Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....
Mój na szczęście nie produkuje niespodzianek na jazdach, ale jeśli zrobią porządne podłoże, z miłą chęcią ewentualne sprzątnę. W końcu tu chodzi o zdrowie naszych zwierzaków, stąd w sumie dziwią mnie obawy niektórych. Narzekać na podłoże - narzekają, a jak się pojawia opcja na lepsze, znowu narzekania.
Z tego co pamiętam u Lostaka na hali też jest profesjonalne podłoże, pensjonariusze są i nie ma problemu ze sprzątaniem po swoich koniach. Więc widać jednak można. Pewnie wszystko się jakoś da rozwiązać, tylko na początku niektórzy muszą pomarudzić.
co więcej u Lostak zbiera tez ten kto na ziemi akurat.. trener, inny jeździec..każdy po kazdym
ale to trochę mniejsza i łatwiejsza do opanowania społeczność niż lud Hipo
kurczę... tak się zastanawiam czy ktoś robił zdjęcia na ostatnich zawodach? 🙂
Ja robilam, ale jak zawsze bardzo wyrywkowo. Konkretnym osobom.
aham.. jakiś tam flesh widziałam po oczach :P więc może akurat 😉 jeśli robiłaś fotki na p i n
Fotki robilam raczej na N i C. I nigdy, ale to przenigdy nie uzywam flesha na zawodach.
heh, to w takim razie nie twój aparat był :P ale może masz jakąś fotke karego z krzywą strzałką przez cały łeb albo c. gniadosza w brązowym ogłowiu? 🙂
sory ze tutaj, ale ktos mowil ze ma moje zdjecia z ostatnich zawodow ale ja juz nie pamietam kto 😡
pisze wiec tutaj. jechalam LL na duzej kasztance z chrapka i gwiazdka, bialy czaprak.
mail: losiek125@interia.pl
Cimeries, pytalam już o Pokranta i Bradora, nikt się nie zgłosił, niestety 😉
W TV Gdańsk właśnie jest materiał dotyczący Sopotu. Podobno część koni szkółkowych ma iść na rzeź, na boksach są tabliczki z wagą koni. to prawda?
Makrejsza, akcja z waga koni niezla, nie ma co. Generalnie jest to po prostu chec dania jakiegos silniejszego przekazu, bo na prawde nie wiadomo co zrobic tak w momencie z wieksza grupa koni szkolkowych, ktore musza sie wyniesc.
Ej ale to prawda ze na boksach koni z pewniej szkolki jest waga aczkolwiek nie wiem czego to sie tyczy... watpie ze tego by je oddac na rzez.
Arwena, owszem. Na boksach "pewnej" szkolki zostala wywieszona waga koni. Nie ma to jednak nic wspolnego z rzeczywistym wywozem na rzez.
To może jeszcze dodać cenę za kilogram? ;-)
Najśmieszniejsze jest to, że rozmawiając ze znajomym z drugiego końca Polski, związanego z jeździectwem dowiedziałam się takich newsów gorrrących nt. hipo, że myślałam, ze padne. Dodatkowo złożył mi kondolencje, i się dziwił, że ktokolwiek jeszcze na hipo stoi...
Takie wiesci niosa sie anjszybciej, niestety.
A czy ktos mnie oswieci co dzisiaj tak ambitnie montowali na okolo hali??
Tabliczki zwagą hali 😁
Kto jedzie na hzr za tydzień (ponad tydzień :P )
Ja bede na pewno. W roli fotografa / luzaka. 😉
Klami, to my się spotkać musimy 😎
Ja się dotelepię, ale chyba raczej na jakieś Py albo Ny.
strzyga, jak najbardziej. 😉
A wiesz, ze niedlugo zaprosze Cie na sesje mojego rumaka. Na dniach bedziemy juz galopowac. No i dzieki Sigmie mamy przepiekna czterolista koniczyne na zadku.
Klami, bardzo chętnie 😉
Ps. Jakby ktoś chciał zdjęcia, to z moim skromnym sprzętem się oferujemy. Jakoś tam dojechać do dalszych części trójmiasta też damy radę 😎
Obejrzałam ten materiał z TVP Gdańsk i szczerze mówiąc niewiele z niego zrozumiałam, poza rozpaczliwą chęcią zwrócenia uwagi na swoją sytuację.
Podobało mi się stwierdzenie, że jak ktoś nie umie jeździć lub wiedzy przekazać, to nie nauczy kogoś jeździć. Niby taka oczywista sprawa, a jednak nie zawsze.
http://ww6.tvp.pl/7014,20090212879889.strona14min mniej wiecej jakby ktos chcial obejrzec.
a na hali to owszem kamery. bede mi machac hahaha
edit Klami smigaj ze zdjeciem koniczyny do watku o goleniu
Sciagnelam sobie ten material...
Jakby to powiedziec, intrygujacy raczej.
Wypowiedzi hmm... no coz. Na forum pisac nie bede, "hipodromowcy" raczej wiedza co mam na mysli.
Sigma, kamery?? No prosze jaki ten hipodrom medialny sie robi.
edit. smigne jak tylko bede takie miala. Jutro sie zrobi. 😉
Fakt, materiał dość... no interesujący.
Tylko bardzo mnie zastanowiła wypowiedź pani prezes, która stwierdziła, że należy ograniczyć liczbę koni, ponieważ nie zmieszczą się na hali. Zaiste, kiedyś się mieściły, teraz się nie zmieszczą, a puste boksy się wyburzy i postawi tam centrum handlowe...
No baa, zwłaszcza, że NA BANK w jednej chwili na hali jest 150, 200 koni... chciałabym to zobaczyć. xP
Ogólnie, miło, że ww. pani się na hali w ogóle pokazuje i tak wie wszystko lepiej... może to przez ten ukryty monitoring ;-)
Eee... A Sigma dziś jeździła 3 konie i ani razu się nie uśmiechnęła do kamery... nie ładnie, nie ładnie! ;p
Ja też z moimi zwierzakami wybieram się na hzr 🙂
Moon, jak to! machalam do kamery i pozdrawialam mame! nawet pospiewalam troche, co by im troche te nudne filmy umilic hahahahah
Moon, tekst o tym, że postanowiła zrobić ze szkółkami porządek też nie był zły. Może niech się Pakistanem i Strefą Gazy zajmie, bo kobieta jest niezła.
Sigma, fote wrzuce dopiero jutro. 😉 Bedzie, obiecuje. Twoje kolejne dzielo musi zostac uwiecznione i zaprezentowane szerszej publicznosci. 😉
Strzyga, zupelnie zapomnialam. Skrobne Ci potem pw.
A czy ktos zna jakies oficjalne uzasadnienie tych kamer?? Monitoring to by sie raczej w stajniach przydal. Przynajmniej rzeczy nie dostawalyby nozek.