kącik skoków
Klami, porażka totalna...
Wybiera się ktoś do Warki 27.04? Tam kwarc to już powinno być dobrze do tego czasu. (oby) 😁
Klami, a czemu nie jedziecie do Kwidzyna?
Klami a Sopot przypadkiem nie jest odwołany? jakiś czas temu pojawiła się komunikat ale nie pamiętam gdzie
deborah, faktycznie "interesująca" ta kłoda 🙂 Ale musisz pokombinować - może inne poduszki kolanowe, inne miejsce zaczepów puślisk? Trochę czasu masz - ale na wyższe skoki nie możesz już mieć takiego kłopotu, za dobry koń na dziwne eksperymenty pt. "radź se sam".
Siw z dzisiaj 😉 Troszkę więcej poskakaliśmy. Ja chcę już zawody! 🙄
Mozi czy to hala w takiej stajni pięknie położonej obok lasu niedaleko Rzeszowa i Leśnej woli ? 🙂
xxagaxx, kolizja terminowa najprawdopodobniej niestety. :/
PESTKA35, odwołany jest Sopot, który miał sie odbyć w obecny weekend. Ten na koniec miesiąca na razie teoretycznie ma się odbyć. Niestety patrząc na prognozy to szczreze wątpię w to, że się odbędzie.
Mozii, zawsze tak nogi do tyłu zostawia ??
Klami, jeśli jakimś cudem Sopot będzie, to ja na jeden dzień będę chciała jechać 😉
halo, mam nadzieję na swoje HB Contact 😉 więc może będzie lepiej... myślę że dużo tkwi w mojej równowadze po prostu. nie jestem przyzwyczajona do takich długich soczystych skoków i totalnie się gubię mam wrażenie. Za szybko wracam w siodło i często ląduję jak wkkwista na zeskoku 🙁 ale tak jak piszesz. mamy czas i kombinujemy..
Klami, do majówki już chwilka zaledwie... do Stada się wybieracie?
anai, Sopot to inna bajka, bo to nie wyjazdówki.
deb, szczerze ?? Nie wiem, bije się z myslami apropo majówki. Po pierwsze wieki nie startowałam, do tego wiele pozmienialiśmy, więc patrząc rozsądnie powinnam najpierw coś małego pojechać (L / P) myslę żeby sprawdzić czy w atmosferze zawodów mam dostateczną kontrolę nad ogórkiem, a startowanie na majówce na tym bocznym parkurze w ogóle mi sie nie uśmiecha, bo to organizacyjna porażka jest i żadna przyjemność. A jesli nie uda się nic wczesniej pojechać to będę musiała. Natomiast rozprężalnia do głównego parkuru tez mnie optymistycznie nie nastraja w konfrontacji z jednak sporą masą mojego konia.
a masz pewność że nie odbędą sie na trawiastym normalnie?
Mozii, też mnie nogi zastanawiają.. i to że obydwa skoki przy prawym stojaku.. ale to już wrodzone czepialstwo 😉
deborah, będzie wiadomo dopiero jak będą propozycje itd., że będą mniej więcej wiedzieć ile jest konkursów i ile koni będzie na listach. Czy pojawi się konieczność rozdzielenia na dwa parkury, czy nie. Z tego co pamietam wynika, że całe zawody na jednym parkurze to baaaaardzo rzadko się odbywały. Zresztą... chciałabym jesli pojadę to na tej majówce normalnie wystartować, a nie bawic sie w testy kontroli w elkach. :/ A to musze sprawdzić, bo skoro w domu na tym haku miewam czasami problemy z zatrzymaniem się, to na zawodach może byc jedna wielka szarża i wolę wiedzieć wczesniej i nie doświadczyc tego z zaskoczenia w N.
