Kto/co mnie wkurza na re-Volcie? Reaktywacja ;)

dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
17 marca 2013 21:27
Czyli natural? Uuuuu bez podstaw wysoko mierzy. Dworcika smaruj po popcorn ją zalatwie jakiś browarek :-D Będziemy się edukować na zasadzie " jazda konna w weekend"

ElaPe podała jak na tacy radę. Traktuj to jak swoistą biblię. Potem kombinuj z Montym i Parellim jak musisz
eros- nie wiń dyskutantów za własne błędy.Nie trać czasu na słowne utarczki . Nie zmusisz nas, żebyśmy cię polubili i slużyli pomocą. W każdym razie nie tymi metodami. Zadaj sobie trud POCZYTANIA kilku wątków i POMYŚLENIA o co ci idzie.
Sprecyzuj pytanie i grzecznie zadaj. Sprecyzuj. Nikt ci na zawołanie nie napisze tu poradnika.

Jakimi metodami? ;o Zadałam sobie ten trud aczkolwiek nie było tam żadnej odpowiedzi, która by mnie satysfakcjonowała dlatego właśnie zapytałam i chciałabym wiedzieć od czego zacząć.
A postawa:

Wpadam, nie czytam regulaminu, łamię zasady (dublowanie wątków, wyrażanie lekceważenia względem zasad) i
jeszcze postawa roszczeniowa względem innych???

WSTYD!!!
Wpadam, pytam, czytam odpowiedzi i dużo z nich wynoszę, czytam książki i różne poradniki, jadę do konia i zaczynam. Proste. Ale wam jak widać bardzo trudno jest odpowiedzieć. ;____;
dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
17 marca 2013 21:35
Bo wielu z nas wydało na ta wiedzę KASĘ. A ty chcesz za darmo, bezczelnie, krok po kroku i na już. Zapomnij.
eros, tak bo, komuś kto żąda- nikt nie będzie pomagał.
Oj... dooobra. Prosto spytaj.
PRZYKŁAD:
-koń (płeć, wiek, użytkowość, co umie)
- ty (wiek, stopień zaawansowania- beż sciemy!!)
Chcesz,czyli CEL : rajdy, natural, west, zaprzegi, woltyżerka, hipoterapia, wkkw, dresaż, skoki, użytkować w celu rozrodu, uczyć sztuczek cyrkowych, rekonstrukcje bitew, łucznictwo konne etc.etc.etc
PROSISZ o rady od czego zacząć.
I tyle. Bez pitolenia o więzi raz w tygodniu.
eros, tak bo, komuś kto żąda- nikt nie będzie pomagał.

Tak rzeczywiście żądam. Przeczytaj sobie co pisze i jak piszę, a nie kieruj się opinią innych.
"Witam! Mam do Was dużą prośbę. Dwa tygodnie temu poznałam wspaniałego i pięknego araba, jest to klacz. Jest teraz jak moja i mogę z nią robić wszystko co chcę, a więc postanowiłam zdobyć jakąś więź z tym koniem. Zupełnie nie wiem od czego zacząć. Chciałabym osiągnąć jak najwięcej, dodam, że jestem u niej raz w tygodniu i bardzo liczę na Waszą pomoc. 😉 Pozdrawiam. 😉"
Dworcika   Fantasmagoria
17 marca 2013 21:42
dragonnia, kiedy ja nie lubię gotowca, mikrofalówy nie mam, a taki z garnka to w diabły roboty i syfu później. Dlatego wolałam kogoś, kto już ma popcorn. Piwo mam i mogę się podzielić!
Ale chyba pójdę spać... od popcornu dupa rośnie :P
Oj... dooobra. Prosto spytaj.
PRZYKŁAD:
-koń (płeć, wiek, użytkowość, co umie)
- ty (wiek, stopień zaawansowania- beż sciemy!!)
Chcesz,czyli CEL : rajdy, natural, west, zaprzegi, woltyżerka, hipoterapia, wkkw, dresaż, skoki, użytkować w celu rozrodu, uczyć sztuczek cyrkowych, rekonstrukcje bitew, łucznictwo konne etc.etc.etc
PROSISZ o rady od czego zacząć.
I tyle. Bez pitolenia o więzi raz w tygodniu.

