Na profilu "Mony" też znalazłam kilka znajomych koni :/ Stronę zgłosiłam jako oszustwo bo kradnie zdjęcia aż miło 🙄
Nawet Trener się załapał, a nigdy nie było tam żadnej Mony 😵 że o Qslawie Jessy nie wspomnę...
wątek zamknięty
nie wspomne tez o mojej wlasnej, domowej siodlarni :/
wątek zamknięty
Ej, no teraz czuje sie zazdrosna 🙁 Nikt nie kocha Paddy'ego na tyle, zeby krasc jego zdjecia 😕
A tak na powaznie - widac, ze dziewczynka jest fanka Re-Volty 😉
EDIT - I patrzcie, cala jej rodzina jezdzi! Mama, tata, kuzynka, ciocia - wszyscy jezdza na tej Monie 😂
wątek zamknięty
Zdjęcie z koniem, który ma przerośnięte kopyta wysłane na konkurs (ridersi) :/
wątek zamknięty
katija, wydaje mi się, że twoje zdjęcie z Hersztem przewinęło mi się kiedyś na jakimś fanpejdżu na facebooku, ale nie pamiętam, jak się zwał :/ z resztą na tego typu stronkach jest pełno zdjęć re-voltowiczów i ich koni...
wątek zamknięty
a to też nie jest kwiatek???
wątek zamknięty
harja, o, a ja myślałam, że na tyle mało fot wstawiam, że udaje mi się unikać koniarkowych zapędów...
wątek zamknięty
a jednak... żałuję tylko, że nie podesłałam wcześniej linka do tego, bo teraz już pewnie na tę stronkę nie trafię.
wątek zamknięty
a mi się ta strona na fejsbuku nie otwiera 🙁 Żaden link, tylko bezpośrednie zdjęcia..
wątek zamknięty
Hehe też na fanpejdżu na fejsie:
klikto chyba też ktoś z volty?
klikklikMacie fanki dziewczyny 🙂
skracaj linki!!!
wątek zamknięty
kalaarepa: nie napiszę jakie słowo powiedziałam gdy ujrzałam to zdjęcie.... bo było brzydkie 😁 ile różu, aż mi się nie dobrze zrobiło. Jestem ciekawa jak one w tym chodzą, a te zadnie nogi??? ta co jest z tyłu musi mieć.... 😡
wątek zamknięty
też właśnie się zastanawiałam czy ten jej zad to jest druga osoba.. jeśli tak to to jest praca życia;p
wątek zamknięty
Powiedzcie mi co to jest. Skośnik i drugi skośnik czy to jest pasek od tego jednego skośnika i do tego tak dziwnie zapięty za wędzidłem ? ;D
wątek zamknięty
nachrapnik i zapięty nad wędzidłem skośnik...
wątek zamknięty
do tego ciut za długie paski policzkowe i podgardle zapięte na maksa, dobrze widzę?
wątek zamknięty
Koń jest pociągnięty za wodze i dlatego paski policzkowe się tak dziwnie ułożyły.
wątek zamknięty
Szaataneek paski policzkowe się dziwnie ułożyły, bo są o cztery metry za długie ;] i jak dla mnie to całe ogłowie wygląda jak zdjęte z innego konia
wątek zamknięty
Co do tej w różowym to dzisiaj w gazecie w pracy czytałam,że reklamuje jakąś kolekcję jeździecką i nazwała to ,,My little (jej imię-nie pamiętam)". np. My little Katy
wątek zamknięty
Bo najlepszym rozwiązaniem jest puścić dziecko na rozkoszonym koniu, który wcześniej wywoził właścicielkę.. Hm...
wątek zamknięty
Ciekawe ile właścicielka ma lat?
A dla mnie to jest kwiatkiem ;< :
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.462797497099398.105135.198177013561449&type=1 Jak można konia doprowadzić do takiego stanu ?!
Uprzedzam, że to są dość nie przyjemne zdjęcia! I jak ktoś dobrze zna angielski mógłby to pobieżnie przetłumaczyć? Bo ja nie mam zdolności językowych 😉
Domyślam się, że to jakaś fundacja czy coś w tym stylu, ale jest napisane coś, co wcześniej działo się z tym koniem?
wątek zamknięty
zipa, ach, to pewnie ta fundacja ratujaca Egipskie konie. Na fb jest napisane, ze jakas norweska szkola wyslala datki na uratowanie tego konia. Plecy sa poranione przez siodlo, kon mimo ran byl jezdzony codziennie, a rana na oku powstala w ten sposob, ze kon sie gdzies "zacial" i potem to rozdrapal
wątek zamknięty
Pisze tylko że koń został wykupiony i sponsoruje go Norweska szkoła dla koni i psiej terapii
wątek zamknięty
Przerażające. Ten koń z pewnością nie miał siły żeby samo siodło nosić. Ale tam to pewnie była kasa... za jakieś przejażdżki czy coś. Reszta zdjęć innych koni też nie jest ciekawa, ale chociaż u nich, tzn. tej fundacji wychodzą na "konie" i wyglądają o niebo lepiej.
wątek zamknięty

Tak się właśnie uczy wspinania ! 😂
wątek zamknięty
Rzeczywiście przerażające zdjęcia. Ten koń wygląda jak chodząca śmierć, jestem pod ogromnym wrażeniem, że ten koń z tego jako tako wyszedł!
wątek zamknięty
Przerażające. Ten koń z pewnością nie miał siły żeby samo siodło nosić. Ale tam to pewnie była kasa... za jakieś przejażdżki czy coś. Reszta zdjęć innych koni też nie jest ciekawa, ale chociaż u nich, tzn. tej fundacji wychodzą na "konie" i wyglądają o niebo lepiej.
Ja myślę, że tu nie chodzi o kasę za przejażdżki itp. Obserwuję tę stronę już od jakiegoś czasu i wydaje mi się, że te konie są w takim stanie w wyniku tego, że właściciele użytkują je w niedopasowanym, poniszczonym sprzęcie, przemieszczając się na nich przez większość dnia, dodatkowo dochodzi do tego upał powodujący odparzenia + brak porządnej paszy. Patrząc na poziom wychudzenia niektórych koni, zastanawiam się jakim cudem one są w stanie jeszcze chodzić,
Miałam klacz, która w wyniku nowotworu wątroby chudła w oczach, a pod koniec wyglądała jak szkieletor, ale patrząc na te konie - ona była przy nich tłusta.
wątek zamknięty