Reproduktory, nasienie, krycie klaczy - co polecacie ?

ancyk0991, a co zamówiłaś i skąd? tzn, jaki ogr i z jakiej odległości?
Kto inseminuje klacz?
bylo pytanie o ogiera Askari. stoi w lodzkim, nasienie 800e http://www.trening-koni.pl/#/askari-24/
Ooo Isabelle dzięki za link. Cenią się...
armara, owszem. ten drugi ogier(Avalon) jest za 600 e. bylam zainteresowana, bo mam bardzo blisko do nich, ale niestety przez przypadek uslyszalam kilka slow wlasciciela ogierów (?), gdy nie nacisnął czerwonej sluchawki i zrezygnowalam.
Isabelle
O jak miło  😜 😵
Dzieki za informacje.
Ooo Isabelle dzięki za link. Cenią się...

Ja nie widzę cen  👀  ,Askari za ile ?
Ten Twój Stwór to faktycznie zdolny jest!
Powiem Ci ja też się obawiałam wysyłki nasienia, ale w tym roku zaryzykowałam. Właśnie z powodu braku chęci wysyłania klaczy w świat...
I tak oto dziś po 15 zamówiłam nasienie, a przed chwilką dostałam info odnośnie nr paczki 🙂 Więc chyba to nie takie straszne 😉

Jak wyjdzie - to w przyszłym roku może będę odważniejsza i zaszaleję?  👀

Ancyk, jak można się dowiedzieć, na co się zdecydowałaś ?
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] TITINA! ILE MOZNA CIE PROSIC- MASZ PRZYCISK ZMIEN I GO UZYWAJ! jesli nie wiesz czegos ze spraw technicznych pisz na pw, pomozemy. ZACZNIJ EDYTOWAC SWOJE POSTY!!!!
titina, Askari 800e a Avalon 600e. tak mi telefonicznie podano niezbyt dawno temu.
Avalon to chyba nie na polskie klacze, bo nie ma go w żadnym rejestrze PZHK...
a nie, zerknęłam, on się aLvalon nazywa, mój błąd.
Ups, nie zwróciłam uwagi, jakoś tak z automatu przeczytałam Avalon.
Czy ktoś zna tego ogiera i moze coś o nim powiedzieć
http://www.bazakoni.pl/horse_63654.html
a jak bym miała wybierac pomiędzy tymi trzema to którego
http://www.bazakoni.pl/horse_65807.html
http://www.bazakoni.pl/horse_7275.html
Konia Alvalon udało mi się poznać osobiście - ma fantastyczny charakter 🙂🙂
Isabelle , właściciel tego konia to przemiły człowiek i podejrzewam, że to nie z nim rozmawiałaś - jeśli chcesz na pw przeslę Ci namiary bezpośrednie
aszka Song krył sporo swojego czasu i chyba nic fajnego po nim nie ma.
Jeśli ktoś chce się zapoznać z listą ogierów zagranicznych, dopuszczonych w 2013 to zapraszam:
lista
galeria + filmy

