DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

hszonszcz   wredny hszonszcz.
08 kwietnia 2013 19:59
rati88, jakbyś mogła się dowiedzieć czy zrobiła by dla mnie takie cudeńko byłabym wdzięczna  :kwiatek:
rati88   Jedź tak, by móc żyć ... żyj tak, by móc jeździć
08 kwietnia 2013 20:51
jak tylko odpowie na moją wiadomość na face to zaraz dam znać, niestety telefonu do niej nie posiadam 🤔
hszonszcz   wredny hszonszcz.
08 kwietnia 2013 21:07
Wybacz za błąd w nicku w poprzednim poście, już zmieniłam  😡

Jasne, dzięki wielkie 🙂
agull   Dążąc do celu
09 kwietnia 2013 09:45
Siwa953 mam tylko full, bo z wielkim główskiem mam konia  🤣
Siwa953 byłabym bardzo wdzięczna za wymiary  :kwiatek:
macie może pomysł co zrobić z kawała różowej satyny ?? 🙂
mam szanse kupić taki kawał baardzo tanio, (wyprzedaż w przydomowym sklepie z materiałami 🙂 )

kupić jeszcze jakiś inny kolor i ozdobić naczółek? 🙂
09 kwietnia 2013 17:19
ze względu na duże zainteresowanie sznurkowym ogłowiem cooka w wątku i na moim PW

Ogłaszam wszem i wobec    🏇

że kobitka której ogłowie wstawiałam na poprzedniej stronie, na revolcie zwie się Solta,
także po wszelkie informacje (koszty, wymiar itd)  proszę kierować się do niej  🙂

z tego co mi napisała na face to koszty nie będą duże zrobienia czegoś takiego, a kolory sznurków w zależności od asortymentu sklepu  😜

zdjęcia na koniu jeszcze nie mam ale wstawiam jedno "wisielca"    😂
iskierkowa  a coś jeszcze ?  bo to jest kawał  160 cm na jakieś 220 cm , złożony podwójnie , a pojedynczo jeszcze większy więc wystarczy na wieeeeele naczółków
mam też kawałek futerka , jest w formie szalika ale do obszycia czegos dobre , kolor jasny fiolet , lawenda coś takiego 🙂
Sio   nowe wcielenie marchewki
09 kwietnia 2013 18:26
To ogłowie jest śliczne, chciałabym to wypróbować kiedyś na koniu.
A ja cię pochwalę: pozazdrościłam filcowych koników i zrobiłam sobie sama-oto moja wersja  3,5 cm w kłębie.
09 kwietnia 2013 18:46
jaki słodziak  😍
Sio,ale sympatyczny... biegnie, żeby tylko sił mu starczyło hehe
Ja  niedawno dwa misiaki zrobiłam, i wyzywam się na rysunku ołówkiem... ale nie będę zaśmiecać wątku 🙂
09 kwietnia 2013 19:24
ojjjjj..dawno nie rysowałam!!może powinnam i do tego wrócić!!! Cobrinha smaka mi narobiłaś
Hehe ja też ze sto lat. Niemal zapomniałam jak wygląda ołówek hihi
09 kwietnia 2013 19:36
Ja to raczej pastele i kolorowa kredka 🙂 ale to w okolicach studiów
Jak zrobić, a raczej czym polakierować nachrapnik?  : :kwiatek:  szukam w wyszukiwarce i szukam, ale nic nie wyskakuje. Lakierem do paznokci to chyba niezbyt dobry pomysł  😁
Tak na blysk to sie nie da.
nie da? a tym http://allegro.pl/farba-do-skory-50ml-renia-hobby-star-polysk-czern-i3127969051.html ?
ktos pisał, że będzie próbował...
też bym się skusiła - ale może poczekam na opinie, jak nie ma - to kupie. zamarzyło mi się błyszczące ogłowie :P

filcowanie. cholera ... zrobiłam konia, nawet 2. więcej kulek i pasek taki szeroki.
palce ma tak pokłute, że na 2 pierwszych odcinkach nei ma milimetra bez uszkodzeń ;] dobrze, że większoćś nei do krwi...
Myślę, że się da, tylko to będzie tak trudne, pracochłonne i długotrwałe, że "skórka niewarta wyprawki". Potrzeba kilka wygładzonych warstw podkładu (zapewne nie akrylowego) a na to lakier jak do fortepianów, no i polerowanie.
Sio uroczy filcek 🙂😉)
Cobrinha wiesz co trzeba mi prace na rysunek zrobić...dosłownie kilka :P 

to ja tak na dobranoc zarzucę przedłużanym po grzbiecie petroliuszem 🙂

podmianka na ładniejsze foto 🙂
Czy obszywał ktoś gluta pod siodło materiałem? Chciałabym obszyć mój żel, ale zastanawiam się jaki materiał byłby odpowiedni. Chciałabym, żeby z jednej strony był elastyczny, "opinał" żel i się nie marszczył, ale z drugiej był mało śliski, bo ma w zamierzeniu leżeć między czaprakiem a siodłem. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
sepia   Koń stworzon ku bieganiu, jak ptak ku lataniu.
10 kwietnia 2013 06:33
Ja obszywałam, polarem. Ale pod siodłem był tylko raz i to na krótko, więc jako takiej opinii wyrazić nie mogę. Tylko tyle, że cholernie ciężko go obszyć ;p
Cobrinha wiesz co trzeba mi prace na rysunek zrobić...dosłownie kilka :P 
Rozumiem, że krzysiexy wciągają bardziej?  hehe
swoją drogą doszło to co miało dojść?
Krysiex, boski petrol  😍 muszę upolować ten kolor, mam już na niego koncepcję  😀iabeł:
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
10 kwietnia 2013 18:19
Może ktoś z Was widział gdzieś czarne cyrkonie na taśmie? Zależy mi na tym, żeby taśma też była czarna, a same cyrkonie kwadratowe, a nie okrągłe. Nigdzie nie mogę czegoś takiego znaleźć.
mam , już ten kawał satyny😉 to są jakieś propozycje co można z satyny uszyć ?? kolor rózowy, i jest to kawał 160 cm na ponad 2 metry więc nie ozdobie naczółka 🙂
karla158, dużo naczółków 🙂😉)
a do kompletu czaprak i peleryna dla ciebie 🙂😉)
Ja to bym jakąś sukienkę albo chociaż spódnicę na konia uszyła 🙂 Satyna do tego idealna 🙂
1,6 X 2 m na spódnice wystarczy?
  hehe , coś pokombinuje ,
horse_art peleryna ?? xD
a czym przyklejać czy przyszywać cyrkonie do naczółka ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się