Końska rewia mody cz. VII (2013)

deborah, a ja myślę, że to kwestia przełamania stereotypów, bo już np Ekipa brzmi fajnie. Ktoś musi zacząć 🙂
Nie wiem ja mam problem w temacie, mamy piękny język, nawet samych imion koni ostatnio przerzucając słownik znalazłam ze 30, a tu wszystko musi być horse/equestrian, itp. A myślałam, że startujemy na polski rynek... Tyle firm w momencie wyjścia do innych krajów rzuca po prostu inną nazwą i tyle- dopasowuje się do kraju.
No ale to OT mały żalik.
wątek zamknięty
To będą Capracecki łod Krysiecki HEEEEJ  🏇 :P  a a propos Teamu, Ekipy...nas (team/ekipę) z mojej stajni okrzyknięto Sektą...i całe środowisko mówi "Ci z sekty FaMaGusta" :P

już nie offtopuję, poprostu musiałam wyrazić moją bulwersację, i to jak York zranił me uczucia  😕
wątek zamknięty
krysiex213, ja chce byc w twojej sekcie  😜 Mooogeeeee? I dobrze sie stalo, ze York ci ukradl angielski slogan - bez urazy, ale wkurza mnie, jak Polacy wrzucaja cos angielskiego, zeby bylo uczucie, ze jest cool  😁 Twoje wyroby to klasa, wymysl cos po polsku i bedzie git 😉
wątek zamknięty
krysiex213, FaMaGusta dobre 😁 Widzisz- dobrze ikarina mówi WYMYŚL COŚ PO POLSKU! 😀
wątek zamknięty
Moon   #kulistyzajebisty
12 kwietnia 2013 06:13
Krysiex, calm down and... wymyśl nową nazwę, zrobimy fajne logo i York będzie mógł się schować, o!  😀iabeł:
A yorkowe logo śmiechowe - koń (chyba) stockowy (gdzieś już takiego widziałam...  😁 ) a fonty wyglądają jakby ktoś na chybił trafił wybrał z dafont.com  😉
Btw. jak tam mój granacik?  😜
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
12 kwietnia 2013 08:39
brunatna, piękny!

asds, przyjemnie ten nowy York wygląda, ciekawa jestem kolorystyki i jakości. No i podpatrzyli nazwę firmy krysiex 😁

krysiex, może po prostu zostań przy Krysiexach? 😉
wątek zamknięty
Krzysiex doradzam ci:
nie wiem kto jest właścielem nazwy FamaGusta ale jest to nazwa 1000% razy lepsza na brand (markę) niż York (to w końcu miasto i pies) i jeszcze "equestrian design".

jest przynajmniej kilka powodów:
a) FaMaGusta brzmi łatwo i raczej byka przy wpisywaniu się nie zrobi
b) 80% Polaków nie napisze bez błędu wyrażenia equestrian design
c) gdy wpisuję w google frazę equestrian design dostaję w pip propozycji - masz szczęście, że FB ostanio rules i jestes na pierwszej stronie wyników
d) 99% osób zza granicy jak po wpsianiu frazy equestrian design zobaczy polską mowę to... ucieknie w popłochu🙂 (tak to jest).

teoretycznie masz prawo zażądać aby york zmienił tą nazwę i jej nie używał jeśli te pady są jakimś subbrandem. bo ty byłaś pierwsza- jest na to dowód towoje prace, logo i profil na FB. Jeśli to nazwa kolekcji to dupa.

Equestrian design jest długie... a co za tym idzie logo na tym bazujące niestety kiepskawe (sorki, ale tak jest).

Szybciutko marsz rejestrować nazwy i domeny FaMaGusta i robić logo!

wątek zamknięty
12 kwietnia 2013 11:59
Tylko, że FaMaGusta to już jest nazwa stajni - więc ciężko, żeby krysiex miała taką samą nazwę firmy 😉
wątek zamknięty
To musi sobie wymyślić coś równie chwytliwego własnego🙂
wątek zamknięty
Me Gusta 😀

A tak serio to już Krysiex musi się zastanowić nad nazwą sama. Polską. Chwytliwą. Krótką.

Mi się logo Yorka bardzo podoba.
wątek zamknięty
Livia, firmy mogą mieć te same nazwy, o ile mają różne rodzaje działalności, chyba że firma "pierwsza" zastrzegła sobie "na wszystko". Znam np. w PL kilka Equusów.
wątek zamknięty
Hej, ma ktoś euro-stara lavende na swoim koniu?
wątek zamknięty
emptyline   Big Milk Straciatella
12 kwietnia 2013 15:56
karusiowa, on ma z deka inny kolor niż na tym zdjęciu, jest taki lila-fioletowy, nie wpada w niebieski. Na koniu nie mam.
wątek zamknięty
brunatna booski , jeden z ładniejszych które ostatnio widziałam  😍
natt92 bosko , tylko polopad do odstrzału , reszta super.
przyszedł do mnie próbnik Caball , i nie mam pojęcia co na rudzika  😵 Może ktoś ma jakiś pomysł na pad+lamówka+sznurki na ciemnąkasztanę?

