DressageLife widzę, że poruszył Cię zimowy katalog Anky 😉 oni wszyscy tam namiętnie w tych petrie występują. Anky ma złote i koniakowe na fotkach. Fajne oficerki, takie casualowe - bardzo fajnie wyglądają do jeansowych bryczesów na ten przykład 🙂
Jak sprawują się w praktyce lakierowane oficery? Szybko lakier sie zdziera? 🤔
DressageLife, bardzo ładne! Co to za oficerki?
DressageLife, na serio? A wyglądają dokładnie tak, jak Petrie superior 😉
Perlica, na 115 stronie sie pojawiają w tym wątku.
Chciałam kupic, ale nijak nie wpasowuje się w tabelkę, a one tylko z tabelki są. Super fajna mięciutka skórka. Acz, chyba bałabym się uzywac na codzień, bo ta skórka jest tak miękka i cieniutka, że moga się szybko przetrzeć na łydce. Na prawde wygodne nawet pierwszy raz założone, mięciutkie, dopasowujące sie do nogi. Bardzo fajna elastyczna wstawka przy kostce żeby wpasowały się w różny rozmiar tej czesci nogi.
Klami, a skąd je miałaś na nogach?
Zaraz się cofnę i poczytam.
Ja się w rozmiar wpasuję , jedynie problem może być z długością bo problem z łydką mam ( króciutka jest).
edit: widzę że Moon pisze że rozmiarówka zaniżona, czyli że mam brać 37 jak noszę 38
Czy komuś w tej cenie się nasuwają skokowe oficerki?
Widział ktoś na żywo petrie sublime?
Perlica, w Sopockim Okserze sobie mierzyłam. Niestety żebym mogła je kupić moja łydka musiałaby być krótsza. :/
Petit dlaczego mi to zrobiłaś... 😵
Siedzę i się gapię, boskie i ta kontrastowa podeszwa. Miłość.
Ale ciekawy model ujeżdżeniowy tak mocno zwężany.
de niro też ma ujezdzenowe zwężene 🙂
Kurcze, widziałam dziś na żywo...no i chyba jednak mi się te sublimy nie podobają...
Do mnie zwężane w ogóle nie gadają. Rzuca się w oko rachityczna kostka i wyłupiona do tyłu bułą łyda. Bleee 🙄
W skokowych to tak nie razi, ale cały urok ujeżdżeniowych butków to taka klasyczna, prosta "szklanka" 🙂
Anky elegance są twarde w kostce??? Boziu, dlaczego Petrie nie robi olimpików w lakierze :-(
Petit a gdzie zdjęcia na żywo ? 🙂
Quanta IMO wszystko zależy od grubości łydki, jak ktoś ma wąską to będą mu pasowały i nieźle wyglądały (ja zawsze chciałam mieć dopasowane właśnie), jeśli szeroką jak na fotkach to gorzej 🙂
jakbym deptala kapuste to bym sobie takie kupila 😜 😍
Widziałam zawodniczkę w sublime-ohydnie odstają na górze,tzn łuk jest kompletnie niedopasowany.Ja mam na co dzień oficerki lakierowane wytłaczane we wzór aligatora,tak samo skonstruowane jak sublime-a łydkę mam 37 i wysokość 52 i nie daje to wrażenia wielgachnej łydki w stosunku do stopy,a nie sposób powiedzieć że 37 to wąska łydka.Choć podejrzewam że jak ma się obwód np.40 to już inna rozmowa.
quantanamera, ooo brawo, ktoś ma jeszcze takie zdanie jak ja 😉. Tylko dostanie klasycznych graniczy z cudem.
epk, quantanamera, zgadzam sie z Wami. okropnie wygladaja takie zwezane w kostce buty.
ale ja to mam chyba w ogole purytanski gust, bo ani kolorowe, z cyrkoniami, bialymi guzikami czy w inne weze do mnie nie przemawiaja...
kujka, no do mnie też nie! Klasyka to jest to! Jedyna ekstrawagancja na jaką bym poleciała to lakierowane oficerki.
Ale to tylko w sytuacji, ze miałabym startować bo na codzienne ich szmacenie to się nie nadają.
ash, o, wlasnie. ja dokladnie tak samo. szalenstwem w moim wypadku bylyby lakierki lub jasnobrazowe oficyjery. krejzi-kujka 😉
Hehe, mi się marzą brązowe - taki kolor jak Patrie ma ten jasny brąz - do jazdy na co dzień 😉. Co nie zmienia faktu, że obecnie mam cavallo, które zwężone w kostce są - i mnie to wkurza - ale niestety na tym poziomie cenowym (ok. 1600zł) nie ma innych 🙁. Najładniejsze miałam zwykłe Anky (nie Elegance) ale były za krótkie i za duże w stopie i puściłam w świat.
pointure Sublimy widziałam w sklepie jeździeckim, zamówione dla klientki.
But w rozmiarze 5 1/2 łydka 36, wysokość 39. But szczupły, ładnie wyglądał...ale nie jestem przekonana. Sublimy mają lekko zaokrąglony nosek co niezbyt mi się podoba.
Te zwężane w łydce są bossssskie! 😍
Coś dla patyko-nogich, Wam to się nie podoba, ale jak się ma w obwodzie całe 30cm a nad kostką szalone 24cm to niestety... 🤣
Moon ale gruba łyda ! 😀
Mi też się bardzo podobają,są takie "eleganciejsze" "D haha
Hej 🙂, może możecie mi udzielić jakiejś cennej rady w temacie, który mnie nurtuje: a mianowicie, mam nowe oficerki Koeniga, chciałam je jakoś przed pierwszym użyciem przesmarować, ale nie wiem czym najlepiej - zależy mi na tym żeby skóra, która nowa jest dość sztywna mogła dobrze pracować i wystarczyć na długo. Będę wdzięczna za wszystkie rady 🙂
Koenigs bardzo szybko się rozjeżdżają więc nie sądzę aby dodatkowe zmiękczanie skóry było dobrym pomysłem,żeby potem nie zrobiły się ''kapciowate'' 😉