Młode Konie

Farifelia - bardzo dziękuję  :kwiatek: szykujemy się teraz na drugie zawody w połowie kwietnia 🙂 Tobie również życzę powodzenia - jak Twój dzieciak zdał już egzamin na hubertusie, to zawody na pewno też nie będą problemem 🙂

armara - no w sumie fakt, co prawda piąta woda po kisielu, ale jak widać coś tam w genach zostało 😉 i cieszę się bardzo - mimo że moim "powołaniem" jest ujeżdżenie to uwielbiam skakać i na pewno dla zabawy będziemy coś tam latać. Dobrze, że Młodemu się podoba taka zabawa. Czas powoli zacząć coś skakać pod siodłem (tylko skokówki brak a finanse też nieduże  🙁 ) Miło, że nas pamiętasz 🙂
Farifelia   Farys 21.05.2008
26 marca 2013 19:08
Moniqa W takim razie życzę powodzenia na drugich zawodach 🙂 Ja mam zamiar w pierwszej połowie maja zabrać młodego na zawody, jeśli tylko moja noga i ujeżdżalnia nam na to pozwolą 😀
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
26 marca 2013 21:11
ja co do pierwszych zawodów obawiam się jedynie że na wjeździe WYjedziemy tyłem na dwóch nogach ;p bo tak wyglądają samotne próby wyprawy w teren

no ale wszystko przed nami 🙂 myślę że maj jako wstępny termin jakichś pierwszych podskoków za stodołą się oddala, bo jeszcze Pańcia się musi nauczyć galopować, bo koń jak chce to już umi ;p
26 marca 2013 22:48
aleqsandra Teraz na zawodach najczęściej jest tak, że para startująca za Tobą, może kręcić się po parkurze, także myślę, że nie powinno być źle 🙂 A jeśli u was tego zwyczaju nie ma, to myślę, że jak pogadasz z sędziami i powiesz, że to jego pierwsze zawody i potrzebowałabyś kompana do towarzystwa na parkurze, to raczej nie mieliby nic przeciwko 😉
ja właśnie mam nadzieję że nie będę miała żadnego konia na 1 zawody Chicca, bo ten się boi z naprzeciwka jak ognia 🙂
Absolut skończył dzisiaj 6 lat 😀
sei   . let's grow old together & die at the same time .
27 marca 2013 08:41
Ruda77, sto lat dla młodego! bardzo fajny ten twój absolut 🙂 życzę mu dużo zdrowia i zapału do pracy, a wam jako parze samych sukcesów  :winko:
27 marca 2013 09:44
Ruda77Wszystkiego najlepszego dla jubilata w takim razie  :emota2006094:
27 marca 2013 09:55
Ruda77, sto!
Najlepszego dla mojego ulubieńca  🏇
Dziękuję w imieniu Szczerbatego za życzenia 😀
galopada_   małoPolskie ;)
27 marca 2013 15:39
aale nasze dzieciaczki wydoroślały! Normalnie aż miło patrzeć. Day stracił brzuch sam z siebie, podskoczył jeszcze w górę i wygląda naprawdę fajnie! Ale i tak moim faworytem jest Drift, który stał się takim ciachem, że szok!  😜
Anderia   Całe życie gniade
27 marca 2013 15:54
galopada_ foty, foty! Obiecałaś w czasie świąt postrzelać chociaż zootechniczne  😎
aleqsandra co Ci rzeknę... Fajny Buńko, a ochraniaczek moim faworytem.  😀 I Ty śmiesz jęczeć, że nie robicie postępów... 😉
Ruda77, wszystkiego najlepszego dla solenizanta 🙂

A mój głuptasek zaczął właśnie pracę pod siodłem, podobno bardzo się stara i analizuje czego się od niego chce  😅 W piątek go nawiedzę, powinny z tego wyniknąć chociaż filmiki.
Jednak bywanie u swojego konia raz na tydzień to jest coś, co wzmaga uczucia. I jak już go przywiozę na tyle blisko, żeby bywać codziennie, to chyba oszaleję 😉
27 marca 2013 17:51
Anderia w poniedzialek bedziemy robili na trzy aparaty  😉
27 marca 2013 19:12
galopada, od początku mówiłam, że Drift NAJ! czekam na nową porcję zdjęć 🙂
galopada
Wreszcie jakieś wieści  🙂
A jak tam Jusio sobie radzi w kwestiach damsko-męskich  😎, bardzo zapracowany  😁 ?

Dorwałam Małą na padoku, niestety otoczenie niewyjściowe, koń też. Na dowód, że conieco jej się urosło

a tu równo rok temu, przy tym samym ogrodzeniu (btw jaka była wtedy wiosna  :marze🙂
27 marca 2013 19:37
armara Jusio dziala  😎
27 marca 2013 19:46
galopada_, opowiada, nęci, a my możemy sobie conajwyżej wyobrażać! ;p
Anderia, Ty to jako naoczny świadek powinnaś tu wpaść i jobami na mnie polecieć, a nie słodzić pokrace na którą masz materialne dowody że jest pokraką! ot!
sei, klub miłośników kasztanów czeka na Drifta 🙂
27 marca 2013 19:54
armara, cudowną ona ma główkę i tak jej dobrze z oczu patrzy. prawdziwa księżniczka, ale z iskierką. już się nie mogę doczekać jak będzie miała 2 latka, 3 latka 🙂
aleqsandra 🙂 wydawało mi się, że już mi to przeszło. i po części tak jest. obiektywnie oceniając konia maść nie ma takiego znaczenia, ale serduchem zawsze wygrywa kasztan. jestem w tym kierunku wypaczona i absolutnie niereformowalna  😜
armara, ale jak to? Przecież ona się dopiero urodziła 😵 Piękna jest, mam takie samo zdanie co sei 🙂

