Czy aurelia powinna zrezygnować z funkcji moderatorki?

deborah   koń by się uśmiał...
10 lutego 2009 14:20
a ja mam takie pytanie?
na czym polega kara w postaci wypowiedzi moderowanej skoro
pojawiają się wypowiedzi tego typu

A Ty cos zrobiłaś??Bo tez nie widziałem.To może faktycznie jesteś podobna do Aurelia 😉I takie jest twoje wychowanie .Faktycznie poziom bardzo wysoki.Szkoda, że za kostek nie wychodzi 😉

Graba a twoje kiedykolwiek jakąś miały?(...)W końcu jeszcze nić nie napisałaś ciekawego.Następne przerośnięte ego? 😉

Widzisz więc sam, że ewolucja w Twoim przypadku Grzegorzu to sparwa na szczęście jeszcze nie ,,zamknięta".Jest nadzieja dla Ciebie.Tylko się cieszyć.

Ja nie jestem tak cle wychowany jak Aurelia więc nie będę go ujawniał

Prosta nie znaczy, że prostacy jej nie tworzą co Karla?

wg mnie to sterta słów obraźliwych skierowanych do różnych użytkowników

nie wspomnę już o nagminnym dublowaniu postów.. za to powinno byc ostrzeżenie. a jak ktoś już ma wypowiedź moderowaną to co jest następne?? (...)

wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
10 lutego 2009 14:21
deborah to moja wina, ze niektóre wiadomości poszły, choć nie powinny. Korsarz nie ma możliwości edycji postów, stąd dublowanie. Staram sie to naprawiać, ale nie nad wszystkim panuje.

Prawdopodobnie jeszcze chwila i Korsarz zasłuży na uciszenie. Ale to juz z domu, nie z pracy.
wątek zamknięty
A ja proponuję dajcie sobie dosłownie i w przenośni siana.
Aurelia poprzez głosowanie dostępne dla wszystkich użytkowników została wybrana na moda.
Potem kilka osób pluło się o to na forum, ok powtórzono wybory. Przegołosowane zdecydowaną ilością głosów że forumowicze CHCĄ Aurelię na moderatora.
Teraz robicie trzecią ankietę? Z której już teraz widać że większości Aurelia pasuje i że chcą Ją na moderatorkę.

W regulaminie jest dokładnie napisane co jaki czas są wybory na moderatorów. Minie ten okres, będą ponowne wybory, wybierzecie sobie kogoś innego jeśli tak was boli osoba Aurelii.
A póki co dziewczyna się sprawdza w swojej roli. Robi co powinna robić bez względu na to czy jej charakter i sposób pisania się komuś podoba czy nie. Bez sympatii i antypatii.

ps. Ja rozumiem, Aurelia byłaby ok gdyby działała jak ta, która  której wogóle nie ma.  Logiczne, byłaby najwygodniejsza. Paranoja..
wątek zamknięty
Lotnaa   I'm lovin it! :)
10 lutego 2009 14:23
Korsarz, czy Ty masz pojecie, jak ludzi meczysz?  :emot4:
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
10 lutego 2009 14:29
Oczywiście każda wypowiedź osoby z którą się nie zgadzamy bo jej nie lubimy będze obraźliwa. I będą się domagać srogiego ukarania wichrzyciela. Najlepiej całkowitym banem.

Dla innych zupełnie nie będzie obraźliwa.

Przyznam, że ja nie widzę nic obraźliwego w wypowiedziach Korsarza które ma zdanie takie a nie inne i je artykuuje pisząc je.

I teraz co taki biedny Mod ma zrobić. Przychylić się do głosów z którymi się identyfikuje czy też postąpić sprawiedliwie (tzn. zgodnie z Regulaminem).

Naprawdę, nie do pozazdroszczenia jest ich pozycja. Modów znaczy się.

Korsarz, czy Ty masz pojecie, jak ludzi meczysz?

Mnie nie męczy.
wątek zamknięty
ciągłe używanie obraxliwych zwrotów i słów. Uciszony do 24 II

