Kask, toczek, kasko-toczek... i kamizelka

Ma ktoś kask Charles Owen Hampton? Jest tyle rodzai kasków tej firmy a ja już się pogubiłam ;<
Ja posiadam 🙂

Uwielbiam go !
Chociaż aktualnie zostawiłam go w Polsce bo nie miałam miejsca na dwa kaski i wzięłam lżejszy 🙁
Bardzo mocny, śliczny i elegancki ! 🙂
On robi chyba dużą głowę - nie masz takiego wrażenia? I jak z poceniem się głowy?
Nie wiem za bardzo o co chodzi z opisem na stronach, że jest to kask o niższym profilu budowy? Czym się różni od klasycznego Charlsa Owena? A i rozmiary wypadają o 2 mniejsze niż w GPA? 😉
a przepraszam ja mam Wellington classic

I np w GPA  Speed Air mam 57 to w tym mam 58
Tez mam Wellington i tez rozmiarówka zawyżona o rozmiar  😉
Potrzebuję porady... Nie mogę zdecydować się, który jaki wybrać, może ktoś posiada któryś i chce się podzielić opinią, doradzić  :kwiatek:
Daslo
York Yoko
Villa Horse
Aero Wave
Zastanawiam się nad zakupem Casco Mistrall albo Casco Choice, orientuje się ktoś może, który z nich jest bardziej przewiewny? Na tym najbardziej mi zależy 🙂 z góry przepraszam jeśli takie pytanie już padło :kwiatek:
hszonszcz   wredny hszonszcz.
11 kwietnia 2013 15:43
okunka, dołączam się do pytania 🙂 Również się zastanawiam który  🤣
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
11 kwietnia 2013 18:36
Ja mam Mistralla i jak na razie to mi w nim wręcz zimno w głowę 😁 Ale porównania z Choicem nie mam.
okunka, bardzo polecam Mistralla, jest bardzo wygodny i mega przewiewny. Dodatkowo - brązowy jest prześliczny  😁

Dobra, jestem zdecydowana na mistralla 🙂 poczekam tylko na jakąś promocję fajną 😉 dziękuję za pomoc i zdjęcia  :kwiatek:
emptyline   Big Milk Straciatella
12 kwietnia 2013 09:01
okunka, w Choica możesz się nie zmieścić, jeśli masz powyżej 55cm w obwodzie. Wykonane są podobnie, Mistral ma trochę inny kształt, myślę, że są zbliżone pod względem przewiewności.
Pytanie do osób posiadających żółwiki.. Jeśli jest podana długość żołwika np. 45 cm.. Zanim go kupię chciałabym wiedzieć czy nie jest za długi lub za krótki, a nie mam możliwości przymierzenia. Więc jeśli wzięłabym miarkę krawiecką to od którego dokładnie miejsca mam zacząć mierzyć? 🙂  🙇
Mam pytanie odnośnie rozmiarówki kasków. Tak szczerze troszkę mi się zapomniało czy np. rozmiar 52 jest odpowiednikiem obwodu głowy? 🙂
anita333, tak 😀
Potrzebuję porady... Nie mogę zdecydować się, który jaki wybrać, może ktoś posiada któryś i chce się podzielić opinią, doradzić  :kwiatek:
Daslo
York Yoko
Villa Horse
Aero Wave

posiadam York Yoko.
dostałam w prezencie więc nie miałam możliwości wcześniejszej przymiarki ale super leży i jest bardzo wygodny. Nie przemieszcza się na głowie.
jest promocja w horse-house na casco mistrall jakby ktoś był zainteresowany 😉
20 kwietnia 2013 13:33
okunka, byłabyś tak dobra i dała linka bezpośrednio do ten oferty?  :kwiatek:
20 kwietnia 2013 14:18
okunka, dziękuje bardzo  :kwiatek: Nie mogłam znaleźć 😉
krzysztoftzr   Horses knows who moves who
20 kwietnia 2013 23:45
Ostatnio  udało mi się nabyć okazyjnie  nową kamizelkę  Protecto.  Bardzo wygodna  i lekka. Co prawda podobno krój babski no ale cóż ma chronić kręgosłup i spełniać swoje zadanie. Do skakania  w sam raz.  Bardzo polecam .

Orientuje się ktoś gdzie najtaniej można kupić kask Just Togs w rozmiarze 56 lub 57 granatowy? Sklep horses się likwiduje i tylko na allegro mają rozmiar 55, a wątpie, że się w niego wcisnę. Przeglądam angielskie sklepy ale póki co kiepsko mi idzie znaleźć odpowiedni rozmiar, w sklepie, który wysyła w miare tanio do Polski i jeszcze cena samego kasku jest przystepna.
Będę wdzięczna za pomoc... bo chyba w końcu się zdecdyowałam i czegoś w klasycznym stylu szukam, casco mi się podobają ae zdecydowanie bardziej na innych głowach niż na mojej niestety.
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
21 kwietnia 2013 16:22
A który z tych byłby najlepszy? Casco "Ecco", Casco "Youngster" czy Equi Theme "Air Cool"? Cena, waga i rodzaj regulacji zbliżone.
Zamawiał ktoś kask z Kramera? Znalazłam TAKI ,  i się zastanawiam czy warto. Szukam czegoś granatowego bez udziwnień, w miarę prostego pasującego i na ujeżdżenie i na skoki, a jako, że Just Togs nie mogę znalezc w moim rozmiarze to szukam innych alternatyw.
Który kask jest według Was lepszy?
http://www.gnl.pl/kask-equi-theme-p-3037.html, czy www.gnl.pl/kask-busse-equi-shell-p-9151.html?
Wyglądają prawie tak samo... Jak z jakością? Co byście wybrali?
Magdzior - na ebayu angielskim sklep się wystawia - ja tam kupowałam swój , wiem że mieli granatowe też
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
28 kwietnia 2013 20:21
Który kask jest według Was lepszy?
http://www.gnl.pl/kask-equi-theme-p-3037.html, czy www.gnl.pl/kask-busse-equi-shell-p-9151.html?
Wyglądają prawie tak samo... Jak z jakością? Co byście wybrali?

Ja mam ten z Equi Theme i jestem bardzo zadowolona- lekki, nie przesuwa się, wygodna regulacja.
03 maja 2013 12:15
ten kask to katastrofa 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się