poznajmy się
no wlasnie, ja sie juz ujawnilam... ale niech bedzie, powtorze sie - w dowodzie mam Kalina 😵
ale wszyscy do mnie mowia Kala (sporo osob pyta mnie np po pol roku znajomosci jak ja mam wlasciwie na imie 😁 )
Jak wszyscy to i ja:
Mam na imie Agnieszka, lat 27(juz 😲).Codziennie niezmiennie zakochana w swoim mezu, 3 letnim synku i okazuje sie ze w drugim tez synku(za kilka miesiecy sie wykluje 🙂😉
Trudno mi okreslic jaka jestem, bo to w duzej mierze zalezy od pogody 😎, ale bywam wredna i uszczypliwa choc staram sie z tym walczyc.Raczej zamknieta w sobie, nie lubie chalasu, tlumu, glosnych, prowokujacych ludzi, staram sie byc tolerancyjana i nawet w zlych zdarzeniach dojzec sens.Lubie przebywac na dworze, jak mi sie spelniaja marzenia i jak swieci sloneczko, ale nie jest za goraco.
Mam wiele marzen i wierze, ze powoli uda mi sie je spelnic, choc zycie uczy mnie cierpliwosci, bo wszystko jakos tak nie latwo przychodzi-ale moze dlatego staram sie cieszyc z malych rzeczy i wyjatkowo cenie to co juz mam.
Procz rodziny moje zycie to konie.Mam swoje 3 czworonogi i 7 w pensjonacie w malej przydomowej stajni.Dzien pochlania mi zajmowanie sie dobytkiem oraz jezdzenie swoich i cudzych koni.ze wszystkich sil staram sie rozwijac i czerpac wiedze skad i jak sie tylko da, ale nie jest to latwe w takiej jezdzieckiej dziurze jak Biala Podlaska, ale jak juz wspominalam -powoli do celu.
Moja nadzieja jezdziecka jest Zwiastun, kon ktorego kupilam wbrew zdrowemu rozsadkowi, bo zwyczajnie byl nie na moja kieszen, ale ze uparciuch ze mnie to stanelam na rzesach by byl moj-no i jest(kredyt tez :cool🙂
Obecnie mam delikatny zastoj jezdziecki ze wzgledu na moj stan, ale zaraz po urodzeniu ruszam do (pod)boju-czworoboku za stodola 😁
pozdrawiam pozytywnie
Daniela, lat 19, zakochana w...Danielu 😉 Obecnie na I roku psychologii społecznej na SWPS w Warszawie. Z jeździectwem zaprzyjaźniłam się 5 lat temu, od lipca 2007 wierna własnemu gniademu łobuzowi - Lukasowi. 🏇 Zakochana w kwiatach i ogólnie roślinach stąd też zainteresowanie florystyką i uwielbienie do zajmowania się ogrodem. 😍 Od 5 roku życia grająca na skrzypcach i pianinie...obecnie w 5klasie II St. Szkoły Muzycznej. 👀 Jak najdzie mnie wena to uwielbiam malować farbami olejnymi, zwykle pejzaże. Zwierzęta od zawsze mi towarzyszą, obecnie rybki, chomik, 3koty i pies - szpic niemiecki 😉 Poza tym maniaczka koloru fioletowego i czekolady. 😎
No dobra: 😁
Anka-skakanka. W tym roku gong 30 razy wybije 😵 Urodzona na Zaglebiu Gornoslaskim, czasowo Trojmieszczanka, teraz zagramaniczna i zniemczona.
Urodzona na koniu, od 23 lat w siodle, wbrew wszystkiemu i wszystkim. Skutecznie obronilam sie przed szkola chemiczna 🤣 Od 7 lat poza granicami, od 5 lat zaobraczkowana z nie-koniarzem, co czasem jest trudne, ale ostatecznie pozytywnie wplywa na rownowage pomiedzy praca a czasem wolnym.
Zawodowo wycieram siodlo ujezdzeniowe, czasem przesiadam sie w skokowke i ciesze sie, ze nadal mnie raduje, co robie. 🙂
Hobbystycznie zapedzam sie w fotografie, koncerty metalowe i wszystko inne zwiazane z muzyka, ksiazki Chmielewskiej i czasem gotowanie na kolanie. 😉
Ulubiony kolor czarny - ale nie jadam kotow i nie maluje twarzy na bialo. 😁
Poza tym ratuje moja umiejetnosc mowienia i pisania po polsku, przesiadajac na Voltopirach. 💃
To moze i ja 🙂
Magdalena Anna, wytwor wczesnych lat 80. Jedyna koniara w rodzinie, przenioslam sie 3 lata temu z Sosnowca na Dolny Sląsk w rejony bardziej wiejskie, czego absolutne nie zaluje.
