siodła bezterlicowe
ale fajnie to wyglada, wrzucacie w cherokee strzemiona westowe?
Alicja_8 to nie kocyk- to recznik 😉
mam pad, ale do zdjec sie nie nadawal bo by zaklamal kląb itd.
a recznik zeby siodla nie pobrudzic 😉
i co skontaktowalas sie z galopagosem w sprawie wymiany? na stronie maja dostepne prawie wszystkie modele, na allegro tez, wiec dlaczego jestes skazana tylko na jeden?
Aleks Never underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf
17 marca 2013 20:39
ale fajnie to wyglada, wrzucacie w cherokee strzemiona westowe?
Ja wrzuciłam w Cheyenne. Wole westowe i strzemiona i puśliska, tak jakoś czuję się bardziej free style-owo 😉
OBIBOK - to czekam na relacje z następnej przymiarki 😉.
i co skontaktowalas sie z galopagosem w sprawie wymiany? na stronie maja dostepne prawie wszystkie modele, na allegro tez, wiec dlaczego jestes skazana tylko na jeden?
taa.. wszystkie siodla na sprzedaz, tylko ze reszta jeszcze w produkcji... nie cierpie tego!- kurde nie wystawia sie czegos czego sie nie ma 😤
na pytanie czy zwroci mi kase jesli nie bedzie to drugie pasowalo napisala ze nie, ze moze mi inne siodlo wyslac. 🤔
wiec jej napisalam, ze w zasadach aukcji jest napisane ze zwrocic powinna i co w sytuacji jesli po raz trzeci zamienie na cos polowe tanszego (zeby chociaz polowe kasy dostac z powrotem)
to mnie splawila ze jej kon ma kolke i pogadamy kiedy indziej..
jutro odsylam amarillo, niby w srode babka ma wyslac zumi.
zobaczymy.
co za skandal! wyrazne napisane ze masz 10dni na zwrot bez podawania przyczyn. mi pisze ze jest za granica i nie moze odbierac ale ze podne dostepne sa dostepne. sama zamowilam nebraska i powiedziala ze jest dostepne i do wyslania. nic juz nie czaje.
no wlasnie dziwnie.
ja tez uslyszalam ze jest tysiace km od domu a jej kon ma ciezka kolke wiec nie ma glowy teraz "do tego". 🤔
mam nadzieje ze sie dogadamy.. 😫
nie sa dostepne.
-poprosilam o UTAH, to sie okazalo ze nie ma, moge miec za miesiac bo wlasnie sa w produkcji.
-poprosilam AMARILLO brazowe 16, nie ma, jest tylko czarne 16.
- poprosilam o MONROE lub o WIHITA
to sie okazalo ze jest tylko ZUMI (okropna skora z tymi "rzeźbieniami", no ale trudno..
takze z westowek o ktore pytalam nic prawie nie ma na stanie, czas oczekiwania milion dni na wysylke od producenta.
to co miala u siebie, szybko wyslala.
obibok, nie chcę cię denerwować, ale...
http://stores.ebay.de/amreitsport1a tu sprzedaje producent te siodła, jak zobaczyłam te ceny to padłam 🙂
ja tez widzialam wczesniej ze na niemieckim ebayu jest duzo wieksza roznorodnosc bezterlicowek, ale wez to pozniej wymieniaj i zwracaj....
Ja właściwie jestem zecydowana na ten model [[a]]http://www.ebay.de/itm/Baumloser-Westernsattel-NEBRASKA-aus-geoltem-Buffelleder-16-Full-Quarter-/121084282499?pt=Reits%C3%A4ttel&hash=item1c312f8683[[a]] , NEBRASKA , nie ma przesadnie wysokiego widelca ale też nie wygląda na płaskie. Pokładam w nim duże nadzieje , bo będę zamawiać z Ebaya , w razie czego pójdzie na sprzedaż ale mam nadzieję ,że nie 🙇
ja wlasnie zamowilam to siodlo, jesli chcesz to poczekaj ze 2 dni - zrobie Ci zdjecia jak wyglada w realu 😉
Ciekawa jestem Waszego zdania odnośnie tej Nebraski bo ja ją rok temu testowałam i to było jedyne siodło bezterlicowe na które mój koń powiedział NIE choć dopiero w galopie... dla mnie te siodła leżą daleko od barefoota. Nówka była niemalże a zdobienia odlatały że trzeba było chodzić po ujeżdżalni i zbierać 😵 ale może ja taka sztukę trafiłam kiepską tylko - oby, bo chyba Pineska też miał któreś z tych siodeł i nie narzekała - czy coś merdam 👀
no moj kon jest najlpszym testerm, jak jemu cos nie pasuje to robic napewno nie bedzie 🙂 jest francuskim pieskiem i napewno powie z cos mu nie pasuje. na siodlo zdecydowalam sie bo mialam przez chwile ujezdzeniowke galopagosu i bardzo mu pasila.
Bambi extra! 😅 to poczekam w takim razie. A uda Ci się strzelić jakieś foty na koniu? I skąd zamawiasz? Z Galapagosu?