Zairka , może masz jakiś pomysł , znając twój geniusz do projektowania?

wow
wątek zamknięty
Karino1998, ciemny kasztan, to ja bym celowala w jakies beze i stonowane zolcie 😉
wątek zamknięty
Już wiem czym wy się tak zachwycacie z tymi Caballami - doszedł mój i kujki pad i są absolutnie boskie!! Grube, świetnie uszyte, piękne kolory... Niestety ivett załączyła na próbki kolorów, ja na pewno na jednym nie poprzestanę 😀
wątek zamknięty
a mozna dostac probki kolorow od nich jakos :P ?
wątek zamknięty
Kinia16322, pisz do Caballa 🙂 Ja siedzę i się gapię na kolorki, co najmniej ze 2-3 kombinację już widzę na moim koniu 😀
wątek zamknięty
Mam do was pytanie.? Jak myślicie jaki komplet będzie pasował do srokatego konia.?
wątek zamknięty
Kinia16322, pisz do Caballa 🙂 Ja siedzę i się gapię na kolorki, co najmniej ze 2-3 kombinację już widzę na moim koniu 😀

Widzisz Dzionka, tak jak mówiłam. Już przepadłaś  🤣
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
12 kwietnia 2013 22:05

Zairka , może masz jakiś pomysł , znając twój geniusz do projektowania?

Hahaha rozwaliła mnie, pomysłów mam mnóstwo ale nie wiem  co masz, czego nie chcesz itd 😉 chodz na PW 😁
wątek zamknięty
Dzionka, ano niestety... mnie zabija gołębi już długi czas, a z atramentową lamówką to po prostu mnie zamordował na amen.
wątek zamknięty
ChingisChan   Always a step ahead! :)
13 kwietnia 2013 09:06
Burza zamawiaj! Jest naprawdę piękny! Może wreszcie uda mi się obfocić swojego 🤬.
wątek zamknięty
Już wiem czym wy się tak zachwycacie z tymi Caballami - doszedł mój i kujki pad i są absolutnie boskie!! Grube, świetnie uszyte, piękne kolory... Niestety ivett załączyła na próbki kolorów, ja na pewno na jednym nie poprzestanę 😀

Szkoda że nie dostałam tych próbek razem z padem 🙁 Obrazowi na monitorze nie za bardzo ufam.
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
13 kwietnia 2013 09:59
Dzionka, no to w maju usiadziemy przy jakiejs herbie z rumem i tez sobie obczaje te probki... bo narobilas mi smaka!!
wątek zamknięty
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
13 kwietnia 2013 13:05
szukam porządnego czapraka skokowego w kolorze złotym/złocistym/albo z wyraźnymi jakimiś złotymi elementami, doradzi ktoś  :kwiatek: :kwiatek:
wątek zamknięty
No okej dziewczyny, powiem Wam, ze troche trudno bedzie mi sie rozstac z tym polopadem, ale ufam Wam ;P bou mnie to juz chyba za bardzo dziala myslenie sentymentalne niz obiektywne spojrzenie na sprawe ;P
Takze niebawem pokaze sie eskadronowy polopadzik w ogloszeniach.. A co do Anky, to jest to chyba moj number one 😉
Moze faktycznie na fotach wyszedl zbyt 'oczodajny' ale postaram sie obfocic ten komplet keszcze raz. Moze wtedy niektore z Was zmienia zdanie 😉

A tak z innej beczki.. Dzis mialysmy sesje z nowej kolekcji JARPOLA i powiem Wam, ze 2 czapraki napewno nie dadza mi zasnac poki nie beda moje (czyzby szmatoholizm powrocil?!  😵 )
Fotki wstawie napewno jak je dostane 😉
wątek zamknięty
13 kwietnia 2013 13:38
natt, o kurcze, to ja już czekam z niecierpliwością na przecieki i fotki 🙂

W ogóle Jarpol już na dniach ma się pojawić 🙂

Burza, ten gołębi z atramentową lamówką na Piorku wyglądałby obłędnie!
wątek zamknięty
duunia, o cos takiego ci chodzi?
klik

edit - poprawilam link
wątek zamknięty
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
13 kwietnia 2013 14:57
prawie...bo ten herb to wszystko psuje 🙁 dzieki serdeczne  :kwiatek: :kwiatek:

najlepiej cały z takiego złocistego żeby był  🙄
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.