Konie czystej krwi arabskiej

sto lat dla Nenufara! Wygląda kwitnąco  :kwiatek:
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
13 marca 2013 21:38
Ganasz, masz rację, że symbol dobrych czasów. To był złoty okres w mojej hodowli, kiedy jeszcze nic nie zapowiadało zbliżającego się kryzysu. A Betty (ta klacz po torach) też dobrze trafiła. Aktualnie ma ją Ula Sawicka. Falletta, piękny torcik dostał Pardek. Ja po prostu wycięłam plaster z okrągłego bochenka chleba, nadałam mu kształt i ususzyłam go.
ale wypasione smakołyki 😜
arabiansaneta Ula już dzwoniła do mnie się chwaliła Fallettą 😎 super, że sie tak poukładało :kwiatek:
U nas zimno, wieje. Wiosenne klimaty zeszły do podziemia
.
14 marca 2013 07:17
Ona jest z Janowa, naprawdę nazywa się Butoniera, ale ja wołałam ją Betty. Osobniczka z pięcioma derbistami w papierach, tylko drobiazg - latać sie jej nie chciało! Zreszta mało co jej się chciało. Jej dewizą było: "Głaszczcie mnie, pieśćcie, tylko nic ode mnie nie wymagajcie". Czytałam kiedyś o klaczy, która w poprzednim wcieleniu była kotem. Może to właśnie jej przypadek?
😡 chodziło o Betty -po prostu nie zapamietałam imienia klaczy i jakoś tak twój nick mi sie 😉 wklepał
arabiansaneta coś jest z tą reinkarnacją. ciekawe czy przejście duszy z kota w arabkę to awans czy degradacja
14 marca 2013 09:47
Araby mają w sobie coś z kotów - wdzięk i niezależność, a przy tym to, że to one wybierają sobie swojego człowieka. Może dlatego na wyścigach na araby mówi się "koty" - przynajmniej kiedyś tak było.
a to nie wiedziałam, że koty - coś w tym jest. Jak weszłam przed przetargiem w Michałowie do stajni Maceba jako jedyna wbiła we mnie swoje oczy - "biorę sobie ciebie jako osobistego człowieka w posiadanie"  😍 zauroczenie było i jest nadal z wzajemnością przy tej jej arabskiej no i jak się okazuje kociej niezależności, przebiegłości, czułości. To któraś z trenerek na torach powiedziała w wywiadzie w TV, że folbluta można zmusić ale arab jak czegoś nie chce to nie zrobi i już. Takie konie nie do złamania - jak koty😀iabeł:
zduśka to może wyginanie grzbietu też ma kocie podłoże 😉
Butonierę miałam okazję poznać - jaki ten świat mały 🙂 Fajny charakterek 🙂A moje stadko powiększyło się o ogra - muszę się pochwalić 🙂 Do Matinki i Matiza dołączył Salut 🙂 Pozdrawiamy arabiarzy!
Matinka -ten Salut od lhp? -to dobrze trafił :kwiatek: zawsze mi sie podobał 😉
Tak - Salut od Ihp 🙂 Mi też się bardzo podoba 🙂 Bardzo fajny z niego chłopak!
Wojenka   on the desert you can't remember your name
14 marca 2013 22:59
Fajnie, że Salut do Ciebie trafił, liczę na zdjęcia  🙂

ganasz, Twoja omyłka z Falettą wyszła bardzo zabawnie  🤣

A my śmigamy po Kampinosie  😜 . Podłoże boskie, dzisiaj słoneczko świeciło, żyć nie umierać!

Mihrab

Muja

wojenko  😡 😜
piękne jak zawsze zdjecia, Kampinos dobry na rozgrzewkę przed rajdami.  Południe czyli nas zasypuje śnieg.  😤
.
Będą zdjęcia 🙂 - tylko niech się pogoda wreszcie normalna zrobi...
Nie mogę się już doczekać wiosny... Trafiłam na jeden dzień kiedy można było spokojnie wyjechać na plac na zewnątrz, podłoże było super, cieplutko, konie zadowolone i ja też.... a ten tydzień to porażka....
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
17 marca 2013 09:08
Wojenka Twoi mężczyźni jak zwykle dostojni eleganci  :kwiatek:

araby koty, coś w tym jest- może dlatego "laicy" jeśli chodzi o araby mają o nich taką, a nie inną opinię.