"Witam! Mam do Was dużą prośbę. Dwa tygodnie temu poznałam wspaniałego i pięknego araba, jest to klacz. Jest teraz jak moja i mogę z nią robić wszystko co chcę, a więc postanowiłam zdobyć jakąś więź z tym koniem. Zupełnie nie wiem od czego zacząć. Chciałabym osiągnąć jak najwięcej, dodam, że jestem u niej raz w tygodniu i bardzo liczę na Waszą pomoc. 😉 Pozdrawiam. 😉" To było moje pytanie, bo ja po prostu nie wiem jak to zacząć.
A na temat: wkurza mnie i zasmuca taka osoba jak eros, bo według mnie nie ma żadnego konia.
I wszystko jest zmyślone. I to nie pierwsza taka postać tutaj. Nie wiem czy ta sama czy różne.
Będą teksty, że jest dorosła, że pracuje, że w ciąży. Pamiętacie ile już razy to było?
I to w sumie smutne, bo powstaje z niespełnionych marzeń.
p.s
eros- powyższym postem dajesz dowód, że nie umiesz sprecyzować pytań. Ani opisać konia i siebie.
Co, według mnie potwierdza moje podejrzenia, że wszystko jest zmyślone.
Dobranoc.
Hahaha, aha.. niee no. OKEJ. Niech wam będzie, że ten koń jest zmyślony. I taak owszem, mam doświadczenie, 30 lat i jestem zawodowym trenerem. Hahaha, no proszę was. Nie piszę tutaj po to aby sobie coś pozmyślać, rozumiem, że świat schodzi na koniareczki, które próbują kłamstwem na publicznych forach się dowartościować, ale tym razem nie trafiłyście. Szkoda, ale szczerze to nie dziwie się, że wzięłyście mnie za właśnie taką koniareczkę. Może jednak zacznęz tym koniem tak jak sama uważam, bo tutaj raczej na was liczyć się nie da.
Facella   Dawna re-volto wróć!
17 marca 2013 21:53
Gdzie Ty tam masz odpowiedź na cokolwiek, co wskazała Tania?
Jeśli chcesz JEDEN dzień w tygodniu pracować i cos osiągnąć, to faktycznie potrzebujesz pomocy i to pilnej..
Nie mozesz normalnie napisać ile lat masz Ty, ile koń, jakie doświadczenie, co konkretnie chcesz osiągnąć (chcesz skakać? Deptac kapustę? Tańczyć z tym koniem w balecie?)? Nic nie powiedziałaś i masz o to do nas pretensje... Bo to, ze to arab, to akurat mało ważne, koń jak koń 🙄
eros re-volta rządzi się swoimi prawami. Jak tylko założyłam konto założyłam nowy wątek z baardzo durnym tematem. Forumowiczki zjechały mnie równo  😂 i odkryłam dwie złote zasady :
- zanim się odezwiesz dużo CZYTAJ
-używaj szukajki , nie zakładaj nowych wątków jeśli nie są potrzebne ( a przy ich obecnej ilości raczej nie są)

I Tobie radze do tych zasad się stosować.
pozatym re-voltowicze sa wredne i sie czepiają (  😁 ) więc trzeba precyzować o co chodzi i jasno opisywać sytuacje.
więć w temacie : Wkurzają mnie osoby które bez wysiłku chcą mieć wszystko na tacy.
Gdzie Ty tam masz odpowiedź na cokolwiek, co wskazała Tania?
Jeśli chcesz JEDEN dzień w tygodniu pracować i cos osiągnąć, to faktycznie potrzebujesz pomocy i to pilnej..
Nie mozesz normalnie napisać ile lat masz Ty, ile koń, jakie doświadczenie, co konkretnie chcesz osiągnąć (chcesz skakać? Deptac kapustę? Tańczyć z tym koniem w balecie?)? Nic nie powiedziałaś i masz o to do nas pretensje...

No to przepraszam. Nie sprecyzowałam tego pytania, bo myślałam, że nikt na nie nie odpowie, a zresztą wydaje mi się, że można na nie odpowiedzieć, a przykładem są odpowiedzi niektórych. 😉 Mam 16 lat, koń 4, doświadczenie? Żadnego doświadczenia, jestem zwykłym rekreantem. ;__; A co chcę osiągnąć? Jakieś zaufanie u tego konia do mnie to na pewno, a reszta? To wątpie, ponieważ wiem, że WIDZĄC KONIA RAZ W TYGODNIU wiele nie dam rady zdziałać, a już na pewno przybiegania do mnie z pastwiska, itp., itd.
eros re-volta rządzi się swoimi prawami. Jak tylko założyłam konto założyłam nowy wątek z baardzo durnym tematem. Forumowiczki zjechały mnie równo  😂 i odkryłam dwie złote zasady :
- zanim się odezwiesz dużo CZYTAJ
-używaj szukajki , nie zakładaj nowych wątków jeśli nie są potrzebne ( a przy ich obecnej ilości raczej nie są)

I Tobie radze do tych zasad się stosować.
pozatym re-voltowicze sa wredne i sie czepiają (  😁 ) więc trzeba precyzować o co chodzi i jasno opisywać sytuacje.
więć w temacie : Wkurzają mnie osoby które bez wysiłku chcą mieć wszystko na tacy.

i tak trochę popadasz w sprzeczności. Bo najpierw mówisz ze nie wiesz co masz z koniem zrobić a potem że masz 30 lat doswaidczenia  🤔

