Reproduktory, nasienie, krycie klaczy - co polecacie ?

A ja mam pytanie czy Emis to tylko krycie naturalne, czy jest dostępne np nasienie świeże?
Armara To jest duża okazja, ...sama się zastanawiam,....a miałam nie kryć w tym roku... 😁
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
11 marca 2013 20:42
To co? zbiorowe re-voltowe krycie?  😁  😉
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
11 marca 2013 20:43
To co? zbiorowe re-voltowe krycie?  😁  😉

tak, seks grupowy 😉
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
11 marca 2013 20:45
Elu Ty to tak od razu z grubej rury  😉
dobra koniec  🚫
Próbujemy być na czasie  😉 🤣 😁
ElaPe
To Ty powiedziałaś. Ja tam mam inne plany i nie zamierzam nikomu Q. wciskać (bo nikt mi za reklamę nie płaci, a szkoda  :hihi🙂.
armara po naszych rozmowach na 80% jedną  będę inseminować Q.  😁
Fajnie gwoli ścisłości tym "polskim" ?
Bo ja tutaj wspominam (powyżej) og. Quateron (Quaterback x Stedinger) 🙂
armara tak, polskim  😁
Mogę tylko pwoiedzieć, że sprawa ruszyła dziś z kopyta 🙂

czy to znaczy ze rozmawiałaś wczoraj z AC bo ja za cholerę nie mogę sie dzisiaj dodzwonić - wiesz może coś w sprawie LA ?
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
12 marca 2013 10:17
ElaPe
To Ty powiedziałaś. Ja tam mam inne plany i nie zamierzam nikomu Q. wciskać (bo nikt mi za reklamę nie płaci, a szkoda  :hihi🙂.

przecież to taki żarcik był apropo zbirowości. Mi ten koń też się bardzo podoba
777
Poleciało PW
Będę bardzo wdzięczna o opinie tego ogiera http://allegro.pl/fryz-stanowka-okazja-i3100241178.html  nie zamierzam nim kryć ,po prostu chce żeby ktoś wyraził swoje zdanie (potrzebna mi wasza opinia ) . A tak na marginesie , fryzy mogą kryć inne rasy ?
gajara18   "Konia strzeż się z tyłu, psa z przodu, a kobiety
13 marca 2013 21:39
Hej od kilku lat zastanawiam sie nad kryciem ,mam fajną klacz DRP  po Nando od Bombonierki po Alibabie  ok 144 cm  6 lat .
Znalazłam wreszcie ogiera który mi wpadł w oko ,papierem ,zachowaniem ,skokami .
Ogier Malbron ( po Luronie )  którego można było zobaczyć na Cavaliadzie w małej rundzie .

Dręczy mnie jeden problem , ogier nie jest wielki ma 158 moja kucka 144 ,martwi mnie moment skoku czy ta róznica wzrostu nie zagraża klaczy ? Jak ewentualnie zabezpieczyć klacz .

Jeśli ktoś nie zna ogiera

Już wiele razy ten temat był poruszany
nie nie jest to żaden problem - to płód dopasowuje się do macicy i nie ma obawy ...... zmieści się  😁
Wydaję mi się, że gajara nie pyta tyle o wielkość płodu co o sam MOMENT krycia kobyły (w sensie moment seksu :hihi🙂  😉
fakt 🙂
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
14 marca 2013 08:43
Dręczy mnie jeden problem , ogier nie jest wielki ma 158 moja kucka 144 ,martwi mnie moment skoku czy ta róznica wzrostu nie zagraża klaczy ? Jak ewentualnie zabezpieczyć klacz .

To jest żaden problem, wystarczy ustawić towarzystwo na lekkim spadku, klaczka wyżej i już.
Kryliśmy ogierem 170 klacze 155, 152.
Ogólnie kłopot jest jak sytuacja jest w drugą stronę.
Mała errata do tematu Quaterona. Pierwsza opłata to nei 250 a 300 euro. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
gajara18   "Konia strzeż się z tyłu, psa z przodu, a kobiety
14 marca 2013 17:05
ms_konik
Dzięki za odpowiedz odrazu mi lepiej :-)
Co myślicie o og.Night Carry ?
Znacie tego ogiera? Polecacie? Jest dosc młody, więc są małe szanse na zobaczenie potomstwa, ale moz ktoś cos wie, na allegro jest oferta stanówki, ale więcej info jest tu --> http://www.bazakoni.pl/horse_171888.html
sei   . let's grow old together & die at the same time .
15 marca 2013 11:01
ms_konik, przy sytuacji w drugą stronę, my po prostu stawialiśmy klacz w 'dołku' 😉 ale faktycznie jest to kłopotliwe. teraz już tylko inseminacja świeżym.
galopada_   małoPolskie ;)
15 marca 2013 11:04
koniareczka22 ukończył ZT w jesieni więc sezon 2013 jest pierwszym w ktorym kryje. Także ciężko mówić o potomstwie  😉 😉
To ja bede jadna z pierwszych, ktora sie dowie 🙂
hszonszcz   wredny hszonszcz.
15 marca 2013 22:29
Znacie może ogiera małopolskiego o imieniu Jasny Poranek? Ciekawy jakiś?  😉
galopada_   małoPolskie ;)
15 marca 2013 22:50
hszonszcz Mamy trzy 3latki po nim. Sam ogier bardzo mi się podoba eksterierowo, taka laleczka z wiecznie rozłupanym zadem  😁 Przynajmniej u nas pod siodłem był baaardzo wesoły szczególnie w terenie  🤣 zjadające konie kałuże, te sprawy. Cała trójka bardzo fajna ruchowo i skokowo. Odważne (oby nie za bardzo), poprawnie zbudowane, duże ( na razie najniższy 165 w kłębie, więc raczej cała trójka skończy powyżej 170).
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
16 marca 2013 02:55
Co myślicie o og.Night Carry ?

to polbrat First Fightera;-)
hszonszcz
Są lepsze. Po źrebakach w Żabnie można powiedzieć, że nie stęmpluje.
Dla mnie to bardzo łądny koń, ale w dość mocnym, raczej starym typie. Zdał db ZT, potem był trochę próbowany w sporcie, ale bez większego powodzenia. Jest sporo lepszych, sprawdzonych ogierów.
błysku
Mnie się bardziej podoba Carpediem, stoi w tej samej stajni 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się