Derki

Ada   harder. better. faster. stronger.
11 lutego 2009 19:00
Ramires,  może Jacsona ?
Dużo osób poleca te derki 😉
http://pasi-konik.istore.pl/pl,product,286901,horze,derka,padokowa,avalanche,podszywana,polarem.html
dla mnie to jak lezy ta derka na koniu jest nie do przyjecia
w miejscu wstawki (rozcięcia) tak "ciągnie" ze po kilku zalożeniach chyba by sie porwała
i dziwni mnie jedno ze wiekszość derek szyje sie na jeden i ten sam beznadziejny wzór ❗
zadna nie dopina sie normalnie na klacie  🤔wirek:
777 mam derke horze <akurat nie tą co na foto> i na koniu lezy świetnie ...
dawaj foto 🙂
erieen   szczery słowiański uśmiech
11 lutego 2009 21:58
777 ja mam 3 te derki i one świetnie się sprawdzają. Dobrze leżą na rożnie zbudowanych koniach, mają sporą regulację, nie przemakają nawet przy całodniowym taplaniu w błocie i deszczu. Osobiście jestem zachwycona (ogór też nie marudzi)

tutaj foto, słabe ale jest... :

edit: epona wstawiała swoje rudzielce w tych derkach <najprawdopodobniej w ZWK>
nie wyglądało aby derki przeszkadzały im w zimowych szleństwach  😉
no rzeczywiście
w takim razie muszę rozważyć zakup takiej dery  😁
jeszcze jedno pyt czy miał ktoś ten konkretny model padokowej tattini???
http://pasi-konik.istore.pl/pl,product,342603,equi,theme,zimowa,derka,padokowa,aircool.html

troche sie boje ze przemaka na szwach...

ewentualnie co z waszego doświadczenia nie przecieka nawet podczas ulewy albo intensywnej taplaniny w błocie ??

myśle o zimówce na przyszły sezon ( wypełnienie max 300-330 g ), mocna i NIEPRZEMAKALNA  🙇 ❓ ❓ ❓ ❓
Czy jakaś dobra duszyczka byłaby tak miła i zmierzyła ile cm dlugosci dokładnie mają derki eskadrona w rozmiarze M. Mam L-ke ktora teoretycznie powinna byc dobra dla mojego konia, ale jest za duza, a boje sie teraz kupic mniejsza bo z kolei nie cche zeby byla za mala.

tweety do twojego opisu doskonale pasuje ocieplana wersja Eskadrona RipStop. 😉 Nieprzemakalna, niezniszczalna, latwa do wyczyszczenia.

http://horze.com/product_info.php?products_id=24014&n=M1
mi sie ta dera podoba tylko szkoda ze w naszych sklepach nie ma błękitnego koloru 🙁
oglaszam ,ze w Decathlonie w Markach jest przecena derek lekko ocieplonych Fouganza, kosztuja 89zl. Sa bardzo rozne rozmiary od 105-165,kolor tylko jeden zostal tzn cos jakby granat a tasmy sa szare.Kupilam wczoraj i ciesze sie jak dziecko  💃 jutro przymierze Siwuchowi, zrobie zdjecia i sie tu pochwale🙂
Kasska Padokowe czy stajenne?
w szczecinie nie ma  Decathlonu 🙁🙁 a przydalaby mi sia taka dera
Aga_Leming, też nad tym ubolewam...
stajenna
oglaszam ,ze w Decathlonie w Markach jest przecena derek lekko ocieplonych Fouganza, kosztuja 89zl. Sa bardzo rozne rozmiary od 105-165,kolor tylko jeden zostal tzn cos jakby granat a tasmy sa szare.Kupilam wczoraj i ciesze sie jak dziecko  💃 jutro przymierze Siwuchowi, zrobie zdjecia i sie tu pochwale🙂

reszta derek idzie na wyprzedaż 🙂🙂🙂 wszystkie powinny byc out od tego weekendu 🙂
thaya - a jakies padokowki macie? wogole ten sklem ma jakąś stronę internetową z aktualną ofertą?
[quote author=Aga_Leming link=topic=43.msg179894#msg179894 date=1235073165]
thaya - a jakies padokowki macie? wogole ten sklem ma jakąś stronę internetową z aktualną ofertą?
[/quote]

PW

kasska a ja Cie widzialam :P
KuCuNiO   Dressurponyreiter
19 lutego 2009 20:17
A j właśnie upolowałam nowy dralon dla kucusia za całe 99 zł. na allegro.
Nie wiem czy to nie jakaś pomyłka, bo ta sama derka jest na innej aukcji za 250zł..
to samo zauważyłam wczoraj
99zł wczoraj 250 dzisiaj, szkoda że S-ka bo bym od razu brała  😉
KuCuNiO   Dressurponyreiter
19 lutego 2009 20:32
Ja dopiero dziś zauważyłam i były jednocześnie 2 wystawione: jedna za 250 a druga za 99zł to wzięłam. Najwyżej się okaże, ze pomyłka:-)
thaya   👀
przylapalas mnie na 'zgrabnym' upychaniu derki spowrotem do torby ?  😁
niom 🙂🙂🙂
ale spoko tak samo robie 🙂🙂🙂
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
20 lutego 2009 07:30
czy ktoś ma pojęcie, czy ta wstawka:
[[a]]http://www.gnl.pl/wstawka-poszerzaj%C3%82%C4%85ca-derke-masta-p-2263.html[[a]]
pasuje do derek Eskadrona?
Generalnie z różnych przyczyn okazało się, że na klacie derka jest minimalnie przyciasna, myślę że taka wstawka rozwiązałaby problem ...

Sprawa czasowo diość odległa, ale właśnie wertuję katalog HKMa na 2009 - mają przedłużki w systemie karabińczyk - kółko. Katalogowo 11,95€
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
20 lutego 2009 08:38
Mam taką derkę z decathlonu jak Kasska - czarną, powiem szczerze że jest super, służy już dłuższy czas, całą zimę 🙂 miałam też polarówkę i była bardzo fajna ale niestety mi ją ukradli :/
Alvika, gdzieś sieciowo tą przedłużkę widzisz?
Thaya jeśli macie jakieś padokówki w dobrej cenie to ja też po proszę PW, bo ja "tamtądokoliczna" również  :kwiatek:
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
20 lutego 2009 09:21
Alvika, gdzieś sieciowo tą przedłużkę widzisz?

Sieciowo jeszcze nigdzie, ale można drynnąć do GNLa lub Oksera z pytaniem ile ta przyjemność by kosztowała.

Ja już wczoraj dziękowałam niebiosom za przedłużkę do naszej masty, bo została mi jako jedyna ocieplona padokówka nie_wymagająca_jeszcze_prania  😡  Dziś Kulesław testuje jej mocowanie w warunkach mocno terenowych, a ja mam w końcu pewność, że gołą klatą lub półdupkiem (zależnie od przesuwania się derki) świecić nie będzie.
W gnl ta przedluzka 65 zl, tylko termin byl dosc odległy, i paskudnie ta przedłużka wyglada - wiec moja się szyć kończy właśnie.. 🙂, a kon chodził na na maksa wyciągnietych paskach 😉

swoja droga moj kon, nigdy nie niszczący jakoś specjalnie derek nie dosc ze jedna wykonczyl totalnie - z hkm-a, to wlasnie zaczyna dreczyc eskadrona - urwał już jeden pasek tylni + masakrycznie przeciera te taśmy od pasów pod brzuch <Szok>
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się