konie małopolskie

Katharina   "Be patient and trust in the process"
26 marca 2013 16:07
Mozii ale super galopady w śniegu  🏇 Czasem warto wyjść z hali w zimę i wywietrzyć konikowi główkę  🙂

Dwa najpiękniejsze małopolaczki  😍  😍  🏇

galopada_   małoPolskie ;)
29 marca 2013 13:03

i seniorki  😁

hszonszcz   wredny hszonszcz.
29 marca 2013 13:06
Źrebne?  😀
galopada_   małoPolskie ;)
29 marca 2013 13:09
źrebna Jurata (zdj 4) i Druzja (na pierwszym planie na zdj 1)

Ale (o ile dobrze pójdzie) już niedługo będą zaźrebione 4 (albo 5)  😉
galopada
Czyżby seniorka numer 2 to mamusia pięknego Justusa ❓ ahhh ta szyja 😍
A ja że jestem tu nowa, to przedstawiam wszystkim małopolkę która jest ze mną od końca grudnia: klacz Bakalia młp, po Berberysie xxoo
Ja też chcialabym się pochwalić  😡
Moja 2 latka  😉
Pokladam w niej spore nadzieję na sport ale nie wiem czy slusznie...

I jeszcze mamusia, też małopolanka... Rasa idealna  💘
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji postów
Farifelia   Farys 21.05.2008
03 kwietnia 2013 07:28
Lordowa pierwsze zdjęcie ogromne... Zmniejsz!
zulu   późne rokokoko
03 kwietnia 2013 18:46
A kto zgadnie, co to za babuleńka?  😀

Wojenka   on the desert you can't remember your name
03 kwietnia 2013 18:55
Emerycha  😍. Jakie futro na klacie  🙂
hszonszcz   wredny hszonszcz.
03 kwietnia 2013 18:59
zulu, ile ona ma?!  👍
nie czasami 26 lat ? 

Zulu - kocham Cię za to zdjęcie  😍 mogę ukraść ?  :kwiatek:

Emetyt ma 26....Babcia Emerycha jest rocznik '83
oj to przepraszam  :kwiatek:  30 lat  🤔 podziw  😉
ja mam na dysku jej zdjęcie z przeglądu z ubiegłego roku jak sobie kłusikiem leci  😁
Farifelia   Farys 21.05.2008
03 kwietnia 2013 19:20
Chciałabym, żeby moje futrzaki się tak dobrze trzymały 🙂 Gratulacje dla niezwyciężonej babci!  👍
zulu   późne rokokoko
03 kwietnia 2013 19:20
Wojenka bez pudła  🙂

Zdjęcie zrobione w Janowie Podlaskim okrągły rok temu - panna miała 28 lat! Musiałam liczyć na palcach, bo mi się prawda czasu z prawdą ekranu nie zgadzała 😉 (ona urodzona w wigilię w roku 1983).
Była razem z dwiema innymi klaczami, m.in. Albigową. Miała sierść jak mamut i nieco powłóczyła zadem. Ale jakieś takie wzruszenie ogarnialo człowieka na myśl, że ją tam trzymają na darmowym chlebie. Co jak co, ale ona sobie zasłużyła.
Zdjęcia mi właśnie wpadły w ręce, bo przeglądam sobie fotoarchiwum mojego Bentleya. Skubany kończy za tydzień 20 lat, a to jego babcia  😎
zulu, nie tylko ją tam trzymają na "darmowych chlebie" 😉 Ale to już dygresja. Babcia super się trzyma i oby się jeszcze długo trzymała!
galopada, wrzuć koniecznie zdjęcie, a nie się tylko chwalisz, że masz! 😀iabeł:
Maea no właśnie nie mogę pod karą śmierci  😁
zulu   późne rokokoko
03 kwietnia 2013 19:45
galopada, wrzucaj foty!
a propos Emerychy to mi się przypomniał wywiad z jakimś hodowcą czy działaczem, który współpracował z Andrzejem Krzysztalowiczem i m.in. towarzyszył mu przy przeglądzie hodowlanym w roku 1987. Emerycha ich nie zachwyciła, ale dyrektor Krzysztalowicz ppostanowił dac jej szansę ze względu na znakomitą matkę, Emozę. I że "zobaczy się po pierwszym źrebaku".
Pierwszy wyszedł Emetyt 😀
Joanna89, moje dziecię też po Berberysie, wrzuć jakieś foty od tyłu bo mój z tych chudszych🙂 Jak Ci się na niej jeździ?
kasia&figa ja mam do czynienia z berberysami 😉. Nasze z tych 'tyjących z powietrza', z charakterem bywało bardzo różnie 😉.
Desmin

kasia&figa, lubi iść do przodu, musiałyśmy hierarchię ustalić żeby nam się dobrze jeździło. Robiłam ją od podstaw i na początku przy pierwszym buncie pod siodłem zaliczyłyśmy konkretnego fikołka  🙁. Teraz jest już kochana, posłuszna, dająca się prowadzić ale energiczna, nie zamieniłabym na nic innego🙂

W niedługim czasie wstawię zdjęcia tyłu.
galopada_ ojej jaki się z niego cukiereczek zrobił  😜

Joanna89 moja berberyska też mocno idąca do przodu, czasem miewałam wesoło  😁

Teraz siedzę w domu i przeklinam pod nosem, bo nie mam nawet jak dojechać do stajni  👿 wczoraj cały dzień przesiedziałam w domu, calutki dzień waliło śniegiem... Dziś to wszystko topnieje, do koni nawet bym nie weszła, bo błoto po kolana na podwórku...
Akurat wtedy, kiedy jestem w domu i mam możliwość pobyć trochę z koniem. Założę się, że jak wrócę studiować, to pogoda się poprawi momentalnie 🙁
Wczoraj  ten pan obchodził swoje 8 urodziny
http://www.fotosik.pl/u/koniebeataimirek/album/1428455
leonek, a co się z nim teraz dzieje po sprzedazy? chodzi coś w sporcie? 🙂
leonek najlepszego  🏇

Odnośnie urodzin, moja panna 1 kwietnia obchodziła 9. No i poleciało nam 8 lat 'razem', jak ten czas leci...

A za 2 dni nasza seniorka skończy 17. Jeszcze rok i będziemy mieć pełnoletnią pannę 🙂

Puma Sukces od 4- roku życia startuje regularnie w zawodach, obecnie w Grecji  , ale  mam jego jeszcze rodzeństwo  ❗ 
breakawayy dziękuję , miło patrzeć jak nasze maleństwa dorastają, mężnieją , oby jak najwięcej takich rocznic
breakawayy, seniorka ma super odmiany 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się