Aaa, bo już myślałam, że jestem jedyna. Może faktycznie przeczytam ten regulamin, aczkolwiek sądzę, że forumowiczki nie powinny z tak chamskim nastawieniem odnosić się do "tych nowych". I nie mam 30 lat doświadczenia, przecież to był sarkazm. ;__;

PS. Właśnie czytam regulamin i się natknęłam na takie coś:
3. Użytkowników obowiązuje:
- kultura osobista,
- szacunek dla innych użytkowników,
- kultura wypowiedzi. Tak więc szacunek, revoltowiczki. 😉
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] znow brak edycji postow
In.   tęczowy kucyk <3
17 marca 2013 22:08
Jakies ferie sa teraz? Do lozka spac, a nie jakies araby wymyslac, jutro do szkoly trzeba wstac!
chyba rekolekcje 😁
[quote author=_Gaga link=topic=785.msg1718299#msg1718299 date=1363553391]
A mnie wkurzają ludzie, którzy:
a) nie czytują regulaminów forów, na które się logują,
b) zadają idiotyczne pytania zakładając milion wątków, w dodatku obrażają innych forumowiczów,
c) szukają wskazówek internetowych, zamiast jak normalni ludzie - szukać wskazówek u trenera...
najczęściej mam wrażenie , że ich "wspaniałe i piękne araby" są jedynie wirtualne i istnieją na fotoblogach...  😵
[/quote]
[quote author=Cień na śniegu link=topic=785.msg1718302#msg1718302 date=1363553454]
O braku umiejętności korzystania z wyszukiwarki już nie wspominając...
[/quote]
do listy przewinien dopisze pierdyliard dziwnych pw.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
18 marca 2013 02:00
Do szkoly kuwa, a wiez to mozna nawiazac przez usb.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
18 marca 2013 08:07
Do szkoly kuwa, a wiez to mozna nawiazac przez usb.

Albo USC 😉

Mam pytanie do erosa:

Co oznacza dla ciebie "nawiązać więź z koniem"?
18 marca 2013 08:09
No wiesz żucie siana razem, patrzenie sobie w oczy, słuchanie grania świerszczy, trzymanie się za kopyta, wiatr we włosach, worki na sznutku, galopy w stronę zachodzącego słońca..
BASZNIA   mleczna i deserowa
18 marca 2013 08:39
Wkurza mnie to!!!!!!!!!!

Tak, tak. Skrytykujcie każdego, kto jest tutaj pierwszy dzień i chce się o coś zapytać. Jak będę miała czas to poczytam regulamin, aczkolwiek nie widzę takowej potrzeby, gdyż chcę tylko uzyskać odpowiedzi na to pytanie, a potem wyjść i pracować z tym koniem.

eros, kazdy z nas, &*^$^$%*(&&😉(&*, byl tu pierwszy dzien!!!!!!!!!!!!!
I 99,9 procent nie byla )(&&%^$^)(*)*(&^&%^$, jak Ty.

Pracować z koniem, taaa. Wyczesac grzywe Rainbow czy zaplesc Fluttershy?

BASZNIA, zna imiona kucykow my little pony!  😲  😂
18 marca 2013 09:10
BASZNIA ma dwie corki, age 5 i 7 :P.
Ale że katija wie, o czym napisalam??? Hmmmm 😉
18 marca 2013 09:37
Pinki Pie i te sprawy? 😉
18 marca 2013 09:40
Ha! Wiedzialam, ukryty fanclub Ponyville 🙂
Ale że katija wie, o czym napisalam??? Hmmmm 😉

oszszsz wkopalam sie  😡
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
18 marca 2013 12:11
Pinki Pie i te sprawy? 😉

Pinkie Pie to pierwsza imprezowiczka jest,więc się nie dziwię,że Jara ją zna  😎

idolka mojej córki jest ostatnio Dzielna Do:

ale chyba pomyliłam watki  😂
Facella   Dawna re-volto wróć!
18 marca 2013 13:46
Nie sprecyzowałam tego pytania, bo myślałam, że nikt na nie nie odpowie
Matko Święta, trzymajcie mnie, założyła nowy wątek, żeby tak o sobie zadać pytanie i nie uzyskać na nie odpowiedzi  😵

BASZNIA dobrze prawi, pokory trochę (i kto to mówi  😁 )
[quote author=eros link=topic=785.msg1718443#msg1718443 date=1363557801]
Nie sprecyzowałam tego pytania, bo myślałam, że nikt na nie nie odpowie

Matko Święta, trzymajcie mnie, założyła nowy wątek, żeby tak o sobie zadać pytanie i nie uzyskać na nie odpowiedzi  😵
[/quote]

No co Ty, Facella, logiczne! Teraz nie wiadomo, co zrobić, bo ludzie się odzywają 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się