i tak sobie będziecie, on cię skubać ty mu oddawać... i za 3 lata jak on dorośnie i ci odda to ci się babcine wesele przypomni...

Kupiłaś konia - oseska i nie masz praktyki i wiedzy o końskim behawiorze? Czy ja źle zrozumiałam twój post może?
wątek zamknięty
Roczny źrebaczek?  Koniuś? 👀 👀
Tu pytaj może:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,1199.0.html
wątek zamknięty
Koniusie to z reguły najtrudniejsze przypadki. Nie chcę zapeszać, ale może nie być łatwo z koniusiem.
wątek zamknięty
Koniusie to z reguły najtrudniejsze przypadki. Nie chcę zapeszać, ale może nie być łatwo z koniusiem.

Bo koniuś ma zębusie w gębusi?  😂
wątek zamknięty
Koniś jest sam i chce się bawić , najlepiej oddać go do innych koni niech korzysta z życia i się bawi do bólu .
wątek zamknięty
A tak na powaznie - ODDAJ KONIA DO STAJNI, GDZIE SIE ZNAJA NA WYCHOWYWANIU ZREBIAT!!! Kon to nie zabawka, krzywde mu zrobisz!
wątek zamknięty
nie tylko ona mu robi krzywdę ale pewnego dnia konis skoczy jej na plecy ot tak dla zabawy i bedzie finał.
Dziewczyno nie znajac sie na koniach, nie wychowasz sama ogierka!!!!
wątek zamknięty

To mu odda  😂
Staram się być konsekwentna i oddaję mu szybko 

A jak on tak jakby chciał Cie podgryźć to Ty tez tak jakbyś chciała mu oddać czy rzeczywiście postępujesz jak ,,konisiowa mamusia'' i za zbytnią frywolność tudzież podgryzanie potrafisz go stanowczo skarcić i ustalić hierarchię?
wątek zamknięty
Jeszcze do tego zgaduje, ze zrebak nie ma zadnego konskiego towarzystwa - dziewczyno, nawet nie wiesz, na jakie meczarnie skazujesz tego konia. Naprawde, nie ma nic gorszego dla konia, niz skazanie go na samotnosc! To jest zwerze stadne, sfiksuje ci za jakis czas, jesli nie dostarczysz mu konskich znajomych, badz nie wstawisz w hotel z innymi konmi
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
23 kwietnia 2013 14:25
Nie mówcie jej nic o powiększaniu stadka, bo będzie problem z dwoma konisiami... Wstaw go do pensjonatu, oddaj na wychowanie, tylko nie miej go u siebie.
wątek zamknięty
sikorzanka - przed założeniem kolejnego wątku użyj proszę wyszukiwarki. O podszczypywaczo-podgryzaczu pisz dalej w podlinkowanym przez Tanię wątku.
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.