Anderia, wychodzi już młody na padoki? Nie "Wali mu na dekiel" od tego stania tyle tygodni w boksie? Kiedy się przenosicie? Jakaś fotorelacja chociaż by się przydała z tego wsiadania zanim złe ciotki osobiście was nawiedzą 😀

Ruda77, sto lat, to jeden z moim ulubieńców!
27 marca 2013 19:59
tak jak i ja... coś czuję, że jak przyjdzie mi prowadzić kiedyś własną stajnię, to będzie wypchana rudymi i czekoladowymi xD co nie zmienia faktu, że potrafię być obiektywna
armara ale dumna panienka!

Ja się musze pochwalić - dzisiaj pierwszy POWAŻNY trening! Skoczyliśmy nawet murek (i to z drągiem nad, szał - około metra wszystko miało) ppierwszy raz w życiu i to bez większego zastanawiania  😁 Do tego doszedł pierwszy raz skakany w życiu okser więc były i emocje. Koń się spisuje znakomicie, sam idzie chętnie do przeszkód a nawet jeśli coś się nie podoba (jak np okser z drugiej nogi) to nawet po lekkim zatrzymaniu na 3-4 fule przed idzie od łydki do przodu i skacze i tak.
Najlepsze jest to, że już poprawia i baskiluje a to dopiero 4 skoki w jego życiu. Teraz zostaje sam na sam z trenerem na miesiąc więc pewnie po mojej trasie wrócę na konia jeżdżącego metrowe parkury  🏇
Jeśli dalej tak prawidłowo będzie się rozwijał to kto wie, może zawalczymy o championaty w tym roku już.
sei, Dzionka
Dzięki za miłe słowa  😅 :kwiatek: Czas leci strasznie szybko, nawet się nie obejrzałam a Juniorowi już pół roku mieszkania w Niemczech minęło 🙂
salto piccolo
Zdjęcia  🤬 Fajnie, że młody tak syzbko progresuje, jednak dolew xo swoje robi 🙂
galopada
Prawidłowo  😎
armara no niestety u nas ciężko ze zdjęciami. Każdy z iphonem albo innym smartciorem jeździ a mimo wszystko nikt nie zrobi  😉
Mam zato filmik, który zrobił tata - właściciel i jakby nie było hodowca bo tak strasznie mu się spodobał jak przyjechał na kontrolę po 2 miesiącach.

Jak tylko się zgra to tu wstawię, tylko nie bijcie za to, że robi na nim kupę  🏇
Jak tylko się zgra to tu wstawię, tylko nie bijcie za to, że robi na nim kupę  🏇

😜 😁 no bez przesady, aż takiego poziomu volto-terroryzm chyba jeszcze nie osiągnął  👀 ?
Ja tam się volto-terroryzmu nie boję ale to TAKIE nieeleganckie  😁

edit.
Nie wiem czy mi się udało bo pierwszy raz wstawiałam filmik taką metodą. Dokładnie 2 miesiące pracy Młodego od zera. Wiadomo, dużo do zrobienia ale generalnie praca idzie ultra szybko. A chodzi pod siodłem raptem 4 razy w tygodniu.
https://plus.google.com/photos/100726985208234304181/albums/5732731001407025745/5860129105416102354?banner=pwa
27 marca 2013 21:21
Dzionka nie wychodzi na padoki, bo ich nie ma, zresztą była o tym niedawno dyskusja. Ale nie zmienia to faktu, że ma zapewniony ruch i nie jest nieszczęśliwy - naprawdę padoki to nie wszystko 😉 Nie wali mu na dekiel, wręcz przeciwnie, uspokoił się i zrobił się bardziej ufny.
armara Aretka jest tak urocza i zarazem dostojna z wyrazu pyska że normalnie jej pilnuj!! Pączusiowy by się spodobała taka koleżanka  😀iabeł:

Pączusiowi się dzisiaj zebrało na mizianki-kizianki podczas drzemki, za nic nie raczył się podnieść i pójść na trening :P

Anderia, a gdzie ja napisałam, że padoki to wszystko i jest nieszczęśliwy? Wyluzuj, bo już strach cię o cokolwiek zapytać, reagujesz ciut drażliwie.

krysiex213, ale fajnie, mój zazwyczaj od razu wstaje jak ktoś idzie!

27 marca 2013 21:59
Dzionka jestem wyluzowana. Nikt tu nie reaguje drażliwie, ja po prostu zaprzeczyłam temu, że Dreamo stoi cały czas w boksie i dalszym nadinterpretacjom 🙂 Znasz moje podejście i wiesz, że jestem za "dawaniem koniowi być koniem". Jak tylko będzie taka możliwość, będzie korzystał z tej końskości. Nie chcę wychodzić na idiotkę, co to kupiła sobie własnego konia i jej się nagle poprzewracało w głowie 😉
Co do przeprowadzki - szczerze powiem, że nie wiem. Najprawdopodobniej lipiec, najchętniej i docelowo do Zielonek (jestem w kolejce), ale trochę wątpię, że do tego czasu zwolni się tam miejsce... Na razie unikam tego tematu jak tylko mogę 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się