Obecnie leniuchuje, tzn zajmuje sie mężem i koniem. W przerwach od slodkiego lenistwa jezdzimy regularnie ciezko popracowac do Irlandii kilka razy w roku pojezdzic konno po pieknych plazach nad oceanem i podziwiac przecudowne widoki, no ale taki dobrobyt niedlugo sie skonczy i chyba trzeba bedzie zasiasc za biurkiem wreszcie,
no chyba ze wygram w totka i na naszym kawalku ziemi uda sie otworzyc jakis konski pensjonat, wzglednie osrodek jezdziecki.
Jako ze szczescie w grach nie mam, nie licze na szybka realizaje marzen i poprzestane narazie na jednym ogonie w przydomowej stajence.
Anglistka biznesowa z uprawnieniami instruktora rekreacji, jezdzaca rekreacyjnie od ponad 10 lat, z przerwami na treningi skokowe glownie wakacyjne.
Uwielbiam classic rocka a lat 80. , koncerty Purpli zaliczylam juz kilkukrotnie, oprocz tego kilkanascie innych rocznie, a kilka miesiecy temu udalo mi sie wreszcie zobaczyc wymarzony koncert Whirtesnake. 😅 Generalnie koncerty to jest to, co tygryski lubia najbardziej, tym bardziej, ze od czasu zaobraczkowania rzadziej widuje sie ze stara koncertowa ekipa.
Czytanie tez kocham, kiedys nie moglam zasnac jesli jakiejs ksiazki nie przeczytalam, obecnie czytam glownie weekendowo, ale staram sie nie wypasc z rytmu 🙂
Mąż tez 'z branzy', co ma swoje plusy i minusy niestety. Roznimy sie wlasciwie pod kazdym wzgledem jesli chodzi o konie i podejscie, on lubi zimnoki, ja duzo lzejsze, sprawe utrudnia jeszcze wrodzona przekornosc, ale koniec koncem zawsze dojdziemy do porozumienia 😉 I cale szczescie.
Poza tym realistka, no, moze ostrozna optymistka 🙂
A, no i jestem uzalezniona od herbaty 😜
Pozdrawiam 🏇
my_karensosnowiec? no prosze. Ja czeladz 😀
Jaki ten świat mały 🙂
Sporo czasu spedzilam ze stajenna ekipa w Czeladzi. Wyjechalas jakis czas temu, ale moze kojarzysz stajnie na Pogoni, jakies 5 min na nogach od granicy z Czeladzia? 🙂
Pozdrawiam
No to i ja się dołączam.
mam na imię Justa, rocznikowo lat 20 [boziuu, jaka ja stara jestem 😲]
Aktualnie we Wrocławiu, a od jutra w Łodzi.
Ciągle sama, nie mająca chęci na bliższe znajomości na razie.
Brak swojego kopytnego, ale w planach kupno w roku przyszłym. Może się uda 😎
Samouk dupoklepacz ze mnie, żaden sportowiec.
Mam słabość do wszelkiego mocnego rockowego brzmienia 😎
Obecnie rezygnacja ze studiów zootechnicznych
na volcie od 2 lat 😎
🚫 ja też,ja też z Sosnowca!!!! 😅
Czesc 👍
Jestem Daniel , mam 17 lat , moim życiem są konie , o niczym innym niemysile tylko o konich , niektorzy juz z zemnie niewyrabiaja ale cóż ten typ tak mam , 😵 z moimi przyjaciólmi niemoge pogadac na temat koni ... jedze w siodle , ale kocham powożenie , mnieszkam w okolich warszawy 😀 Pozdrawiam fanki i fanów Koni 🙂emila;czajuniadaniel@onet.eu
Cześć Daniel, polecam opcję "sprawdź ortografię" 😵
[quote author=Cynamonowa_ link=topic=775.msg176238#msg176238 date=1234727851]
[/quote]
🚫 a ja z Będzina 😁
🚫 a ja z Będzina 😁
[/quote]
😅 tak wlasnie cos mi malo bylo ludzi z moich okolic na re-volcie 😁 a tu wszyscy w konspiracji byli 😵 Szkoda tylko, ze teraz juz tam rzadko bywam 🙁
Jeszcze ktos z Sosnowca i bliskich okolic?😀 Ujawniac sie 😀
😉
Witam wszystkich serdecznie 🙂 znana jestem w sieci jako Aien bądź Feainne. Tak naprawdę mam na imię Oliwia, i jestem z Lublina. Mam swoje kopytne, trzymam je w stajni na Baranie, 40km od Lublina. Studiuję weterynarię. 🙂 i cieszę się, że dołączyłam do Waszego forum (ile można męczyć Volte albo ŚwiatKoni....)
Daniel o ile sie nie myle to Ty jestes z ciechanowa , dawałes na allegro ogłoszenia ze przyjmiesz konia a ja po rozmowie z Tobą dostałam gęsiej skórki na plecach , tak ?