dominoxs
No wiesz był miły dopóki "nie odłożył" słuchawki  😂 Trochę to neifajne, że strona ładna, wszystko cacy, ale właściciel anonim.
armara, genialna robota. Dzieki
Armara ,
To nie był właściciel , na 100% 😉
Armara, Sezuan jest w Pl dostępny?
Można sprowadzić nasienie 😉
dominoxs
Dlatego uważam, że warto przy nr telefonu podawać imię i nazwisko. Chyba, że to jakaś tajna sprawa 😉
A ile ta przyjemność kosztuje?
2000
euro, z tego co wiem. Oczywiscie to cena tylko nasienia. Troszke wzial i
podrozal. Dla mnie troche ryzykowna inwestycja, ale mnie na to nie
stac, wiec moge sobie najwyzej pogdybac 😉
No cóż mnie też nie stać ale ciekawe co pokaże jako reproduktor.
Kobyly
do krycia dostanie super, bo juz przyszla zapowiedz od medalistek MSMK z
Verden. Ciekawe jak sie pokaze, czy bedzie szal czy rozczarowanie jak w
przypadku Totka 😉
Temat spadł, a w necie pojawiła się oferta stanówki Czardaszem, zeszłorocznym v-ce czempionem z ZT w Bogusławicach. Cena bardzo przystępna. Co myślicie o kryciu takimi nie sprawdzonymi młodziakami??? Ogierowi urody nie brakuje, skacze fajnie, rodowód też ok. Może to nie ta półka co ogiery ostatnio pojawiające się w wątku, ale może by warto zaryzykowac, zwłaszcza jak ktoś ma portfel chudszy 🙂
marlena82 przeglądając rejestry to to taki sam totolotek jak 80-90% starszych ogierów mających potomstwa tyle że można je policzyć na palcach jednej ręki. Dla mnie żeby ogier był sprawdzony pod względem hodowlanym źrebiąt musi byś ...dziesiąt i wtedy można coś powiedzieć o potomstwie i zobaczyć z jakimi klaczami się dobrze łączy. Ciężko oglądając 2 bardzo dobre źrebaki mówić o bardzo dobrym reproduktorze, a większość ogierów ma zdecydowanie za mało potomstwa żeby je oceniać pod względem hodowlanym.

Jeżeli cena jest adekwatna do osiągnięć ogiera, koń jest poprawny pokrojowo i ma bardzo dobry rodowód czasami warto próbować i dać młodziakowi szanse.
Mnie się Czardasz bardzo na ZT podobał. Jeśli zdrowotnie będzie ok i trafi na dobrego jeźdzca to może wysoko zajść 🙂
Jest bardzo gumowy, świetnie technicznie skacze, ma sporo szyi. Jeśli chodzi o wady - ma słabe tylne nogi i bardzo szeroko, krzywo pracuje zadnimi nogami w ruchu i jest nienajłatwiejszy do jazdy. Rodowodowo na + to, że matka dała poza nim db potomstwo (Czempionka ZT), in minus DDR'owy rodowód, ja akurat fanką np. Kolibriego nie jestem.
Poza tym cukierek

Faktycznie jest tak jak pisze Louisa. A nawet jeśli ogier trafi na kilkadziesiąt klaczy to też nie jest pewnik, bo np. taki Emetyt też pokrył masę klacz, z czego niemało z księgą wstępną czy wręcz NN, nie mówiąc o klaczach wybrakowanych z hodowli itp...
sei   . let's grow old together & die at the same time .
04 kwietnia 2013 11:34
jestem za tym, żeby dawać młodziakom szansę. jest możliwość pokryć fajnym koniem, szansa na ciekawego źrebola, a koszt całej imprezy (nasienie, inseminacja itp.) niższy niż w przypadku już sprawdzonych w sporcie czy hodowli reproduktorów.
czardasza widziałam póki co tylko na zdjęciach i filmach, ale zwraca uwagę 🙂
u nas zazwyczaj kryje się tymi młodymi ogierami zaraz po ZT  😉
czy ja dobrze pamiętam że w Hij ktoś pisał właśnie o ZT w 2012 i opisane były wszystkie trzy ogiery
sei   . let's grow old together & die at the same time .
04 kwietnia 2013 12:31
na pewno w HiJ był artykuł o ZT, tak samo w ŚK, nie pamiętam już, w której z tych gazet swoje zdanie wyrażał wassibauer (wypowiadał się dość krytycznie o całej stawce, ale 'wyróżnił' m.in. czardasza jako dość obiecującego)

p.s. kiedy będzie nowy HiJ? czekam i czekam. przecież już kwiecień  👀
ŚK,KP HiJ, bazakoni.pl
Imo Czardasz był lepszy od zwycięzcy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się