Zdjęcie zrobione w Janowie Podlaskim okrągły rok temu - panna miała 28 lat! Musiałam liczyć na palcach, bo mi się prawda czasu z prawdą ekranu nie zgadzała 😉 (ona urodzona w wigilię w roku 1983). Była razem z dwiema innymi klaczami, m.in. Albigową. Miała sierść jak mamut i nieco powłóczyła zadem. Ale jakieś takie wzruszenie ogarnialo człowieka na myśl, że ją tam trzymają na darmowym chlebie. Co jak co, ale ona sobie zasłużyła. Zdjęcia mi właśnie wpadły w ręce, bo przeglądam sobie fotoarchiwum mojego Bentleya. Skubany kończy za tydzień 20 lat, a to jego babcia 😎
zulu, nie tylko ją tam trzymają na "darmowych chlebie" 😉 Ale to już dygresja. Babcia super się trzyma i oby się jeszcze długo trzymała! galopada, wrzuć koniecznie zdjęcie, a nie się tylko chwalisz, że masz! 😀iabeł:
galopada, wrzucaj foty! a propos Emerychy to mi się przypomniał wywiad z jakimś hodowcą czy działaczem, który współpracował z Andrzejem Krzysztalowiczem i m.in. towarzyszył mu przy przeglądzie hodowlanym w roku 1987. Emerycha ich nie zachwyciła, ale dyrektor Krzysztalowicz ppostanowił dac jej szansę ze względu na znakomitą matkę, Emozę. I że "zobaczy się po pierwszym źrebaku". Pierwszy wyszedł Emetyt 😀
kasia&figa, lubi iść do przodu, musiałyśmy hierarchię ustalić żeby nam się dobrze jeździło. Robiłam ją od podstaw i na początku przy pierwszym buncie pod siodłem zaliczyłyśmy konkretnego fikołka 🙁. Teraz jest już kochana, posłuszna, dająca się prowadzić ale energiczna, nie zamieniłabym na nic innego🙂
galopada_ ojej jaki się z niego cukiereczek zrobił 😜
Joanna89 moja berberyska też mocno idąca do przodu, czasem miewałam wesoło 😁
Teraz siedzę w domu i przeklinam pod nosem, bo nie mam nawet jak dojechać do stajni 👿 wczoraj cały dzień przesiedziałam w domu, calutki dzień waliło śniegiem... Dziś to wszystko topnieje, do koni nawet bym nie weszła, bo błoto po kolana na podwórku... Akurat wtedy, kiedy jestem w domu i mam możliwość pobyć trochę z koniem. Założę się, że jak wrócę studiować, to pogoda się poprawi momentalnie 🙁
Puma Sukces od 4- roku życia startuje regularnie w zawodach, obecnie w Grecji , ale mam jego jeszcze rodzeństwo ❗ breakawayy dziękuję , miło patrzeć jak nasze maleństwa dorastają, mężnieją , oby jak najwięcej takich rocznic