Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

oprekli, a dlaczego rv smieje sie z sk i galopuje? 😎
Jak załatwić to, żeby legalnie sprzedawać różnego rodzaju pierdoły na starówce/deptaku itp?
Londstreet   Biszkopt z czekoladą
07 kwietnia 2013 11:00
Jakie kolory fraków (rajtroków) są dopuszczalne na zawodach skokowych?
Jakie kolory fraków (rajtroków) są dopuszczalne na zawodach skokowych?

Myślę że każdy, szczególnie widząc o to :  😂
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
07 kwietnia 2013 11:56
Londstreet, przepisy dyscypliny skoki przez przeszkody sa bardzo konkretne. Jezeli nic sie nie zmienilo to czarny, szary, granat, bordo i ciemna zielen
(tak bylo jeszcze w zeszlym roku) Ale byc moze przepisy sie zmienily i taki oto oczodajny roz tez juz mozna.
opolanka   psychologiem przez przeszkody
07 kwietnia 2013 12:03
Dozwolone są też fraki w innych kolorach, ale kolor ten ma być zgłoszony jako kolor klubowy
przynajmniej kiedyś tak było...
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
07 kwietnia 2013 12:10
opolanka, fakt. I mundury, jezeli ktos ma oczywiscie podstawy do tego, by je nosic 😉
Londstreet   Biszkopt z czekoladą
07 kwietnia 2013 13:17
martrix, o matko, to mi pasuje do małej dziewczynki z turbo kucykiem. 😁
szafirowa, opolanka, dziękuję. Szukałam wczoraj na stronie pzj dopuszczalnych kolorów, ale nie znalazłam. Dość często widuje się też fraki jasnoniebieskie. Ja startuję w szarym, a zamarzył mi się jakiś wesoły kolorek i zastanawiałam się jak to będzie z przepisami. 🙂
07 kwietnia 2013 18:13
Londstreet
PZJ - Przepisy ogólne
Artykuł 33. KOLORY STROJU ZAWODNIKA
1.Kolory ubioru danej dyscypliny zatwierdza właściwa komisja zgodnie z przepisami I regulaminem. 
2.  Tradycyjne fraki myśliwskie, czarne, czerwone, zielone, granatowe i szare z naszywkami nie są rejestrowane
3.  Dopuszcza się zarejestrowane kolorów innych niż tradycyjne w celu otrzymania wyłączności na ich wykorzystanie zgodnie następującymi warunkami:
3.1. Zgłoszenie rejestracji koloru marynarki jeździeckiej przyjmuje PZJ. Przyjęte zgłoszenie jest waŜne pięć lat włącznie z rokiem, w którym zostało przyjęte. Data zgłoszenia decyduje o kolejności rejestracji. Za rejestrację pobierana jest opłata.
3.2. Kolory zarejestrowane zgodnie z powyższymi zasadami mogą być wykorzystywane jedynie przez osoby lub organizacje, które dokonały rejestracji.
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
07 kwietnia 2013 18:13
Można gdzieś w necie obejrzeć odcinki "MasterChef" po polsku? Chodzi mi o ten z Gordonem Ramsay'em 😉 Na Kinomaniaku jest tylko po angielsku 🙁
Nie wiem czy Ci to pomoże, ale kojarzę, że chyba w TLC albo na czymś innym na kablówce to chyba szło.
Chociaż ten pan to mi się głównie kojarzy z programem gdzie pokazuje różne swoje przepisy, jeden zrobiłam bardzo fajny i szybki obiad czy kolacja.
Bo o ile się nie mylę master chef polega na jakby zawodach ludzi, kto lepiej ugotuje i on to ocenia?
to nie będzie "hell's kitchen" czy jakoś podobnie? "kuchenne koszmary" chyba po naszemu, tam też Ramsey był
07 kwietnia 2013 20:13
Czy wiecie, co to jest za piosenka w czołówce "Przepisu na życie"?
07 kwietnia 2013 20:14
Nie, Hell's Kitchen to program z kucharzami, a MasterChef to amatorzy. I oprócz Gordona jest jeszcze dwóch jurorów. Była nawet polska edycja z Geslerową.

