póki co plany nasze związane są z ujeżdżeniem, decyzja taka głównie ze względu na moje problemy zdrowotne 🙂
Karmelek1700
off top, dawno nie widziałam na tym forum zdjęć kogoś kto siedzi w tak dobrej równowadze i ma tak dobrze ułożone ciało oraz rękę, (czyli łokieć i ramiona) bo ręka zdradzi nawet najbardzej przebrane zdjęcia... proponuje zostać przy ujeżdżeniu🙂
lostak jejku aż się zarumieniłam 😡 Dużo pracy jeszcze przede mną, ale cieszę się, że są już dostrzegalne jakieś pozytywne efekty! Dziękuję! :kwiatek: Donia mimo tych dwóch lat to chyba już kawał chłopa z niego jest 🙂
aleqsandra mam problemy głównie z kolanem, ból nasila się podczas dłuższego zgięcia i właśnie mocnego obciążenia, jakieś przesunięte rzepki i problemy z odbudową chrząstki stawowej (którą podobno w moim wieku da się jeszcze zregenerować) - lekarz prowadzący zalecił przez jakiś czas odsunięcie się od skoków, ponieważ na skokach podobno zbyt mocno je przeciążam, musieliśmy zrobić serię zastrzyków, w dodatku po skokowych treningach straaasznie boli mnie kręgosłup, aż ledwo wieczorem zasypiam 😤
amnestria e tam, trochę się ograniczamy bo mi jeszcze chłopak obrośnie w piórka 🤣
Karmelek1700, psikus, zawsze wydawało mi się, że skoki są mniej wymagające od ludzkiego ciała dlatego jak problem to raczej właśnie to ;p ale tak właśnie myślałam, że pewnie kostka, kolano - coś w nodze ogółem 🙂
a kolana to nie powinno się asap operować? bo właśnie dużo znajomych mi mówi że to bujda na resorach z tym odnowieniem się kolana i powinno się jak najszybciej operować zanim dojdzie do większych zniszczeń w wyniku przewlekłego stanu zapalnego, a polityka "poczekać" to przede wszystkim polityka nfztowska a nie lekarska
Karmelek1700, aleqsandra ja też mam przesuniętą rzepkę i dodatkowo miałam uszkodzoną łąkotkę, ścięgna, mięśnie, jakąś torbiel i naderwane więzadło ACL (wynik wypadku 😉 ) 3 tyg temu miałam artroskopię kolana i dopiero się regeneruję. Z przesuniętą rzepką da się żyć, ja też taką będę miała już stale. Jeśli nie masz uszkodzenia mechanicznego, to faktycznie lepiej z operacją poczekać. Odbudowa chrząstki może potrwać ale przy dobrym lekarzu, nie powinnaś mieć problemów 🙂 Powrotu do zdrówka życzę w takim razie 🙂
supra, dziękujemy armara, ojciec Pasquinel i matka po Almanzorze L pierwsze skoki zaliczone, niestety aparat nie współpracował, więc takie z bieganiny jeszcze
mała mi jak zobaczyłam Twoje wcześniejsze zdjęcia to tylko czekałam żebyś napisała po czym to , bo swoje przypuszczenia miałam no i się nie pomyliłam 🙂 Pasquinel daje strasznie podobne do siebie konie. Spójrz na kobyłę, która urodziła się u nas w stajni - lustrzane odbicie, nawet spojrzenie to samo 😂