Sierra jakbym o swojej czytała, identyko
foch i woda na hektolitry
zdrowotnie jest z nim ok?
bo to mogą być objawy zapalenia bł. śl. żołądka, jeśli to żłopanie wody występuje po jedzeniu albo zamiast niego
edit. - znowu to robi - cieszy się do misek na blacie, stawiam, reszta je, ona patrzy jakby miała puścić pawia na sam widok...
wylizuje zjedzone miski starych, swoją omija szerokim łukiem...
usiłuje mi pokazać, że mojego kotleta zje bardzo chętnie, po czym idzie do wody i w zamian opije się jak wieloryb i z fochem zalegnie na posłaniu 😤
bulle-brzydule i maszkarony były nawet na kartkach wielkanocnych 😉
KLIK
Ja ze swoim tez mam wojnę ostatnio....chetnie ukrade Ci kanapkę ze stołu i zjem suchy chleb ale tą Purine mozesz sobie wsadzic.. 😤
Zdecydowałam sie na drugiego psa , myśle ze za jakies 1,5 tygodnia do nas dołączy więc będzie motywacja i może razem bedą normalnie jadły 🤣
Tak sie zastanawiam czy nie oszalałam z tym drugim pasożytem ale w sumie zawsze miałam po 2 psy i tak trzeba karmic i i tak wychodze na spacery to chyba drugi nie robi różnicy. Tak sobie tłumacze 😁 tak czy inaczej boje sie poprostu ze młody jak dorośnie moze nie zaakceptować drugiego psa w mieszkaniu bo w sume różnie to bywa z tymi ttb i jak sie razem wychowają to będzie łatwiej. tak tak , znowu sobie tłumacze :P
dwa szczeniaki na raz to niezła jazda...
Wiem , wiem ale ja mam za miękkie serce 🙄 remont mieszkania poczeka tak...z rok :P
no to d... musisz miec twarda 😀
Mam :P ale sama mieszkam będe miała chociaż wesoło. Moje dzieci 😁
edit:
To czy taka klatka mi wystarczy ?
http://allegro.pl/klatka-metalowa-srebrna-93-x-57-x-62-i3098831802.htmldrugi pies jest takich gabarytów jak mój szatan , mozę troche mniejszy.
ciska, dwupaki są fajne 🙂
Pokaż drugiego
Nie mam żadnego zdjecia ale jest bardzo podobna do Demona tylko ma wiecej białego 🙂
Jak będe ją miała w domu to się pochwale .
Generalnie chciałam drugiego psa tylko że dorosłego , no ale ona sie trafiła i miłośc od pierwszego wejrzenia 😍
W jakim wieku kastrować psa ?
Potrzebuję dla mojego schroniskowego "norowca" jakiejś pancernej zabawki. Super pancernej, bo to typ, który zeżre wszystko.
7-letnią gumową zabawkę Empiego zeżarła przy pierwszym starciu, sznur-szarpak, który dzielnie nam służył jakieś 5 lat, przetrwał z 15 minut, wszelkie piłki... no... powiedzmy "stosunkowo krótko". Najdłużej wytrzymało drewniane coś w kształcie kości, ale to słabo "rzutliwe" jest. Potrzebujemy czegoś, czym można rzucać i będzie pancerne. Do tego mnie nie zrujnuje. Znajdę coś? Szarpaki w drugiej kolejności.
Dworcika- zabawki firmy petstages seria orka dla dużych psów są moim zdaniem bardzo wytrzymałe (są jeszcze dla małych ale są gorsze). btw mają też super zabawki dla kotów 😉
Tasman wczoraj przez ok. 3 godziny stał, chodził powolutku, zataczając się ale nie chciał leżeć. Widziałam, że jego umysł chce funkcjonować normalnie, jak zawsze...tylko ciało nie pozwala.
