kącik skoków

Szykuje się coś towarzyskiego teraz w okolicy Warszawy? Najchętniej Szwadron/Aromer i ta okolica?
ash   Sukces jest koloru blond....
15 kwietnia 2013 12:48
Moon   #kulistyzajebisty
15 kwietnia 2013 12:53
Kuźwa, teraz Zuziasta na fejsie napisała, że ZR jednak odwołane  😕 To już zgłupiałam i nie wiem nic.
To pewnie niestety odwołane. Ona ma tam szybko info aktualne.

Czyli dopiero majówka w Stadzie będzie. Ech... na która nie za bardzo chce jechać. A jak nie pojadę to wszystkie juz i tak mocno naruszone plany sypią się totalnie. :/
Kto do Bogusławic się w końcu wybiera 1-2.05 lub 3-5?
4 maja w Ranczu Zimna Woda (mazury) organizowane są konsultacje skokowe z panem Tomaszem Strumiłło, dzień później ujeżdżeniowe, ale to nie w tym wątku raczej  😀. W każdym bądź razie ja dużo dobrego o panu Tomaszu słyszałam i sama się wybieram, wręcz nie mogę doczekać.  😉
4 maja w Ranczu Zimna Woda (mazury) organizowane są konsultacje skokowe z panem Tomaszem Strumiłło, dzień później ujeżdżeniowe, ale to nie w tym wątku raczej  😀. W każdym bądź razie ja dużo dobrego o panu Tomaszu słyszałam i sama się wybieram, wręcz nie mogę doczekać.  😉

Polecam też :3. Również dużo dobrego słyszałam o p. Tomaszu.
Co do mojego poprzedniego postu : cóż, koń nie mój, ale powiem trenerowi żeby jej grzbiet sprawdził, skoki na razie odstawil.
Gniada wcześniej ładnie skakala, chętnie, nie leciała. Nie bała się niczego, żadnych nowych przeszkód.
Coś dopiero teraz ją wzięło, no w każdym razie będziemy się ratować 😉
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
15 kwietnia 2013 16:42
Konie zwierzęta pamiętliwe 😉 Albo ją boli nadal, albo zabolało raz a porządnie i konisko zapamiętało  😉
Dramka  przykro mi 😕 na ile jestescie wylaczeni ze skokow?
ech, to widze, ze Twoja kobyla tez trenuje wyskakiwanie z padoku jak moje smoczysko....:/

Moja wyskoczyła za innym koniem, tak to nie nie wyskakuje. Narazie nie wiem..okaże się  🙄
Witam mam nadzieje ze odpowiedni wątek ja nie to przepraszam 🤬

Moglibyście pomóc w liście niezbędnych rzeczy które trzeba zabrać na wyjazd z koniem na zawody towarzyskie do innej stajni??Nie chodzi mi o tak oczywiste jak siodło i osprzęt konia i strój jeździecki tylko takie które z własnego doświadczenia wiecie ze się przydają.
cześć wszystkim.  😀
Zuzu, może ja będę ale jako widz, jeżeli znowu ich nie odwołają.
No pięknie z tą Legią 😵 A miało być tak fajnie 🙁

Tuśka, zawsze i wszędzie kurtkę przeciwdeszczową, no i ja zawsze zabieram derkę treningową,bo przeciwdeszczowa i się przydaje. Jak jedzie przyczepą to zawsze warto zabrać lonże, żeby potem przerobic na pasy w razie problemów z pakowaniem konia. Tyle mi wpadło do głowy, ale może i to jest oczywiste  🤔wirek:
Ten parkur trawiasty jest beznadziejny  🙄 Mogliby zrobić piasek i drenaż ..
Mi to nie robi dużej różnicy, aczkolwiek Kaszmir chyba trochę lepiej na trawie skacze, ale my ani nie kuci, ani nie mamy jakiś super wymagań 😉
TUŚKA, szmatki do przetarcia butów, konia i sprzętu. Przydatne są wilgotne chusteczki.
Robi to taką różnicę że zawody są odwołane  🙄
Ja się załamię z tą Legią 🙁 🙁 Do końca nie chciało mi się wierzyć, ale jest oficjalne info. A wszystko dopięte, nowe siodło w drodze, lekarz, szczepienia, transport... No i dupa. Nie mam pomysłu gdzie tu teraz jechać...
Wam odwołali Legie, nam odwołali Sopot.

I wyszło na to, że jedziemy na majówkę do Starogardu. 😉
Dzionka Warka 😉 i co z tego że ja też wszystko dopięłam żeby jechać do warki  😕 Dobrze że Lee ma być w maju
Dzionka, a może do Poczernina?
"W związku z odwołaniem w dniu 20.04 Zawodów Regionalnych w SKJ Legia–Kozielska Komitet Organizacyjny LM informuje, że pierwsza eliminacja tegorocznej edycji Ligi Mazowsza odbędzie się w dniu 27.04 w czasie ZR-B w Poczerninie"
info ze strony WMZJ

No właśnie zastanawiam się nad paroma miejscami - m.in. Warką, Poczerninem a nawet Agmają 😀 W naszych okolicach jest też coś takiego jak Kampinowskie Spotkania Jeździeckie - seria zawodów w formie ligi, tu terminy i miejsca:
18 maja - stajnia Kobra Park, Borzęcin Duży
9 czerwca - stajnia HorseWorks i Stajnia Justyny Milej, Koczargi Nowe
31 sierpnia - stajnia Zielonki, Zielonki
28 września - stajnia Sawanka, Truskaw

Nie wiem czy nie wziąć w tym udziału, bo wszędzie mam bliziutko.
Najnowsze wiesci. ZR Sopot sie odbeda.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
16 kwietnia 2013 16:33
Farsa 😀
spotkam kogoś na CSN w Drzonkowie 26-28.04?  👀
Klami, a skąd wiesz?  Czy pojawiły się gdzieś propozycje?
anai, nie pojawiły się z tego co wiem.
O. miała telefon z informacją, że zawody się jednak odbędą i pytaniem czy mimo tych zawirowań konie od nas przyjadą.

lusia722, Gillian, dzieki dziewczyny za pomysł. Długi hak okazał się strzałem w dziesiątkę. Dzis skakaliśmy pierwszy raz w sezonie na zewnątrz i mimo, że ogór był mocno podniecony i wyrywny to prowadził się i skakał super. Zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że na żadnym dotychczasowym kiełznie nie był tak fajny jak na tym długim haku z gumą na części nosowej.
Klami, dzięki.  Chciałabym się dowiedzieć, co jechać, migliby te propozycje wrzucić.
Dać Ci namiary na tego haka?
anai, mogliby, oj mogli. Co prawda jak i tak w sobotę to sobie na spokojną rozgrzewkę pojadę L i P, a w niedzielę P i N.
Namiary na haka bardzo chętnie, bo wychodzi na to, że będę musiała kupić. Nie wiem czy przy tym długim haku na skoki i zawody nie pozostanę na dłużej, nawet jak juz wrócimy do wędzideł.
Widziałam podobnego Sprengera za 250 zł. W sensie, że z gumą na nosie. Tylko tez trudno powiedziec czy z miękką jak w twoim, czy twardą. Wolałabym miękką.
Klami, my pojedziemy tylko w sobotę.  Tu kupowałam  ten hak: klik
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się