Jakie tanie na tym e-bayu niemieckim bezterlicówki 😲 Chyba nie warto robić samemu, bo najtańsze modele są poniżej 500zł, po przeliczeniu... Chociaż nie wiem: lepsze są bezterlicówki westernowe, czy klasyczne? Bo różnica w cenie niewielka...
Też oglądałam bezterlicówki na ebay i tam planuję zakup. Obejrzałam sobie dokładnie - te w galapagos to dokładnie to samo tylko 2 razy droższe😉
Jak się zdecyduję na zakup, to poproszę siostrę, żeby mi kupiła i wysłała 🙂
Dementek z 500zl? Nie widze takich 👀
te co w Galapagosie za 1400-1500 widze na ebayu po 234e plus przesyłka, po przeliczeniu na pl, wychodzi koło 1100. I tak sie opłaca bardzo, chybą ,że widzicie jakieś tańsze?
rosek0- najprostsze modele. 89 euro
edit:
[[a]]http://www.ebay.de/itm/Baumloser-Wanderreit-Pony-Sattel-Sami-Kunstleder-12-Lila-/110974703551?pt=Reits%C3%A4ttel&hash=item19d69b97bf[[a]]#ht_3617wt_1139
[[a]]http://www.ebay.de/itm/Baumloser-Wanderreit-Sattel-LIBERTY-17-NEU-Zubehor-Rot-/121084291532?pt=Reits%C3%A4ttel&hash=item1c312fa9cc[[a]]#ht_3759wt_1139
Te pierwsze malutkie, dopiero zobaczyłam... Ale to drugie- u nas po 700zł sprzedają...
Myślałam ,że mówisz o westernowych 😉 Ja potrzebuje westernówki i będę też zamawiać z ebaya , tylko muszę znaleźć jakaś ofiarę , która to za mnie zrobi 🙂
mam siodlo, wyglada ok, jutro zrobie i wrzuce wam zdjecia.
A jeździł ktoś w bezterlicowym siodle angielskim, np.
http://infobot.pl/r/2cmB ? Bo rozbita jestem między siodłem angielskim a west... A dwóch to nigdy nie kupię 🙁
A w czym jedzisz normalnie?
U znajomej w ujeżdżeniówce, na swoim na oklep. W westernowym jeździłam kilka razy i mi też pasowało. Nie lubię skokówek.
Powiem ci tak. Ja kochałam moją bezterlicówke rajdowo-westernową, ale po pewnym czasie nadawała sie już tylko na tereny. Z racji, że pracuję teraz głównie na siodełku przypominające klasyczne, musiałam ją sprzedać, bo sie kurzyła.
Przy wyborze proponuję patrzeć na to jak planujesz swoją dalszą przygodę jeździecką.
U mnie tylko rekreacja i wyjazdy w teren, bo szans na sport nie mam i trenera też nie. Aby było komfortowo dla mnie, a przede wszystkim koniowi.
U mnie tylko rekreacja i wyjazdy w teren, bo szans na sport nie mam.
Ja też, ale nie oznacza to że nie pragnę móc poprawnie pracować z koniem. W tym kierunku staram się iść.
A komfort konia zależy od jeźdźca i oraz poprawnie dopasowanego sprzętu. Nie ważne czy to siodło west czy klasyczne.
Jeśli chodzi o moja opinię to wybrałabym klasyczne.
Bambi czekam z niecierpliwością na zdjęcia , bo dzisiaj miałam w łapkach terlicówkę i mam straszny dylemat 😵
macie i cieszcie sie 😉
siodlo w koncu doszlo po ponad tygodniu oczekiwan i wielkiej łaski Pani z Galopagosu. siodelko dla odmiany nie wyglada jak kupa ( jak ocenila Obibok) tylko jak kibelek 🙂 wbrwe temu jak wyglada okazalo sie bardzo wygodne dla mnie-siedzi sie jak na miekkiej podusi tylko strzemiona sa bardziej z tyłu niz w moim wintecu. rozmiar 16'okazal sie dosc maly jak na typowe 16' ale jak dla mnie akurat. moj źrebuch- delikatny jak jajko francuski piesek nie mial zadnych zatrzezen- wrecz przeciwnie nie moglam poszalec ani nawet popracowac bo niestety mroz znowu nastal i ujezdzalnia zamarzla ale potuptalam sobie lekkim klusikiem i moj kon ktory ma wąty do wiekszosci siodel- na to zareagowal bardzo pozytywnie bo nie zareagowal wcale- poruszal sie zupelnie swobodnie.
musze przyznac ze jestem mile zaskoczona!
wysylam wam kilka fot i jezeli moge cos poradzic- jezeli chcecie juz kupowac to kupujcie na niemieckim ebayu tak jak napisal ktos wczesniej. ja kupilam u galopagos bo baardzo zalezalo mi na czasie i chcialam miec mozliwosc latwego kontaktu i ewentualnej wymiany siodla- niestety w tej sprawie sie mocno przeliczylam. Pani z galopagos bylo oburzona jak ja smie prosic ją o numer paczki (szla juz tydzien balam sie ze sie zgubila) skoro jej kon ma kolke 🙄
Odnośnie ebay'a to ja moge powiedzieć tyle, że sklep z niemiec z którym się kontaktowałam odpisywał bardzo szybko i udzielał dogłebnych info. Mają też możliwość zwrotów i wymiany.