ten pan, o którym wspominasz na końcu, super ma tego c.gniadego zwierzaka
no oba konie super, tylko jakoś tak nieciekawie jeżdżone: nie dość że zmiany totalnie krzywe, to jeszcze ten z twojego zdjęcia Nabokov L był strasznie nieregularny wręcz wyglądało to jakby kulał
Elu widziałaś może przejazdy Jarka Poręby na Doktrynie i Sylwii Sygudy ? "Moi" zawodnicy i ciekawa jestem jak im poszło 🙂
Wyniki konkursu CS-5 Miejsce 1: Jaroslaw Poręba na Dokrtrynie 62.250%. Miejsce 2: Sylwia Syguda na Weltino 60.583% 😉
Szkoda, że nigdzie zdjęć nie ma 🙁
szkoda, że nie ma żadnej porządnej galerii z tych zawodów 🙁 myślicie, że coś się pojawi? 👀
W kategorii juniorów startował nasz forumowy Muskat? Czy to jakiś inny? 🙂
W kategorii juniorów startował nasz forumowy Muskat? Czy to jakiś inny? 🙂
nasz forumowy.
Uniek pierwszy raz szedł mała rundę a kur pojechali fantastycznie 😉
Uniek pierwszy raz szedł mała rundę a kur pojechali fantastycznie 😉
no to tym bardziej brawa
Bardzo się też podobała w Młodych Jeźdźcach Natalia Organista (którą to rundę wygrała) na w sumie niepozornym no ale jak widać świetnie zrobionym kasztanku Wento
co do Azzaro jeszcze... w treningu u Sabitovów jest, zdaje się, stosunkowo krótko (rok?). można więc sądzić, że wyniki na zawodach będą się poprawiać 😉
Wento jako koń nie powala, ale rusza się bardzo fajnie i jazda zawodniczki faktycznie może się podobać. przyjemnie się oglądało ten przejazd 🙂
Misia, a gdzie Twoje zdjęcia, co? 😀iabeł:
xxmalinaxx, nie widziałam was niestety. mam nadzieję, że jest jakaś fotograficzna/filmowa dokumentacja? 😀
sei mam tylko jedna znaleziona na fb Gallopu 🙁
Wento jako koń nie powala, ale rusza się bardzo fajnie i jazda zawodniczki faktycznie może się podobać. przyjemnie się oglądało ten przejazd nawet na rundzie honorowej jako jedyny pozostał cały czas na pomocach i pod kontrolą 100%
a to wczorajszy Uniek do muzyki
Czy to, że większość osób na zdjęciach widać w kaskach to jest wynik przepisów, że muszą, czy mogą i wybierają kaski?
na rozprężalni i tak musieliby w kasku więc w sumie chyba juz dają sobie spokój z cylindrami.
Cudownie, że ktoś nagrał, świetnie pojechali, oni jeszcze swoje pokażą 😍
Kaśka i Uniek pojechali super! Bardzo bardzo mi się podobało!
I zwyciężczyni Gabrysia Jaworska-Mazur na Zimbie
Czy to, że większość osób na zdjęciach widać w kaskach to jest wynik przepisów, że muszą, czy mogą i wybierają kaski?
Trener stwierdził że woli kask , kiwnie tylko głową i jedzie , mogą wybierać . Ale jestem szczęśliwa że mój trener wygrał 😅
ElaPe, Mogą rozprężać sie przed konkursem również w cylindrach.
ElaPe, Mogą rozprężać sie przed konkursem również w cylindrach.
nie mogą. Na oficjalnej rozprężalni każdy musi być w kasku.
ElaPe, proponuję poczytanie przepisów, strona 53 przepisów PZJ:
Odstępstwa: zawodnicy osiemnastoletni (18) i starsi** dosiadający koni
siedmioletnich (7) i starszych mogą startować w cylindrach zamiast w
kaskach ochronnych. Wyjątek ten ma zastosowanie w odniesieniu do
aktualnie rozgrywanego konkursu i do poprzedzającego go rozprężenia
(bez przerwy przed konkursem). Wlicza się do tego również dojazd ze
stajni na rozprężalnię, jazdę na koniu konkursowym na rozprężalni i
powrót konno do stajni.
aha dzięki. Na MWiM w Bajardo w sierpniu 2012 bardzo pilnowano by każdy na rozprężalni jeździł w kasku. Ci co jechali przejazd w cylindrze musieli mieć go na zmianę.
Tak? Jakoś nie zauważyłam. Jechałam w cylindrze i nikt mnie nie ścigał. Ani nie widziałam, żeby kogokolwiek w tej sprawie monitowano. A byłam tam non stop, większość czasu od strony organizacyjnej kursując po całym obiekcie.
Mam takie pytanko, jakie rasy koni są najlepsze do ujeżdżenia? jestem dość nerwową osoba więc konik musiałby być spokojny.
w sumie kazda 😀 Oczywiscie, w wyzszych klasach pozadane sa konkretne walory ruchu i charakteru, ale w nizszych to mozna nawet na koniku polskim jechac (tak, jak Jasnowata 😉)
Jezeli jestes nerwowa, to nie kupuj folblutow, arabow, koni mocno zaawansowanych w krew oraz huculow (bo to sa cwaniaki jednak). A tak poza tym - cokolwiek, co jest spokojne, jezdne, ladnie sie rusza i wybacza bledy (bo wnioskuje, ze jestes poczatkujaca z tymi sprawami 😉)
ewentualnie jakiś starszy koń co chodzil ujeżdżenie
Mam takie pytanko, jakie rasy koni są najlepsze do ujeżdżenia? jestem dość nerwową osoba więc konik musiałby być spokojny.
Jak jesteś nerwowa, to dlaczego ujeżdżenie ??? 😀
croopie Jesli będzie miała dobrego trenera, który będzie umiał ja trochę uspokoić i ukierunkować na właściwą pracę to może się nawet okazać, że ujeżdżenie spowoduje pozytywne zmiany w psychice - znam z autopsji 😉
A znacie jakies stadniny w Poznaniu i okolicach gdzie można trenować ujeżdżenie? Bo w tej chwili nie mam nawet BOJ (do tej pory jeździłam w rekreacji) a marze o własnym koniu i startowaniu w zawodach.
A może najpierw spróbuj z współdzierżawą? Może znjdzie się gdzieś ktoś kto nie ma aż tyle czasu na swego konia że szuka współdzierżawcy? Zawsze to łagodniejszy start w opcję własny koń.
Czy ktoś wybiera sie do Radzionkowa na zawody? :kwiatek:
Kto jedzie na zawody do stajni Bobrowy Staw ?