Brawo dziewczyny, nareszcie!  🙇

ps. Zgadzam się z Lotną  😎
wątek zamknięty
10 lutego 2009 14:39
a które to były te obraźliwe zwroty i słowa?
wątek zamknięty
ElaPe - oczywiście, każdy ma prawo wypowiadać swoje zdanie, ale w kulturalny i nie obraźliwy sposób; natomiast Korsarz nie trzymał się tych zasad, i dla Ciebie to jest normalne? 😉
Chyba Ciebie jedyną nie męczy, bo wszystkich zdążył zrazić do siebie swoim zachowaniem na forum.  😉
Korsarz został słusznie uciszony, oby wyszło mu to na dobre.
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
10 lutego 2009 14:46
Elu,  nie załamuj mnie. Jakby Cię nazwała "starą furiatką, która najwidoczniej przechodzi właśnie okres menopauzy i nie jest w stanie dostrzec jedynej i słusznej prawdy, na dodatek też Twoja kultura osobista nie istnieje i najlepszej by było, żebyś poszła i się zabiła", to nie uznałabyś tego za obraźliwe? fakt, żadne z tych słów osobno nie są uznane jednoznacznie za obraźliwe, ale razem...
wątek zamknięty
Korsarz ja pisalam o watku slazakow ze starego forum, na ktory potrafiles rzeczowo i kulturalnie dyskutowac- bez wyzywania i obrazania ludzi- nie wiem o jakie pw i od kogo Ci chodzi - nawet nie wiem w jakiej sprawi.
A ze ta spolecznosc twoarza wspomnianiy przez ciebie prostacy...mam na forum wiele przykladow.
a co do twojej opinii na moj temat- sorki, ale opinia osoby, ktora tak sie zachowuje  nic dla mnie nie znaczy
Nie wiem dlaczego i na jakiej podstawie stwierdzasz, ze aurelia nie wypelnia obowiazkow- kilka razy prosilam ja o interwencje w sprawie wielkosci zdjec,obrazania sie w watkach czy o pomoc przy edytowaniu adresu str itp. To samo z Dworcika czy quanta.
Tyle ode mnie w tej calej smiesznej sprawie 😉
wątek zamknięty
Katę , ale właśnie to Ty próbujesz mnie na siłę przekonać co jest dobre,a co nie.Jankowi z dobrego serca zaproponowałem to.bo się gubi . 😉A że go przerasta to fakt.Nie wiem na jaki temat się wypowiada.Czy ja dyskutuję na temat jego obrazków?Albo jak ma to robić?Dostrzegłaś już różnicę czy tez emocje zaćmiły Ci wzrok?
A Ty cos zrobiłaś??Bo tez nie widziałem.To może faktycznie jesteś podobna do Aurelia 😉I takie jest twoje wychowanie .Faktycznie poziom bardzo wysoki.Szkoda, że za kostek nie wychodzi 😉

Kim Ty jesteś by decydować o tym co ma mi się podobać, a co nie? :con_:

Na siłę? przyszłam i Ci łopatką do głowy nakładłam  🙄 moim zdaniem, nie jesteś osobą na tyle ważną, żeby komuś mówić, co ma w życiu robić. Czy to jest na siłę? Nie, ja po prostu nie zgadzam się z Tobą.
Emocje? chyba żartujesz.
Nie mówię, co ma Ci się podobać, tylko że to, co mowisz, jest dalekie od rzeczywistości.
Czy ja coś zrobiłam? tak- właśnie zrobiłam sobie herbatkę.  🙂

EluPe żartujesz?
wątek zamknięty
Moon   #kulistyzajebisty
10 lutego 2009 14:49
E... Znowu to samo? o.O
Przecież ostatnio ogół zadecydował, że chce Aurelię za moda.
Takie odgrzewanie zupy... to może od razu zróbmy tę samą ankietę co tydzień, a nóż się ogółowi 'odwidzi'...?
Powiało paranoją.

A póki co dziewczyna się sprawdza w swojej roli. Robi co powinna robić bez względu na to czy jej charakter i sposób pisania się komuś podoba czy nie. Bez sympatii i antypatii.
I coś mi się wydaje, że właśnie to wybitnie niektórych uwiera.

wątek zamknięty
10 lutego 2009 14:51
Aha czyli odpowiedzią na zapytanie o konkretnie które stwierdzenia i słowa Korsarza jest para-obrażanie mnie. Wspaniale. Oby tak dalej. Gratulacje strzygo za umniejętne obejście regulaminu.

teraz możecie swobodnie "rozmawiać z Korsarze który już wam nie dopiwe do 24.02.
wątek zamknięty
10 lutego 2009 14:53
Czyli jednak Elu nie zrozumiałaś. Ale widzisz, oburzyłaś się, że Cię OBRAZIŁAM i obeszłam regulamin. Czyli jednak zauważyłaś, że pisałam niezgodnie z regulaminem. Tak samo jak Korsarz. Personalnie nic do ciebie nie mam i był to jedynie przykład.
wątek zamknięty
a jak patrzysz na post deborah i to co ona zacytowała, to nadal podtrzymujesz swoje pytanie?
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
10 lutego 2009 14:55
Strzyga, wychodzi na to że wyznacznikiem tego czy słowa są obraźliwe czy nie jest to, do kogo owe słowa są kierowane 😉
wątek zamknięty
10 lutego 2009 14:55
no słów potocznie uznawanych za obraźliwe to ja tam nie widzę
wątek zamknięty
10 lutego 2009 14:56
_kate,

Przyznam, że ja nie widzę nic obraźliwego w wypowiedziach Korsarza które ma zdanie takie a nie inne i je artykuuje pisząc je.

