Juliaaa powielasz plotkę, o której już pisałam parę ładnych miesięcy temu.
Nigdy stajni nie prowadził dzierżawca z Duchnic.
agaEl,
nie powielam plotki, po prostu wiem, że stajnia Sabat była pod przewodnictwem byłego dzierżawcy Duchnic, z resztą osoby z forum. Dlatego zdziwiło mnie, że stajnię Sabat prowadzi teraz ktoś inny, bo jeszcze nie dawno widziałam ogłoszenia.
A skąd wiesz stałaś tam, stoisz... wiesz coś na temat osób, które tam działały np. o Anii?
Bo ja tam stoje teraz i stałam wcześniej i dla mnie to bzdury.
To, że Ciebie ktoś odwiedza w domu tzn. że mieszka u Ciebie ?
wiem od znajomych, którzy tam przebywają. Edit: przebywali
A po co ten pretensjonalny ton?
Zadałam po prostu pytanie, w końcu od tego jest forum. Nie chcesz to nie odpowiadaj, a jak już się wzięłaś za odpowiadania to rób to w sposób odpowiedni.
to Duchnice są dzierżawione?
obecnie Duchnicami rządzi właściciel, ale kiedyś stajnie prowadził dzierżawca.
Juliaaa jaki pretensjonalny ton ?
Wiele razy powtarzałaś, że wiesz byłaś tego taka pewna.
Tyle, że ja znam stajnie od momentu kiedy tam jeszcze konie nie stały i pomagałam tam troche dzierżawcy, czyli Ani.
Mam informacje nie od znajomych tylko od samej osoby, która to prowadziła bo to moja koleżanka z wcześniejszych lat.
Jak zwykle plotka jest silniejsza.
"Wiele razy powtarzałaś, że wiesz byłaś tego taka pewna."
możesz rozwinąć?
W każdej z wcześniejszych wypowiedzi to podkreślasz, że wiesz. O to mi chodzi.
a możecie wtręty personalne przenieść na priv? ^_
wiele razy... raptem dwa.
Uważam, że dalsza dyskusja jest zbędna.
aleqsandra ja nie znam użytkowniczki i nic do niej personalnie nie mam. Tyle, że nie lubie plotek.
Wypowiedziałam się wystarczająco, kto bedzie chciał to przeczyta i zrozumie.
Czy jest tu ktoś, kto stoi w JKS Karolina? Prosiłabym o odzew na pw 😉
Karutek, ja stałam, mam kontakt z ludźmi którzy stoją.
Ja znam osobę, która dzierżawi w tej chwili stajnię Sabat i z czystym sumieniem mogę polecić! 😅
http://re-volta.pl/stajnie/info/ks_master_filmCzy ktos zna ta stajnie i moglby cos o niej powiedziec ?
Mada, hala jest w planach ale niestety najpierw muszą być pensjonariusze... generalnie istnieje chęć odgórna ku takim inwestycjom, ale z tego co mi wiadomo w tym celu potrzebują drugie tyle pensjonariuszy co teraz żeby w ogóle ten ruch miał sens
lonżownik jest spory, zadaszony i na upartego można na nim jeździć
powiem tak, na tyle na ile osoba mi dobrze znana i zaufana opowiadała jakie są plany jak tylko śniegi zejdą, czyli równanie i ulepszanie podłoża na placu, wygospodarowanie kolejnej ujeżdżalni, walcowanie padoków trawiastych(obecnie zrytych przez dziki), które są obszerne i wydzielenie kwaterek-dużych dla koni z problemami lub indywidualnymi zaleceniami, trzeci lonżownik (na razie jest jeden kryty i jeden odkryty), rozkręcenie rekreacji, wyrównanie i zlanie podłoża na lonżowniku krytym, wyczyszczenie i uruchomienie czwartej stajni, drobne naprawy a to pastucha a to stajni...
jest dużo do roboty, ale myślę że para nie pójdzie w gwizdek, bo są tam ogarnięci ludzie, którzy znają się na koniach i na pewno zadbają o nie najlepiej jak potrafią...
aczkolwiek warto będzie podrzucić pomysł czujki dymu czy coś, bo przecież nawet stajenny czasami ma prawo spać i wszystko może się shajcować w 5 sekund... ale jak by nie patzreć wiele, nawet najlepszych stajni ma ten sam problem, już nawet nie jak nie dopuścić do pożaru, ale jak szybko wykryć i reagować zanim zwierzętom stanie się krzywda...
planuja rozkręcić rekreację? o nie... to dla mnie duzy minus 🙁
Mada, a dla mnie w tym wypadku może się to odbyć bezkolizyjnie, bo:
a) wbrew pozorom dużo koni rekreacyjnych nie będzie - żaden kołhoz
b) będą rozsądni instruktorzy, którzy pilnują podopiecznych i są racjonalni
c) pensjonariusze będą mieli swój plac, na który rekreacja nie będzie miała wjazdu
d) stajni jest kilka i myślę, że rekreanty będą stać osobno od pensjonatowych, czyli nie będzie kolizji na linii
Mada, a dla mnie w tym wypadku może się to odbyć bezkolizyjnie, bo:
a) wbrew pozorom dużo koni rekreacyjnych nie będzie - żaden kołhoz
b) będą rozsądni instruktorzy, którzy pilnują podopiecznych i są racjonalni
c) pensjonariusze będą mieli swój plac, na który rekreacja nie będzie miała wjazdu
d) stajni jest kilka i myślę, że rekreanty będą stać osobno od pensjonatowych, czyli nie będzie kolizji na linii
Ad. C.Plac osobny. A co z lonzownikiem? Podczas niepogody zakladam iz rekreacja ma pierwszenstwo aby korzystac z lonzownika/hali.
Ad d. Nie przeszkada mi towqrzystwo koni rekreacyjnych, ale stalam w stajni gdzie byla rekreacjs i srednio to wspominam.
Ale dzieki za info 😉
Czy ktoś zna stajnie Sokóle w Stanisławowie ? fajna jest ? jaka jest tam cena wie ktoś ? 🙂
Mada, lonżowniki są 2, odkryty i zadaszony a będzie trzeci 🙂 jak będzie hala domyślam się, że zostaną ustalone godziny użytkowania
też mam uczulenie na rekreację w stajni z pensjonatem, ale tutaj potrafię zaufać 🙂
Czy ktoś zna stajnie Sokóle w Stanisławowie ? fajna jest ? jaka jest tam cena wie ktoś ? 🙂
Czy jest fajnie? Jest bosko 😍
Polecam pod każdym względem.
Pialotta : a nie wiesz może ile tam kosztuje pensjonat ? jaka jest opieka ? czy są wolne miejsca ? 🙂
A tam w ogóle funkcjonuje pensjonat?
Z tego co widziałam na ich stronie i słyszałam to tak...oferują pensjonat
http://www.sokole.pl/hotel
Właściciel nie stawia na pensjonat, ale myślę, że gdyby się dogadać - nie byłoby problemu.
ja przepraszam, ale niech mnie ktoś oświeci:
To prawda, że jest stajnia na ul. Czarnuszki?
jest stajnia przy ul. Czarnuszki. Prowadzi ją p. Włodek TRYBUŁA.
a ile tam pensjonat? słyszałam że 450-500
jakie warunki?