Kilka wczorajszych fotek Citruska, która oczywiście znowu ma wakacje bo ja w uk;(
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
17 marca 2013 14:21
wojenka eh.. Twoi Panowie jak zwykle piękni  😍 I jak Tobie w nowej stajni ??  🙂
Derby kocham rudości  😍

falletta  Dobrze, ze plecy sprawdzone. Zmienisz siodełko, popracujecie na lonży i wszystko wróci do normy  🙂 a masz już jakieś siodło na oku ?

a ja powiem Wam, że naprawdę kocham swojego konia !! Kawusia świadkiem  😁 bo do  niej dzisiaj dzwoniłam aby chwalić Rudego jak to dzielnie pokonał trasę szybkiego ruchu ( przejściem dla zwierząt nad trasą ) , a naprawdę było tam dość głośno a Rudy był totalnie wyluzowany, dodatkowo jechaliśmy kawałek wzdłuż trasy gdzie nawet pędzące tiry nie zrobiły na nim wrażenia  🙂 Dodam, że w terenie nie byliśmy spokojnie z 2 miesiące .. więc naprawdę koń rewelacja ! I ten galopik przez nóżkę  😍
haha dobra koniec tego słodzenia  😎

pozdrawiamy !

i boksowy koń z zieleniną w pysku  😉
.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
17 marca 2013 17:29
derby, dzięki. A Ty kiedy wracasz na stałe?

zduśka, a nam jest bardzo dobrze, jestem zadowolona  🙂. Dzisiaj się okazało, że dwie dziewczyny znają Mihraba z czasów wyścigowych, jak był w treningu u Walickiego  🤣. W ogóle jego to wszyscy znają, gdzie ktoś usłyszy jego imię to mówi "oo, Mihrab? ten Mihrab?"  🤣
Także zapraszamy w odwiedziny 😉

Widzisz jaki Rudy dzielny  🤣

faletta, może pomyśl nad jakąś lekką kulbaką? Złota, to Twoje siodło, które widziałam bardzo fajne, przypomnij co to jest?
17 marca 2013 17:47
planuje w październiku....ale wiesz....ciężko powiedzieć czy to będzie na stałe;/
falleta
skoro masz za wąskie siodło to nie dziwi bolesność pleców w tylnej częsci. Za wąskie siodło unosi się przodem i "leci" na tył. I właśnie z tyłu ciśnie na kręgosłup
Poszukaj też w Wintecach albo Daw Magach
Wojenka, McClellan🙂
Maceba pozdrawia wszystkie araby również oczekujące nadejścia prawdziwej wiosny z trawą i bez śniegu :kwiatek:
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
17 marca 2013 19:05
Pierwsze zdjęcia jakby wykonane na Antarktydzie  😉
17 marca 2013 19:05
ganasz pierwsze zdjęcie- istny raj  😍
iwona zdjęcie było zrobione wczoraj w terenie - prawie Antarktyda było -5 C,
derby ale raj lodowy-trawy brak 😉
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
17 marca 2013 19:12
Wojenka no patrz jaka sława  😎 cieszę się, że jesteś zadowolona ze stajni  😁 Ani możesz podpaść jedynie nie dbaniem o koonie haha  😎 no ale wiadomo, że to Tobie nie grozi  😁

derby dopiero teraz sie zorientowałam, że Ty na obczyźnie .. ale jestem spostrzegawcza  🙄 pracujesz przy koniach ?

ganasz ale zimaaaaaaaaaaa i ile śniegu !!!

a ja zaklinam tą wtrętną zimę !!!!! a KYSZ ! Znowu do Nas idzie śnieg i mrozisko  😵 ja chyba zwariuję !  🤔wirek:
17 marca 2013 19:16
zduśka  tak przy koniach;-))

ganasz bez trawy,ale jaki widok, poza tym ciężko o zieloną trawkę w naszą "cudną" zimę;-(
derby dzisiaj już troche cieplej, pozgoda zmienia się tu jak w kalejdoskopie. A jaka aura u ciebie? araby też masz w okolicy?
17 marca 2013 19:21
niestety nie mamy arabów;-(  a pogoda? Brak słów,kilka dni deszcz, dzisiaj śnieg- a od jutra znowu zapowiadają deszcze. Angielska aura- nic dodać nic ująć.
Mam nadzieję, że chociaż w lato się to jakoś poprawi bo mam do morza całkiem niedaleko i chciałabym skorzystać.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się