Tanie linie lotnicze - Ryanair, Wizzair i inne

bianca   At first I'm shy but then comes wine.
19 marca 2013 21:50
Czy ktoś może mi pomóc w przebukowaniu biletu? Szukam opcji do zmiany, tylko boje się zajść za daleko w tej opcji 'zmien rezerwacje', zeby w razie czego nie utracić poprzedniego terminu. Mam nadzieję, ze wyraziłam się w miarę jasno..
W Ryanie? A co chcesz zmienić?
ale przebukowanie kosztuje, sprawdz sobie, moze jak kupisz nowy bilet, to wyjdzie Ci taniej 😉
Czy Ryanair zawiesił loty Wrocław - Zadar? Jeszcze kilka tygodni temu obserwowałam ceny, a teraz lipa - nie wyszukuje mi tych lotów. Chodzi mi o czerwiec.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
20 marca 2013 18:00
Dziewczyny lotniskowe :kwiatek: nie mogę na szybko znaleźć innego tematu.

potrzebuję połączenia - Gdańsk - Kraków - Gdańsk ,najlepiej jednego dnia,najlepiej w tą sobotę, ew. niedzielę...w najgorszej wersji poniedziałek.
wolałabym nie musieć nocować,  na miejscu potrzebuję minimum 3 godzin.
spraw służbowa, więc koszt jest drugorzędny.

ew. Katowice z tą samą opcją,ale to już bardzo ostatecznie....
sprawdz sobie lot.pl cena w dwie strony ok 900zl w sobote
prędzej eurolot  

ovca   Per aspera donikąd
20 marca 2013 18:13
Czy Ryanair zawiesił loty Wrocław - Zadar? Jeszcze kilka tygodni temu obserwowałam ceny, a teraz lipa - nie wyszukuje mi tych lotów. Chodzi mi o czerwiec.

Ryanair zawiesił, ale za to lukę od czerwca wypełnił eurolot 🙂 bilety chyba od 270 zł
Właśnie znalazłam - i to zaczynają latać w terminie objętym zainteresowaniem 😉
prędzej eurolot  

dokładnie, eurolot lata bezpośrenio
lot z przesiadką w warszawie
bianca   At first I'm shy but then comes wine.
20 marca 2013 22:17
Chcę zmienić miejsce podróży i date. 😉 Pokomplikowało mi się i szukam sposobu, żeby nie stracić kasy. Przebukowanie mi się opłaca, sprawdzałam. Tylko teraz nie wiem, jakie mam ograniczenia, co do wyboru lotu.
Data i miejsce? Nie wierzę, że Ci się opłaca.... Wydruk karty pokładowej na lotnisku to chyba 160 zł, a co dopiero taka zmiana.
23 marca 2013 07:57
prędzej eurolot  

no i lecę eurlotem w poniedziałek...dzięki za pomoc dziewczyny 🙂

mam pytanie z serii żółtodziobów- od biura podróży które nas obsługuje dostałam potwierdzenie rezerwacji i bilet w wersji elektornicznej, odprawiłam się online,mam kartę pokładową...i tylko z nią stawiam się na lotnisku nie? bagaży mieć nie będę,więc idę od razu do gate'a?

i jeszcze jedno,nie podano mojego dokumentu tożsamości przy rezerwacji,to coś zmienia?
23 marca 2013 08:21
Ktoś jeżeli masz już kartę pokładową i nie masz bagażu do nadania to idziesz od razu do kontroli bezpieczeństwa.
Brak dokumentu na rezerwacji nie ma znaczenia, obyś miała go przy sobie 🙂
23 marca 2013 08:23
dziękuję 🙂
Lotnaa   I'm lovin it! :)
23 marca 2013 08:30
To ja też zapytam, skoro tyle tutaj osób z branży.
Kupiłam bilet na stronie Lufthansy, z FR do PL, z przesiadką w DE. Rozumiem, że w takiej sytuacji nadaję bagaż we Francji, i odbieram dopiero w Polsce? To linia lotnicza martwi się o wsadzenie go na ten drugi samolot? Czy muszę go jeszcze w międzyczasie odebrać?
23 marca 2013 09:11
Lotnaa dokładnie tak jak piszesz- odbierasz go dopiero w PL. Warto jeszcze przy nadawaniu bagażu wspomnieć o tym, że masz przesiadkę i chcesz odebrać bagaż dopiero w Polsce, dla pewności 🙂
23 marca 2013 10:11
ovca, to super. Miałam taką nadzieję, bo byłoby za tym zbyt wiele biegania. Dzięki!  :kwiatek:
pytanie jeszcze Lotnaa czy masz jeden łączony bilet czy dwa oddzielne?
23 marca 2013 11:42
Wszystko jest na jednym. Tylko jeszcze dopytam przy odprawie, bo trasa Toulouse -Munich obsługiwana jest przez Lufthansę, a Munich - Poznań przez Augsburg Airways. Myślisz, że to ma znaczenie?
no to w takim razie jak jeden bilet to mowisz, ze chcesz odebrac bagaz w POZ i glowa spokojna 😉

z wiki 😉 "Augsburg Airways - to regionalnie linie lotnicze z siedzibą w Hallbergmoos,Niemcy. Jest to oddział Lufthansy Regional, który odbywa loty krajowe jak i międzynarodowe w imieniu Lufthansy."

czyli lecisz na obu trasach po prostu Lufthansa 🙂
23 marca 2013 13:05
Super, dzięki wielkie  :kwiatek:
Lotnaa, kiedy przylatujesz do poznania? Jakby co, polecam się jako towarzysz po tym pięknym mieście!  😁
23 marca 2013 15:57
buyaka, ojej, dziękuję! 😀 Będę w środę. Mam tylko tydzień, i chciałam spędzić trochę czasu z siostrą i jej świeżo narodzonym maleństwem, nie mówiąc już o znajomych i bliższej i dalszej rodzinie królika (w Kaliszu). Ale jeśli tylko będę miała chwilę, to się odezwę  😀 
Ja jestem strasznie ciekawa w jaki sposób użytkowniczce Biance opłaciło się zmieniać trasę i datę wylotu w Ryanie zamiast kupić nowy bilet 😉
24 marca 2013 10:53
szepcik, mogło jej się opłacać, jeśli np. miała bilet w pełnej opcji w British Airways albo w innych Air France. W Ryanair? "Nie ma bata"  😁
W Ryanie miała, dyskusja jest nawet na tej stronie.
Air Berlin po 2 (DWÓCH) miesiącach napisał, że odda mi 26 euro za uszkodzony bagaż. Dowcip dnia
Nie chcesz, nie bierz 😉
Wiecie jak to jest z płynami i żarciem w podręcznym, co i jak mozna wziać?
Lecę na tydzień co prawda, ale potrzebuję wziąc chociaż szampon, krem itp.
wytyczne niby są proste 100 ml buteleczki, przezroczyste itp ale ciężko wszystko przelewać i kupować specjalne buteleczki.
Tak samo z żarciem makarin itppewnie bez problemu , ale już pasztet czy wspomnianą gdzieś kiełbasę 😀??
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się