Alaska pan to bardzo miłe określenie na Gordona 😁 Większość raczej użyłaby słowa "skurczybyk" 😁
Haha ja nie oglądam tego typu programów, a w tym co gotował wyglądał całkiem sympatycznie. 😉
Ja np. Gesler nie mogę oglądać, to jest ropucha jedna! A najbardziej mnie śmieszy jak czegoś próbuje w tych lokalach co to je ma naprawiać, bierze kęs i wypluwa, bo podobno zjeść się nie da.  😂
Czarownica, był co najmniej jeden program z Gordonem, gdzie jest bardzo miły 🙂 Pamiętam, że polegało to mniej więcej na tym, że ktoś kto kompletnie nie umie gotować miał zrobić kolację dla przyjaciół. I przychodził Gordon, pokazywał mu jak zrobić trzydaniową kolację (czy tam obiad) i potem ta osoba musiała to powtórzyć sama. Tam był milutki. W Hell's kitchen to zupełnie inny człowiek  😁
07 kwietnia 2013 20:30
O, to w milutkiej wersji go nie widziałam 😁
Heval, to było z Gordonem? widziałam jeden odcinek, taki z restauracją na łodzi i to nie był on 😉 chyba, że każdy odcinek był z innym kucharzem. no albo o innych programach myślimy 😁
ja oglądałam mniej więcej taki program tylko był z lektorem polskim.
calore, było chyba 4 kucharzy i oni tak naprzemiennie przychodzili 😉 Ale do restauracji to nie to raczej, bo on do domu do takich zwykłych ludzi przychodził 🙂 Nie mogę go teraz znaleźć.
uwielbiam Masterchefa, zawsze oglądam na TLC, ale nie uważam Gordona za "skurczybyka", powiedziałabym nawet, że Joe Bastianich jest gorszy  😁
Heval, była restauracja, była 😉 ten odcinek, który widziałam, był o studentkach, które wynajmowały cały dom i kilka z nich nie umiało nawet kanapek zrobić i bały się mrozić rzeczy, bo będą nieświeże 😁 i on był u nich w domu, ale one w restauracji też 😉
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
07 kwietnia 2013 21:52
Babi, Joe jest świetny! Uwielbiam go! Jak z kamienną twarzą podchodzi do gotującej osoby, próbuje czegoś i pyta "próbowałeś?", kucharz odpowiada że tak a on przez cały czas z taką sama miną odchodzi nic nie mówiąc lub kwitując krótkim "aha" na co ludzie wpadają w popłoch bo nie wiedzą czy dobre czy nie 😂
Z Gordonem kojarzę Masterchef: Gordon Ramsay, Ku... jak kucharz (też bywa miły, zależy w której części programu), Kurs Gotowania, Hell's Kitchen, i to co dziewczyny piszą jak pomagał kolacje ugotować ale nie pamiętam jak to się nazywało, tam był miły. I Kuchenne Koszmary czy coś takiego. Niestety, masterchefa to chyba tylko ściągnąć można (np. z chomika).
jak zwykle - wszystkie wiedzą, o co chodzi, ale żadna nie zna tytułu 😉
a "hell's kitchen" i "kuchenne koszmary" to chyba to samo 👀
z teraz zapada taka niezręczna cisza, bo ze wszystkich wymienionych widziałam tylko jeden odcinek i to tego czegoś bez tytułu 😁
Misskiedis, taaak, zdecydowanie to jest genialne  😀 ale chyba jeszcze lepsze jest, jak podchodzi, patrzy na człowieka z pogardą, potem bierze widelec wręcz z obrzydzeniem na twarzy, po czym z kamienną miną odchodzi, a kucharz blady jak ściana i bliski płaczu  😁  i mam wrażenie, że
Gordon jest przy nim potulny jak baranek  😜
07 kwietnia 2013 22:02
Calore, nie, Hells Kitchen to kucharze pracowali w jego kuchni i odpadali z rozgrywki a kuchenne koszmary to tak jak u nas Gesslerowa 😉 O, i jeszcze jest Piekielny Hotel.

Babi, oj tak, jest idealny do gry w pokera 😁
hehe, to wydawało mi się, że to po prostu inteligentne tłumaczenie na nasze jest 😁
07 kwietnia 2013 22:12
Nawet nie wiem czy podołali tłumaczeniu czy zostawili "Hell's Kitchen" 😂 Przeglądam googla i wychodzi mi że był nawet program "gordon ramsay za kratkami" gdzie gotował z więźniami, nie widziałam ani jednego odcinka. W ku jak kucharz byli też amatorzy ale chyba było też wydanie z restauracjami. Trochę tego jest 😵
😡
jak ubrany jest człowiek -pacjent oczywiście- do fizjoterapii manualnej?
Napiszcie, żebym ni z tego ni z owego na golasa nie wyskoczyła panu zza parawnu !
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
08 kwietnia 2013 13:10
Chyba dresik albo krótkie spodenki i koszulka. Chociaż myślę, że nie obraziłby się jakbyś wyskoczyła nago..
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się