Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Z tym Kallosem to dziewczyny uważajcie, bo ja włosy przeproteinowałam swego czasu i teraz już się z nim w ogóle nie lubią 🤔

Przeproteinowałaś włosy Kallosem? 😁 😁 Nie jest to w żaden sposób złośliwe! W Kallosie protein jest po prostu tyle co kot napłakał, są po zapachu🙂
Używałaś może w międzyczasie czegoś innego z proteinami? Laminowanie?
O rabacie wiem, ale rabat już od 28 lutego bodajże, miałam nadzieję, że może też wrzucą jakąś darmową wysyłkę, czy coś.
A w Kalinie nie ma kilku rzeczy, które chciałam.
Uuuu ale jest moja wymarzona Rosyjska Bania  😍
Znalazłyście już coś o działaniu takim samym jak Isana z Babassu? Nic innego nie pasuje moim włosom, oprócz kompresu mlecznego Joanny, który niestety jest niezgodny z CG 🙁.
[quote author=Rozie link=topic=88123.msg1709079#msg1709079 date=1362690719]
Z tym Kallosem to dziewczyny uważajcie, bo ja włosy przeproteinowałam swego czasu i teraz już się z nim w ogóle nie lubią 🤔

Przeproteinowałaś włosy Kallosem? 😁 😁 Nie jest to w żaden sposób złośliwe! W Kallosie protein jest po prostu tyle co kot napłakał, są po zapachu🙂
Używałaś może w międzyczasie czegoś innego z proteinami? Laminowanie?
[/quote]
Nie ma na to innego wytłumaczenia, bo nic w pielęgnacji w tym czasie nie zmieniałam. A nakładałam dość solidnie po każdym myciu. Chyba, że mnie olśnisz? 🙂😉 Bo na początku działał bardzo dobrze 😉
A czego używałaś?
Kallos jest typowo emolientową maską. Może zabrakło bezpośredniego nawilżenia, stąd uczucie suchych włosów?
Znalazłyście już coś o działaniu takim samym jak Isana z Babassu? Nic innego nie pasuje moim włosom, oprócz kompresu mlecznego Joanny, który niestety jest niezgodny z CG 🙁.

Może sprawdź odżywkę z nivea long repair ona jest z olejkiem babassu. [[a]]http://www.nivea.pl/Produkty/Pielegnacja-i-stylizacja-wlosow/Long-Repair/long-repair-od%C5%BCywka[[a]]
Ja ją bardzo lubię, dość treściwa, włosy po niej miękkie no i bardzo dobrze rozplątuje.
Alaska, ooo, poszukam... Ona jest zgodna z CG?
Sisisa z tego co mi wiadomo to zgodna i również polecam :-)
Właśnie przeszukuję internet i z tego co wyczytałam to niestety nie jest zgodna z CG, więc u mnie odpada 🙁.
Musi być! Bodajże cavaletti mi o niej mówiła i mówiła że jest. Może ma silikony lekkie?
Sisisa, a nie myślałaś o tym, żeby wzbogacać te odżywki czy maski które masz olejem babassu?
A czego używałaś?
Kallos jest typowo emolientową maską. Może zabrakło bezpośredniego nawilżenia, stąd uczucie suchych włosów?

To mnie nieźle oświeciłyście. Nie wiem czemu, ale byłam święcie przekonana, że jest proteinowa 😁
Wtedy to był Garnier AiK, a b/s Joanna, a szampon Elseve bez silikonów i z jakimś zamiennikiem SLS
fruity_jelly, tylko nie mogę znaleźć odżywki ds, która mi przypasuje. Isana była idealna, a np. Alterra zaczęła puszyć mi włosy, dość fajna jest ta Isana bodajże intensywna pielęgnacja, czy jakoś tak, ale mało wydajna...

szalonakobyła, http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=26993004&postcount=2051 nie jest zgodna 🙁.
Sisisa, to ja już zgłupiałam...
A Artiste miałaś kiedyś? Ja się lubiłam z Isaną, lubię z llong repair i zieloną Artiste też 🙂
szalonakobyła, miałam Artiste, różową chyba... I beznadzieja...
Sisisa - może Eco Hysteria? Fajny skład, dużo emolientów.

