Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....
Klami, nie wybaczę Ci! :emota2006097:
ja znam ja znam! cytuje "zeby bylo lepiej"
strzyga, wiem wiem. Kara mi sie nalezy. 😡
sigma, no cos Ty. Dobre, tylko niby co ma byc lepiej. Ciekawe.
Hah, no popacz... Ja na śpiewy nie wpadłam!
Ale obiecuję się następnym razem ładnie pomalować i machać ala Miss World xD
Hmm, a co do monitoringu... Może liczenie ilości kup zrobionych przez jednego konia? - Jako 'uelastycznianie' podłoża? xP
Naprawdę, hipodrom jest tak bogaty, ma tak świetne warunki i wyposażenie, że wydanie kilku tys. zł na monitoring to przecież pestka, nie? 🤔wirek:
więc w ogóle nie wiem czego się czepiacie... i czyż nie jest lepiej OD RAZU? 😎
😵
Ej no.... Wszystkie musimy sie pieknie zaprezentowac. 😉
Może liczenie ilości kup zrobionych przez jednego konia? - Jako 'uelastycznianie' podłoża? xP
W tej chwili to chyba jako uzupelnienie podloza. Nie ma czego uelastyczniac raczej. 🤣
A betonu nie można uelastycznić? 🤣 😜
Mówię Ci, gospodarz toru ci to udowodni! 👀
powaznie mowic to naprawde nie widzicie ZADNEGO sensu w tym monitoringu?
chociazby samowolne skoki dzieciakow bez kaskow.
"treningi" prowadzone przez te malolaty innym malotatom, ktore tylko stwarzaja niebezpieczenstwo.
jezeli dzieki temu monitoringowi ma sie to zmienic to jak najbardziej jestem za
W sumie masz racje. Zreszta zauwazylam, ze ostatnio "pewne niepelnoletnie" nagle zaczely zakladac kaski. Chyba po raz pierwszy w zyciu.
Poważnie mówiąc to jasne, to chyba pierwsze o czym pomyślałam, tak samo jazda małolat bez kasków, albo robienie na hali jakiś kółek wzajemnej adoracji i jeżdżenie kłusem we dwójke/trójke...
też jestem za, co jak co, jednak w morzu potrzeb hipo, w obecnej sytuacji nie zainwestowałabym w monitoring...
ale ja się nie znam i tu tylko sprzątam. 8-)
a propo kasków, to chyba na palcach jednej ręki można zliczyć na hipo ludzi którzy jeżdzą w kaskach.Jak byłam na konsultacjach to byłam zdumiona 'gwiazdorstwem' no ale przecież miszczowie nie muszą ich zakładac.
Kaski na hipo?? Do niedawna mozna bylo po tym rozpoznac osoby ze szkolek.
Mam nadzieję, że dzięki temu wynalazkowi zmniejszy się liczba niebezpiecznych sytuacji na hali, bo już nie będzie takiej bezkarności. Choćby przyszedł mi na myśl wypadek sprzed kilku tygodni, kiedy dziecko zostało kopnięte w twarz przez konia lub inne tym podobne.
A co do kosztów - nie przesadzajcie, te urządzenia nie są takie drogie jak się może wydawać.
Oby rzeczywiscie tak bylo. Tylko zeby jeszcze ktos to na prawde caly czas nadzorowal.
Dzieki kamerom pani prezes moglaby sie w sumie przyjrzec jak wyglada praca poszczegolnych szkolek. Tylko, ze do tego trzebaby ukrytej kamery raczej.
Żeby nadzorować cały czas, musiałby ktoś tam siedzieć i patrzeć w ten monitor, a to dopiero byłyby koszty...
W sumie dobrze się składa, że są te kamery, bo moja właśnie padła a tak to mam szansę na filmik z zawodów 😁
No wlasnie. Skoro nikt nie bedzie materialu obserwowac to w sumie jaki ma to cel?? Jak ktos pojdzie z donosem z konkretna data i godzina to beda sprawdzac co sie nagralo?
Hehe, co do tego drugiego to fakt. Filmiki z zawodow... hmmmm Byloby fajnie, nie powiem.
Żeby nadzorować cały czas, musiałby ktoś tam siedzieć i patrzeć w ten monitor, a to dopiero byłyby koszty...
I dodatkowo znać się na rzeczy.
Ot, proszę i nawet wyszły zalety monitoringu, ha! 8-)
Nie wiem, czy nikt nie będzie, nie znam takich szczegółów. Wyjdzie w praniu.
Jak znam hipodrom to w praniu wyjdzie tyle, ze bedziemy mieli elektroniczne ozdobki na scianach.
Klami, a na fotce z awataru nie ma kasku bo w photoshop'ie przerobiłaś, tak? 😉
Ja jestem ciekawa co będzie z tymi końmi Trepczyka - pic na wodę czy faktycznie pójdą na mięso. Kiedy musi się wynieść?
rewir, hehe. No wiesz.... zdarza sie. 😉 Fakt faktem, musze sobie kupic jakis porzadny kask. Nie ma to tamto.
Konmi Trepczyka? Trudno powiedziec. Tak jak pozostali musi sie wyniesc od marca. Na pewno nie chce tego zrobic.
Sytuacja jest ciezka w tej chwili.
rewir pic na wodę. nie zrobiłby tego 🤔
Klami ty z sopotu taaak? 🤣
no właśnie, niby pic na wodę, ale z drugiej strony... jeśli nie, to co?
Klami - jak się Twój Tenorek zachowywał na "pierwszych" zagalopowaniach? ;>
ha, będę u Was na odznace 28ego 🙂 co tam się będzie jeszcze ciekawego działo? 🙂
Anaa, będziesz jechała, przygotowywała kogoś czy kibicowała?
kibicowała i robiła zdjęcia 😉
Anaa jestes okropniasta!!! Mmnie juz nie bedzie 🙁
trzeba było zostać jeszcze 1-2 dni 🙂
będziesz w trakcie przeprowadzki czy już po?
eeejjj cooo ? Gleba będzie ? 🙂😉 czyyy mówisz REWIR o tym samym Glebie co ja mysle ?😀
P.S. Tak wgll to witaaammm wszystkich baaaardzo serdecznie ;* dotarłam do Was 😀 wkońcuuuu
Witamy spowrotem wśród nas 😉
Tak, ten Gleba 😁
P.S. będziesz za tydzien w Sopocie?