Kochani kolejny wilko-podobny pies w olsztyńskim schronisku [url=
http://picasaweb.google.com/106570111011619669752/Psy#5861528520666871986]
http://picasaweb.google.com/106570111011619669752/Psy#5861528520666871986[/url] może komuś?
rany, ten zupelnie jak Kudłata...
http://picasaweb.google.com/106570111011619669752/Psy#5861528505703959954
gdybym miala choc troche wiecej kasy i miejsca skonczylabym jako dog-lady
Własnie odniosłam mały sukces bo wróciłam do domu a pies był w klatce a nie witał mnie w drzwiach jak za każdym razem kiedy zostawiałam go zamkniętego 😁
Co prawda to tylko 2 godziny ale lepsze to niż nic 😉
Dziewczyny, kojarzy ktoś sprawdzoną hodowlę jack russel terrierów?
Hej hej, powróciłam z Alp, Szardynka obecnie jest tydzień po sterylce. Jak się ogarnę, to zrobię relację na blogu, a póki co qq: Na ile mogę jej obecnie pozwalać w kwestii ruchu? Mała tak bardzo chce już biegać i szaleć że ciężko ją utrzymać na smyczy - z resztą nawet na bardzo krótkiej ciągle prze i skacze do przodu, co nie wiem czy nie jest gorsze od normalnego biegania. Szwy zdejmujemy w czwartek, myślicie, że można jej pozwolić przed zdjęciem szwów już trochę pobiegać luzem, czy to zbyt ryzykowne? W domu Szardi i tak lata, wskakuje na kanapę, łóżko - nie da się temu zapobiec.
Do czasu zdjęcia szwów lepiej nie dawać jej biegać bo mogą popękać, mój pies miał kiedyś szwy na brzuchu i w którymś momencie gwałtownie wskoczył na schody i mu poszła skóra przy szwie :/ Do czwartku już nie daleko wiec lepiej prowadzać ją na smyczy.
My mialysmy szwy rozpuszczalne, po tygodniu na brzuchu nie bylo sladu, ale jeszcze tydzien nie pozwalalam na szalenstwa. W sumie 2tyg po zabiegu psy wracaly do normalnej aktywnosci.
a mnie wet powiedzial, ze moze robic co chce z wyjatkiem pierwszych 2-3 dni, kiedy i tak byla obolala
No i kurde jak zwykle nie wiadomo kto ma rację :/
patrz na psa i tyle, wiadomo, ze na agility jej teraz nie wezmiesz ani 55 aportu robic nie bedziesz 🙂
Ja jak już z psiakiem było ok w kwestii samopoczucia chodziłam na normalne spacery, ale tylko na smyczy, żeby jakiś inny pies w zabawie mu tam czegoś nie napsuł. W domu poruszał się bez ograniczeń.
Ciska Wiem ze moja suczka byla sterylizowana w wieku pięciu miesięcy już w schronisku. Wyczytałam , że lepiej poczekać aż wyrośnie z kastracją psa, lepiej trochę później niż za szybko . Wet napewno będzie wiedział najlepiej 😉
Moja suka 7 dni po zabiegu latała normalnie. Miała szwy rozpuszczalne, po tym czasie śladu po nich nie było. 2 dni wcześniej zabierałam ją ze schroniska i troszkę jeszcze pilnowaliśmy.
Mi nie chcieli dać suki , przed ostatecznym zagojeniem się rany po sterylizacji. Jednak ubłagaliśmy i nie było ostatecznie żadnych komplikacji.
Bula 2-3h po sterylce byla na dworze,a 12h po zabiegu latala jakby nigdy nic, wiec jakbym miala kierowac sie samopoczuciem psa to albo by sie wykrwawila albo flaki by wypadly na chodnik 😉)
Wiec lepiej zapytaj weta.
Miał ktoś styczność z szalejącym psem w czasie sylwestra i innych "strzelanych" imprez w roku? Jak go tego oduczyć, a faszerować lekami trochę się boję, bo wątrobę moja dziewczyna ma słabą. 🙂