Ale już na mój przykład sie droga Ela obruszyła. Znaczy punkt widzenia zależy od punktu siedzenia  😵
wątek zamknięty
W odpowiedzi na ankietę : NIE
Ostatnio mi nawet zaimponowała.
wątek zamknięty
a widzisz tam słowa, które są sprzeczne z punktem pierwszym regulaminu?

1. Obowiązuje szeroko rozumiana kultura osobista oraz szacunek dla poglądów innych użytkowników.  

Twoim zdaniem trzeba kogoś nazwać głupią pindą, aby kogoś obrazić? bo pinda to słowo potocznie uważane za obraźliwie. a jeśli powiem, idź do kuchni bo myślenie Ci nie idzie, to już wszystko spoko? tu nie ma słów potocznie uważanych za obraźliwe, a stwierdzenie jednak jest obraźliwe

wątek zamknięty
10 lutego 2009 15:05
może Eli to nie obraża  😎
wątek zamknięty
10 lutego 2009 15:05
_kate, właśnie ją obraziłaś umiejętnie obchodząc regulamin! Ty zła kobieto!

deborah, może nam nie wolno, bo jesteśmy kobietami?  👀
wątek zamknięty
10 lutego 2009 15:06
Znaczy punkt widzenia zależy od punktu siedzenia  

wyznacznikiem tego czy słowa są obraźliwe czy nie jest to, do kogo owe słowa są kierowane

Jak najbardziej słuszne stwierdzenia.

Ukarany zostanie ten, którego słowa uzna za obraźliwe osoba mająca odpowiedni wpływ na Moda.
wątek zamknięty
10 lutego 2009 15:08
Mylisz się, wyznacznikiem jest kultura osobista moda i fakt jaki poziom dyskusji che utrzymać na forum, które powinno być jednak merytoryczne, a nie składające się z samych wypowiedzi ad personam. I to w dodatku na bardzo niskim poziomie.
wątek zamknięty
10 lutego 2009 15:10
Opolanko: jeśli dla kogoś  stwierdzenie innego kogoś będzie obraźliwe (mimo że dla osób postronnych niesupełnie) to czy w takim wypadku można będzie Mody poprosic o niezwłoczną reakcję?
wątek zamknięty
10 lutego 2009 15:11
[quote="ElaPe"]Ukarany zostanie ten, którego słowa uzna za obraźliwe osoba mająca odpowiedni wpływ na Moda.[/quote]

deborah alez Ty wpływowa jesteś  😎 😜

Elu my nie jesteśmy all time i everywhere 🙂 Jak Cie ktos obraza, to zapraszam, mozesz to zgłosić. Rozważymy.
wątek zamknięty
10 lutego 2009 15:11
Uprzejmie poproszę o odpowiedź na moje pytanie.
wątek zamknięty
Strzyga najprawdziwsza nieprawda! to była egzemplifikacja moich teorii.  😎

Elu
Ukarany zostanie ten, którego słowa uzna za obraźliwe osoba mająca odpowiedni wpływ na Moda.

wygląda mi na to, że tak bardzo chcesz udowodnić swoją rację, której nie masz, że cokolwiek Ci napiszemy to i tak odparujesz to równie dziwnym argumentem.
nie przypominam sobie, żebym się przyjaźniła, ba! nawet znała z którąkolwiek z moderatorek. Z Aurelią swego czasu nawet się pokłóciłam. A Korsarza słowa obraziły mnie.
który mod się ze mną zaprzyjaźni z tej okazji?  🤔

poprawiłam cytat / a.
wątek zamknięty
10 lutego 2009 15:16
Elu my nie jesteśmy all time i everywhere  Jak Cie ktos obraza, to zapraszam, mozesz to zgłosić. Rozważymy.

Dobrze. Więc poproszę o oficjalną i zgodną z regulaminem rekację na wypowiedź obraźliwą dla mnie Strzygi  z poprzedniej strony (która niby wam się nie wydaje obraźliwa ale dla mnie jest obraźliwa).
wątek zamknięty
10 lutego 2009 15:17
_kate, jasne, jasne. Wszyscy doskonale wiedzą, że obraziłaś Elę kierując się swoimi niskimi i nie do końca dla mnie, jako dla osoby światłej,  zrozumiałymi pobudkami! Na stos z Tobą, bo ban nie wystarczy!

O! I dla mnie też  😂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.