Ja wczoraj hennowałam - khadi, średni brąz. Dużej zmiany w kolorze nie ma (lekko przyciemnione włosy), ale zobaczymy pojutrze 🙂 Zdziwiłam się w jednej kwestii - wszyscy piszą o pohennowym przesuszu, a u mnie włosy są w świetnej kondycji 🤔wirek: Mięsite, sypkie, dociążone. Dzień przed zrobiłam sobie spa z macadamią i maską z alterry, tuż przed henną dwa razy umyłam Joanną Naturią (czyli SLS), włosy aż skrzypiały! Koleżanka rozrobiła ściśle wg instrukcji, bez odżywki. Jedyny podejrzany, to woda różana, którą spryskałyśmy włosy już z henną, przed nałożeniem czepka i ręcznika.
Zamawiam dziś hennę, ciemny brąz 😀
Zobaczymy co z tego wyjdzie, trochę się boję, że będę miała zielone włosy  😁 Martwię się też o przesusz i wypadanie, ale muszę dać radę, zobaczymy czy to takie dobre.
Muszę tylko znaleźć ten cudowny sposób, który był kiedyś na blogu którymś i nawet którać Włosomaniaczka mi podała linka 🙂
idalia wrzucała instrukcję hennowania 🙂
PonPon, właśnie znalazłam  :kwiatek:

Ale coś się popsuło, miałam zamówić w Setare z darmową wysyłką, wczoraj w wyszukiwarce wpisałam henna ciemny brąz i wyskoczyła ta, co trzeba. Dziś chciałam zamówić, wpisuję a tu "Nie ma produktów spełniających kryteria wyszukiwania".
No jakieś jaja  😵
gdzie wy widzicie darmową wysyłkę w setare? Jezuu, jak ta strona działa... czy tylko mi się nie wyświetlają wszystkie produkty?
http://swiat-natury.blogspot.com/  🙂 prosz, na samej górze zasady

muszę mocno walczyć ze sobą, żeby nie popełnić zamówienia na kalinie... któraś już coś kupiła?
dzięki, nie można tego napisać normalnie na stronie, jakaś tajemnica czy co..
dobra zamawiam szampony
A u mnie już się henna sprała trochę i już nie ma cudownego efektu intensywnego koloru. Chemiczne farby przy dłuższym stosowaniu mi zniszczyły włosy, a henna się nie trzyma zbyt długo. Ehh co za los  😵
ja sobie kalinowe zamówienia dzisiaj odpuszczam - przetrzebiony asortyment, nie ma większości szamponów od babuszki agafii 🙁 jeszcze chciałam spray z propolisem i krem rokitnikowy - też nie ma.
Miszka, mi też na stronie setare większości produktów nie wyświetla... :/

O darmowej wysyłce napisali też na stronie na Facebooku.

Kalinę chyba też sobie daruję, są fajne rzeczy, ale przecen na to, co chcę za bardzo nie ma, a rabat na następne zakupy mnie nie grzeje specjalnie.

Za to jadę zaraz po olej arganowy 😀
ovca   Per aspera donikąd
08 marca 2013 16:07
fruity_jelly, tylko nie mogę znaleźć odżywki ds, która mi przypasuje. Isana była idealna, a np. Alterra zaczęła puszyć mi włosy, dość fajna jest ta Isana bodajże intensywna pielęgnacja, czy jakoś tak, ale mało wydajna...

próbowałaś balsamu seboradin z żen-szeniem? moja miłość od pierwszego użycia 😉
Wróciła henna ciemny brąz w setare, zamówienie poszło.
Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam, że hasło "DARMOWA WYSYŁKA" należy wpisać w komentarzu do zamówienia?
Może i głupie pytanie, ale lepiej zapytać niżby potem miały być problemy 😉
Miał ktoś jakieś doświadczenia z fioletową odżywką Balea, o ile dobrze pamiętam to granat z czymś? 😁
Sisisa - może Eco Hysteria? Fajny skład, dużo emolientów.

Używała któraś z Was tej odżywki?
Dziewczyny, ten cudowny krem Isany to jest ten duży 500ml, z masłem shea i kakao, tak?
Chcę dziś wieczorem się pokremować, ale wolę się upewnić, że to ten 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się