Kącik WKKW

Sigma właśnie widzę, że na pendrive ze zdjęciami, które dostałam mam oba konie, o których piszesz tak więc zaraz się nimi zajmę i wrzucę🙂
Ale mi smaka robicie tym Sopotem  🤬
Ja przez maturę dopiero Kwieki jak Bóg da  🙄
Nawet nie zauważyłam, że nowa woda powstaje, akurat lunęło wczoraj na jazdę i wylądowaliśmy na hali 🙁

W takim razie przypałętam się na kros niewątpliwie, trochę popłakać i może pofocić, jak ładnie będzie.

L-ka zawsze była bardzo przyjazna, pewnie za dużo nie zmienili od zeszłego roku.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
19 kwietnia 2013 11:44
ja też dopiero Kwieki pewnie pojadę,przespałam termin zgłoszeń Sopotu,a poza tym,nie ma przypadku,sa tylko znaki...potrzebuje jeszcze trochę potranować i opatrzyc się z tymi strasznymi krosówkami....bo jeden trening jak dla debiutanta,to zdecydowanie za mało 🤣
Dawaj na LLke 🙂 Napewno Cie wpisza!
19 kwietnia 2013 19:51
crazy, zwariowałaś 😁 żadnego LL nie jadę,tam czworobok jest dużo trudniejszy niż w L 😂

przyjdę pokibicować,a po zawodach przyjadę na trening do nowej wody  😎
Ktoś widzę, że nie ja jedna nie cierpię tego LLkowego czworoboku, jechałam go raz w życiu i oczywiście pomyliłam się ze dwa razy (w tym oczywiście zatrzymałam się w X na koniec)... 🤔wirek:

a jak tam Strzegom, jechał ktoś dzisiejszy kros na styl?
tez zrobilam w wkkowskim LL pomylke, a Lkowe uj. nigdy mi sie nie zdarzylo 🙂 jakis zaczarowany program  😀
Ja zdecydowanie wole LL niz ten durny jednostronny Lkowy... Kto w mlodych koniach robi dodanie na wprost sedziow na scianie? Nawet w typowo ujezdzeniowych sa na woltach.

Najlepszy do pokazania jako takiego konia jest P klasowy. Choc to oddanie wodzy jest dla mnie mocno bez sensu.
do Lkowego sie już chyba zdążyłam przyzwyczaić, ale fakt, że to dodanie i to na małym czworoboku jest średnim pomysłem, ja się powoli zaczynam właśnie z tym Ptkowym zaprzyjaźniać i stwierdzam, że nie jest taki zły😉 myślałam, że trudniejszy jest.
Ptka, za wyjatkiem cofania (za trudne dla Brandy) i  tego oddania wodzy jest super. pokazuje sie konia rowno na dwie strony, dodania na wolcie pozwalaja utrzymac konia na pomocach , zainteresowac  bo spokojne rpzejscia miedzy ruchami sa, dla mnie to idealny czworobok dla mlodych koni
20 kwietnia 2013 15:14
crazy, może L-owy 4bok jest durnie jednostronny....ale dla mnie w dobra rękę jest jednostronny 😉 ja o Ptkowym będę myśleć w następnej dekadzie 😁
ja też jechałam raz LL-kę i oczywiście też zrobiłam  jedną pomyłkę 😀
my mamy już jeden trening corssowy za sobą, byłyby dwa gdyby kowal podkuł ją lepiej bo dwa razy zgubiła tą samą podkowę w ciągu dwóch dni  😤
to był jej poza tym 3 trening na zewnątrz, skoki super, ale miałam trochę problemów w dystansie, no nie czuję najlepszego przygotowania do Sopotu, szczególnie że ją wywiozłam do trenera 300 km i będę na niej siedzieć dopiero w środe, a do czas trener ją trochę przysposobi do terenu.
a ja spędziłam sobotę i niedzielę na zawodach w Stragonie 🙂 fajna pogoda dziś była 🙂
A sa gdzies wyniki>?

http://zawody.stragona.pl/

Banderas najlepszym koniem w PL 🙂 wg mnie oczywiście
BANDERAS  bardzo fajny, juz zima mi sie widzial,
mi się widział już na torze wyścigowym, ale nie sądziłam że aż taki zdolniacha będzie 🙂
skokowo super, ciekawa jestem jak bedzie walczyl i galopowal wyzej 🙂

A po czym on ejst?
on jest hodowli p.Drabińśkiego

Moravia
http://www.bazakoni.pl/horse_32450.html

http://www.bazakoni.pl/horse_153337.html

no a matka po Jape, więc musi być skokowo super 🙂
Zeby jechac eiminacje do OOM trzeba miec ukonczone L klase i brazowa odznake, ukonczenie L to znaczy na 0 kros?
pewna nie jestem ale chyba : ujeżdżenie na ponad 50%, cross max20 pkt i skoki max 4pkt 🙂

edit: pomieszałam, to zagranie na MPMK  😡
Trzeba miec na duze pojechana L a na kuce mini L, chyba tylko ukonczona niewazne jak, ale pewna nie jestem.
22 kwietnia 2013 16:21
Crazy,jakoś L ke trzeba skończyć,na stronie pzj masz oddzielny regulamin OOmow,w zakładce sport dzieci/Kuce czy jakoś tak...nie mam teraz jak podlinkowac.na samych eliminacjach wystarczy skończyć czasami,bo miejsc dla danego regionu jest czasami tyle ile startuje w eliminacjach 😉
Żeby pojechać w ogóle eliminacje do OOM trzeba wcześniej przynajmniej raz ukończyć - nie ważne z jakim wynikiem LL (kuce) bądź L (duże konie).🙂

A jak tam, kto się wybiera na Akademicki Puchar wkkw do Facimiecha w czerwcu? Studenci przyjeżdżajcie, bo dzięki dobrej frekwencji będzie szansa włączenia wkkw do AMP🙂
platka   Audere est facere
22 kwietnia 2013 20:27
My się jeszcze nie zgłosiliśmy ale jedziemy się przejechać z konikiem amatorki 🙂

Trener powiedział, że kondycja nie najgorsza więc LL powinniśmy jako tako ukończyć  🤣 a przynajmniej się postarać  😀iabeł:
ja się wybieram na profi do Facimiechu  🏇
Nowe przeszkody krosowe już przyjechały do Facimiecha.  😅  😅
W poniedziałek wywozimy je na łąkę.
Dziś robione są dwa nowe bankiety i rów do coffina
ale super🙂 będzie się trzeba jakoś wybrać na trening w takim razie w maju🙂  a mi tak brakuje krosu za płotem, albo chociaż terenu do galopowania... 🙄

alaa_kala to jak wszystko dobrze pójdzie to się spotkamy🙂
gdzie wg was w PL jest najłatwiejszy, najbardziej przyjazny dla młodego konia cross L?

Przechodziłam sobie cross L w Stragonie i nie był łatwy dla mnie laika ( skakane były "kaczki" po wodzie które były na Pucharze Świata i ze 3 trudniejsze przeszkody , reszta pokrywała się z LL).

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się