Donia, faktycznie, zapomnialam, ze Ty tez swoja 🙂
I chyba nawet znam jedna Twoja kobylke, jeszcze z czasow kiedy jezdzilam u pana Henryka M. w M-cach, czyli jeszcze jakos z zeszlego wieku 😁
przenosze na pw coby nie zasmiecac 😉
No to i ja
Mam na imię Ewelina mieszkam w Siedlcach (mazowieckie)
w posiadaniu mam męża 3 córki (2,4 i 6 lat) kucyka 2psy (suczki) oraz kota w głowie 😀
interesuje się końmi (na które od dłuższego czasu nie mam czasu)
lubię szybkie sportowe autka (niestety na subaru imprezę mnie nie stać 🙁 i bardziej potrzebne mi autko rodzinne ale koniecznie z dużym silnikiem i dobrym "butem"😉
a do tego trochę hip hopu i dobre techno do samochodu a odstresowuje się przy polskiej muzyce (np.Bajor)
Po za tym mam pstro w głowie i podobno jestem strasznie konfliktowa (ja tego nie zauważam) i muszę wszystko wiedzieć. Nie lubię sprzątania i jak ktoś włazi z butami w moje życie (np. teściowa, mama i reszta rodziny)
I to chyba wszystko co mam do powiedzenia o sobie 😀
[quote author=my_karen link=topic=775.msg176657#msg176657 date=1234784279]
🚫 a ja z Będzina 😁
[/quote]
😅 tak wlasnie cos mi malo bylo ludzi z moich okolic na re-volcie 😁 a tu wszyscy w konspiracji byli 😵 Szkoda tylko, ze teraz juz tam rzadko bywam 🙁
Jeszcze ktos z Sosnowca i bliskich okolic?😀 Ujawniac sie 😀
😉
[/quote]
😅 😅
my_karen pisze pw, zeby nie zagracac. 😉
No to może i ja 😀
Mam na imię Dominika i mam 16 lat (dopiero.. 🙄 )
Mieszkam w Chełmie koło Lublina.
Konno jeżdżę od jakiś 3 lat. 🏇 Niestety jako jedyna w rodzinie 🙁
Łasuch i okropny leń 🤣
Oczywiście największe marzenie to własny koń 😍 Ale jak na razie to jedynie marzenie 😀
No i cóż chyba tyle.. 😀
Pozdrawiam 😉
i mam 16 lat
Konno jeżdżę od jakiś 3 lat. 🏇 Niestety jako jedyna w rodzinie 🙁
to tak jak ja 😀
Witam... na volcie juz od chyba 3 lat siedzę lecz jeszcze nie było okazji by się należycie przedstawić.
Mam na imię Aga i 16 lat. Konno jeżdzę od 9 roku życia. Najpierw kilka lat bujałam się w szkółce, potem 2 lata własny kuc Rami (tak przy okazji jakby ktoś go widział i wiedział co się z nim dzieje to bardzo proszę o info) , a teraz własny młodziak z którym ponad miesiąc temu zaczęłam współpracę i liczę na to ze cos z niego wyrośnie.
Interesuję się muzyką, głównie rock, metal, grunge, trash i wszelkie możliwe odłamy oraz jazz (szczególnie grany na żywo) ew. funk, dobry pop. Ostatnimi czasy brzdakam tez trochę na gitarze i pianinie. Mam takie małe marzenie by zostać muzykiem lub w ogóle artystą, lecz jest to raczej jedno z tych które się nie spełniają 😉
Co lubie...? Nie jestem oryginalna - koncerty, książki, filmy, spotkania ze znajomymi. Standard. No i jeszcze dooobre jedzenie.... ale to raczej moja zmora.
Pozdrawiam
wiorek a w jakiej stajni jeździsz? 😀
Jeżdżę w prywatnej stajni, są w niej (niestety) tylko 3 konie. Jest to w lubelskim, okolice Puław
no to może i ja ;p
Emilia, ale raczej Emil dla znajomych, bo Emilii we mnie mało ;p z Voltą związanam już hoho od 22 kwietnia 2005 ;] (ale ten czas leci)
tegoroczna maturzystka (18cha stuknęła całkiem niedawno). "Dupoklepacz" od urodzenia, cieszy mnie każde "końskie wyzwanie", własnego czterokopytnego póki co brak, ale sporo małych i upierdliwych, obiektów niedaleko ;]
bezgranicznie zakochana w karych arabach 😍
poza końmi to muzyka, muzyka i może jeszcze muzyka, śpiewam, gram, tańczę, słucham (metal, trochę rocka, punk)
Póki co mieszkam sobie w Beskidach 😉 prawie pod Skrzycznym, - piękne widoki i masa śniegu.
To może byłoby na tyle 😉
Pozdrawiam!