Koniki polskie

LatentPony   Pretty Little Pony :)
23 lutego 2013 17:10

🙂
LatentPony  Ale macie świetną grzywę  😍  Ten zygzak....  To jest po prostu irokez ?? 😜  Świetny jest  🤣

A z mojej już się zaczyna sierść sypać  🤔wirek:
23 lutego 2013 19:22
Mój koń ma dwukolorową grzywę 🙂 Więc się nią bawię jak mam chwilę czasu i obcinam w różne dziwne stwory 🙂

W zwykłym irokezie wygląda tak:

A tu zbliżenie na trójkąty na jesień:
🙂
desire   Druhu nieoceniony...
23 lutego 2013 19:25
A z mojej już się zaczyna sierść sypać  🤔wirek:

z mojego sierść sie sypała już w połowie stycznia..  😁 😵  ale widze, że odkąd zmienił stajnie to ma krótszą, ale gęstszą - wygląda zdrowiej, o.  😉
Z Jasnego nagle zaczęło się sypać. Nic, nic, nic, przyjeżdżam jednego dnia i garściami wyrywam mu kłaki. Yhhh, maszynka stajenna jest, ale bez ostrzy. Dawno bym go ciachnęła.
Latent, irokez wygląda bosko. Nie lubię takiej fryzury (Jasny miał przez chwilę), ale u Ciebie jest ciekawie 🙂
u nas też już kłaczki lecą 😁
Noo, to widzę, że nie tylko ja się męczę  😁  Nie dośc, że szczotkę przy czyszczeniu muszę opróźniac z włosów co 2 minuty, to jeszcze ja jestem w nich cała  😫  A jak wsiadam na oklep- to dopiero poezja.

Solaoke  Ale wy macie śliczne czapraczki  💘

Ostatnio sobie nawet skoczyłyśmy- tak było przyjemnie  😀  To jej w sumie pierwsze skoki  🏇

Horsik też linieje - wiosna idzie! 🙂.

A w kwietniu będą źrebaczki-dzieciaczki  🏇.
Sisisa, sie nie ciesz - u nas jedna postanowiła zrzucić futro (dokładnie - nagle i płatami spadało) - jakoś w grudniu... a od tego czasu reszta miała po 2-3 akcje "poczatek linienia" po czym zaraz zima wracała...

pytako, wasze też się tak strasznie pocą teraz? jak jest koło 0 (-3- +3)
W końcu dostałam filmik z jesiennego treningu. Chyba to tu opowiadałam jak J miał mega focha przez parę dni za naukę lotnych? No to macie potwierdzenie jak bardzo był wściekły 😉 Bałam się go puścić znając kucykowe możliwości.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=y-sk4bnu6hE#!
Jasnowata, o jakie brykanko fajne. Trener chyba się wkurzył na Jasnego, nie?
Raczej ja bylam wsciekla, bo nie moglam mu lydki dac, sztywny byl okropnie, a ja nienawidze tak sie z nim szarpac.
A Doktor lubi Jasnulka, nie zlosci sie na niego 🙂
Jasnowata, hehe, Horsiaka też lubi 🙂.
Eee, to jak trener się nie wkurzył to nie było jeszcze tak źle, widziałam jak wkurzył się na Fenomena, to dopiero było 😀.
Trener mial po prostu szczescie prowadzic nam treningi gdy J mial dobre i wesole dni. NIGDY mi nie wylamal na jezdzie z Doktorem. Za to byly takie jazdy, na ktorych przepchanie J przez okser 50cm.zajmowalo 40 minut.
horse_art  Moja właśnie się ostatnio zaczęła pocić nieźle... Po jeździe od razu polar i do boksu  😀
Ale znowu cisza 🙄
My zdążyliśmy się nacieszyć jednym słonecznym, wiosennym dniem 😁
U Was też zapowiadają powrót zimy na weekend?  😵
07 marca 2013 16:28
kaj tam zima, mam nadzieje, że nas ominie  😉

desire  po jakich rodzicach jest twój ??

Zima.. Taa, u nas ma podobno od dzisiaj przez cały następny tydzień padać śnieg. Na razie nie pada, więc trzymajmy kciuki 😉

W takim razie jeszcze taki letni akcent:
09 marca 2013 12:26
Dakarowa, http://www.bazakoni.pl/horse_162585.html  :kwiatek: 

u nas błotniście, troche deszczowo, ale na śnieg się raczej nie zapowiada, tfu, tfu !  😉
U nas kolejny dzień jest szaro, zimno i deszczowo.. Gdzie ta wiosna? 🙄
10 marca 2013 07:36
A ja wczoraj na torwarze usłyszałam tekst roku ;D Myślę, że się tutaj nadaje 🙂

- Jak tam Jasny?
- Co?
- No jak tam Jasny?
- Ale... Ja nie jestem właścicielką Jasnego...
- No jak to nie? Przecież wstawiasz jego zdjęcia!
- Normalne nie 🙂 Ja mam Pająka, Jasny jest Kasi.
- Nie rozróżniam ich.
- Jasny chodzi ujeżdżenie, a mój skacze.
- Aaaa...

;D
Hahaha, kto tak do Ciebie zagadał? 😀
No tak, Jasny i Pająk są taaaaaaacy podobni do siebie. Hihihi 😉
Wiecie - dwa wałachy, jasnomyszate... I czego chcieć tu więcej :P?
Dodawałam już w kucach, ale jako iż reprezentujemy myszaty gatunek  🤣 to i tu się pokażemy w wiosennej odsłonie 😉
Solaoke, Twój koń to mój ulubiony przedstawiciel rasy prymitywnej... 😍
wczoraj sobie pojeździłam. dalam swojego szczypiora uczennicy a sama wsiadłam na konika, tego który w bryczce chodzi, albo stepuje pod dziećmi. ale czad! takie male, okrągłe, a jak zaczął się wkurzać to strzelał z zadu i widziałam tylko glebe przed i pod sobą 😀 i ..co za zwinność... on nawet w galopie nie potrzebuje terenu żeby zawrócić 😉 nawet znany nóg jakoś tam wychodziły. musze się za niego wziąć, bo taki ujeżdzeniowo zaniedbany 😉 jego siostra ma paskudny galop - proste nogi jak świnia, wiec nie ma co.... ale stęp i kłus b. dobry - właśnie zaczęłam przyuczanie do bryczki 🙂
brzezinka, dziękuje  :kwiatek:
Solaoke, ale on ma karczycho. Irokez irokezem, ale szyjka też jest, prawda? 🙂

Ja ostatnio zleciałam z J. Taaaak bardzo się podekscytował małą przeszkodą, że zaserwował mi zamiast zagalopowania kapriolę. Podobno ponad metr do góry wyskoczył. Nie dało rady wysiedzieć 😉
Ale za to niedzielny trening był fantastyczny. Gdyby nie małe zgrzyty w przejściach z galopu(choć i tak jest duży progres!), to mogłabym się chwalić, że mam kucyka klasy C  🏇
Tylko znów studia musiały mnie przystopować.
Jasnowata, taaak, karczycho to on ma i to nie wąskie 😉
Musiałaś mieć niezły odpał z siodła 😁
22 marca 2013 15:36
A było już tak fajnie...

i znów zima...  😵  mój koń jest zdezorientowany przy takich zmianach.  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się