U mnie na stajni maja zele kentaura, sa nie do zajechania. Stare modele, maja jakies 3 lata spokojnie juz, ale sa bardzo fajne. Jesli dalej nowe sa jak te stare modele to beda ok 🙂
Czy możecie mi polecić jakiś cienki żel pod siodło. Chodzi mi o amortyzację. Siodło jest dobrze dopasowane i nie chcę go zbyt zawężać, chodzi mi tylko o ochronę grzbietu.... 🙂
Zamierzam kupić podkładkę pod siodło i tu rodzi się moje pytanie - co jest lepsze - żel, czy futerkowa podkładka? 🙂 Do tej pory jeździłam w podkładce z futerkiem,kilka razy używałam żelu i nie wiem,co jest lepsze dla konia. Poradzicie? 🙂
equi.dream, he he 😀 Podkładka ma służyć jako amortyzacja bo siodło mam dobrze dopasowane. 😉 Po prostu chodzi mi o oszczędzanie grzbietu konia podczas jazdy 😉
Dzionka możesz prać ręcznie w ciepłej wodzie lub wrzucić do pralki na taki program do prania wełny znaczy ja mam tak napisane przy tym pokrętle od stopni a potrm wysuszyć ale broń boże nie suszarką tylko tak żeby sobie samo wyschło potem polecam wyczesać futro szczotką i wygląda jak nowe 😉
a w ogóle to miałyście styczność z podkładkami Torpol? Jakie one są jakościowo? Zdaję sobie sprawę, że Mattes'owi to pewnie nie dorównują ale może nie są takie złe? 😉