A Ty wybierasz się z CB ??
my zamierzamy tam debiutować... ja pamiętam że wcześniej rzadko się zdarzało że odbywały się na dwóch parkurach. ja licze na trawiasty przyjazny dla młodych koni duży parkur 😉
Od zawsze 😉 Chociaż aktualna jego technika to wynik ciężkiej pracy przez ostatnie 4 lata. Na początku skakał jak łania(przód i tył do tyłu i praca szyją zerowa). Poza tym ma lekką wadę prawej zadniej nogi, nie kuleje, wszystko ok, ale staw skokowy nie pracuje do końca jak powinien. Co do prawych stojaków, to na parkurze nie mamy takiego problemu. Może to też być spowodowane faktem iż lewe biodro mam nieco niżej, przez co wydaje mi się, że wiszę na lewej stronie i podświadomie przesiadam się bardziej na prawo 🙂
Maxowa zgadza się 😉
🚫 spałam tam podczas Mistrzostw Polski 🙂 no i jak Kasia stała z Evitą jeszcze wtedy 🙂 miejsce super
Deb, ależ się chłopak ujeździł! Cały czas siedział mi w głowie obrazek lonżującego się szczypiora bez kierownicy a tu już takie ciacho z niego! 😀
Moon, czas szybko leci... dla mnie ten rok to mrugnięcie. nie wiem kiedy zleciał..
pewnie mógłby się nauczyć przez ten rok więcej ale wyznaje zasadę 3 lata - 3x w tygodniu, 4 lata 4x w tygodniu... nie przeciążam go, bawimy się w jeździectwo bo on jeszcze takim źrebaczkiem jest...
Vanilka, a co byś jechała?
A i takie pytanie z innej beczki. Co sądzicie o skakaniu na czarnej wodzy? Nie mówię tu o jakiś katuszach na zrolowanym koniu tylko o takiej rozsądnej długości czarnej.
To my się może pochwalimy filmami z wczorajszych zawodów w Starej Miłosnej 🙂
LL (I miejsce):
L (IV miejsce):
kaszmirowa2302, siwek to chyba lubi dobrze zjeść 😁
jakiś taki krótki ten LL albo złudzenie bo hala nie duża
kaszmirowa2302, rany, co to za pomysł z tym szalikiem majtającym się na każdą stronę🙂? Fajny grubasek, widać że ma frajdę!
Odpisali mi z Legii, że rozważają przeniesienie zawodów (tych 20.04.) na piaszczysty plac - oficjalne info będzie 15 kwietnia. No to chyba jedziemy, nie mogę się doczekać! Mimo wczorajszej gleby na treningu nawet 🙂
Perlica, łakomczuch z niego straszny 🙂 a czy parkur krótki? Tylko 9 przeszkódek było 😉
Dzionka, w szaliku to jeżdżę całą zimę (brak hali) i nigdy mi nie przeszkadzał, ale chyba trochę długo zawiązany był 😉 i fajnie, że Legia jednak będzie, bo wątpiłam.
deborah, śmigacie na petardzie! super 🙂
kaszmirowa2302, widzę, że średnio miły w prowadzeniu 😉 ale już na Lce bardziej się skupił na skakaniu niż wydziwianiu 🙂
Aleqsandra, bo LL to takie nic to się skupić nie trzeba i sama w szoku byłam, że takie wrotki odpalił. A do tego kazałam mu ścinać 😉
kaszmirowa2302, jakim sposobem sędzia pozwolił Ci z takim powiewającym szalikiem jechać ?? Nie patrzył w ogóle na parkur, czy jak ??
Vanilka, dziękuję 🙂
kaszmirowa2302, dla mnie też ten szalik powiedzmy że mało elegancki 🙂
ja dzoś znowu skakałam i niezmiennie coraz bardziej zakochuję się w tym łobuzie.. spróbuję zgrać filmiki 🙂
Klami, bo to były bardziej parkury treningowe niż zawody, może dlatego? Pod kurtką miałam marynarkę, ale z racji tego że tyle osób przede mną dopuszczali, jakkolwiek byleby toczek mieli, to ja o szaliku zapomniałam, na regionalnych, to bym nawet nie wpadłazna start w szaliku 😉