Konie czystej krwi arabskiej

Alicja 8 strasznie mi smutno-byłas jedynem łacznikiem ,spokojna o nią byłam...
Wojenko powodzenia  w nowym sezonie rajdowym 😉 myślałam,o zabraniu rudego do Beaty gdby robiła cos,ale rudy kompletnie nie zainteresowany jest wysiłkiem.... 😍
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
02 marca 2013 07:14
Alicja mi też nie jest łatwo, ale mam tam uczennicę Olę mieszkającą nieopodal więc będzie mi zdawała relacje 🙂
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
02 marca 2013 07:59
Picaros ja mam, poprosiłam o przesłanie kilku byłej właścicielki Precedensa  💃
iwona to wstaw tutaj albo wyślij mi na pw  😍 😅

Mały dzisiaj przyjechał do nowego domku, w końcu mamy halę!  💘
Wojenka   on the desert you can't remember your name
03 marca 2013 15:57
Wojenka, a jak trasy w lesie? Lód już zszedł? U nas nie 🙁

Niestety jeszcze nie całkiem.

Alicja, nie dziękuję  😉

Padokowe chłopaki-Mihrab zadziera sukienkę Mujy 😉
to my tak o
to my tak o

super! świetnie wyglądacie i praca wre 😀 śmiesznie ogonek sobie dynda 😉
.
Epikea super się prezentuje 🙂 wow za zatrzymanie 🏇
Daihla   Zawiej - the Horse I was born for
05 marca 2013 20:32
Epikea :-) W pierwszej chwili myślałam, że u Was lato :-)
Picaros, gdzie zdjęcia nowej stajni?

zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
05 marca 2013 21:25
Epikea jestem pod ogromnym wrażeniem ! jedziesz w tym roku na jakieś zawody ?  🙂 ehhh.. kiedy ja osiągnę taki poziom haha ..  😁
Wojenka chłopaki jak zwykle weseli  😀 no ale przynajmniej im się nie nudzi na padoku !

A my dzisiaj oficjalnie rozpoczeliśmy sezon letni i wyszliśmy na plac zewnętrzny ! Słońce dogrzewało aż miło się jeździło ! Po za tym Callisto jest coraz milszy w prowadzeniu i z jazdy na jazdę mam wrażenie, że jest coraz lepiej ... mam nadzieję, ze to nie moje złudzenie  😁

a w sobotę jadę do lasu  🏇

pozdrawiamy arabiarzy !!

i Rudy paczy  😉
zduśka, nie ma błota??
05 marca 2013 21:55
ani troszkę  😀  podłoże było codziennie bronowane i dlatego tak szybko przeschło  🙂 Powiem nawet, ze w niektórych miejscach jest nawet za sucho  😉
Wojenka   on the desert you can't remember your name
05 marca 2013 22:39
zduśka, ale fajny macie ten plac! A starcza Rudemu takie golenie, nie poci się ? Młody dzisiaj w tym słoneczku trochę się zagotował.

Zduska, zazdroszczę! Marzy mi sie jazda po czymś takim. Niestety mam do wyboru błoto albo krzaczory, więc nie jeżdżę w ogóle:] chyba 3 lata temu miałam ostatnio normalny plac 🙄
zduśka, świetny plac 🙂
.
Dzięki dziewczyny  :kwiatek: Bardzo nam z Rudym miło  😡
Fakt, że dzięki hali, zimę solidnie przepracowaliśmy, konisko ma kondycję, mięśnie i możemy teraz spokojnie zaczynać treningi 🙂 W piątek pierwszy 🙂
Co do startów, owszem planujemy - może w końcu nam się uda.
06 marca 2013 18:55
Wojenka no dzisiaj mi się wyjątkowo spocił. Tym bardziej, że na placu zewnętrznym chłopak musi troszkę mocniej nogami popracować bo jest dość miękko 😉
no ale już od jutra deszcze ... potem śnieg z deszczem i śnieg ... i wracamy na halę  😵  .. a już tak ładnie było  🙄

Martolina zapraszam w odiwiedziny  😀 a dzisiaj jeździłam w Twoich okolicach. Byłam w gościach w Kondrajcu  😉
Alice a krzaczory to masz tam gdzie siwek stoi  🙂 ??

falletta haha ... na plac nie narzekam  😎 i faktycznie fajnie się na nim galopuje
zduśka, tak 🙁 i błoto
06 marca 2013 19:12
ale lipa ... czyli tylko tereny Wam zostają. A powiedz mi wracasz do jeździectwa ? Znalazłaś sobie jakiegoś wierzchowca  🙂 ?
Właśnie terenów brak. Tylko okoliczne krzaczory🙁
Na razie nie wracam do jeździectwa, ale w maju wyjeżdzam za granicę do koni🙂 Nie na dlugo, ale zawsze.
Bronze   "Born to chase and flee.."
07 marca 2013 15:22
Muszę powiedzeć,że jestem mocno rozczarowana. Zamówiłam u rymarza siodło - wszechstronne - profil ujeżdżeniowy, mierzyłam konia,żeby rozstaw był ok..no i przyszło, sliczne, jak z żurnala, ale za wąskie i profilowane skokowo  😵 To,ze mi ręce opadaja to mało powiedziane. Na konia to jeszcze jakos na siłę dałabym radę siodło rozszerzyc, ale jak ze skokówki zrobić ujeżdżeniówkę to już nie wiem. Nie miała baba kłopotu i postanowiła kupic siodło...no i mam. Plus taki,że doceniam jak diabli mojego syntetycznego klepaka - Niun zamiast nowego siodła ostatecznie dostanie nowego Mattesa  😎
Bronze, a jakiego masz syntetyka?
.
07 marca 2013 19:29
Niestety musze oddać - i z żalem, bo jest genialnie szyte - i najzwyczajniej piękne :-). Trzy lata temu kupiłam Daslo - własnie z takim zamiarem,ze jak koń dorośnie to dostanie siodło szyte na siebie. W tej starej Daslowatej wersji jest jeden mankament - ławki sa za blisko i siodło kolebie się np. przy wsiadaniu, no matter jak podciagnę popręg siodło zawsze zsuwa sie na lewa stronę. Właśnie myślę nad tym wszystkim i dochodzę do wniosku,ze pójdę w ślady Złotej i na dalekie wyprawy zakupię McClellana  😉.
Bronze, reklamuj siodło u rymarza do skutku. Niech siodło przerobi albo uszyje takie jakie naprawdę zamawiałaś.
07 marca 2013 21:01
Bronze ale lipa ... ganasz dobrze pisze ! Reklamuj aż do skutku. Ja wiem, ze to upierdliwe ale no musisz wyjść na swoje. A powiedz czy rymarz był z polecenia ? robił wcześniej siodła na wyymiar ??
07 marca 2013 21:41
Zduśka - to dość znany rymarz na rynku i robi "pod klienta" tyle,że wszystko to ten sam model -  szkoda,że nie uprzedził,że nie zrobi tak jak ja chce - ja szczerze nie rozumiem takiej postawy. Zaoszczędził by sobie pracy a mi nerwów i stresu. Kurcze, najgorsze jest to,że cieszyłam sie jak dziecko na prezent urodzinowy a tu.... 🤔
Jutro siodło odsyłam i czekam na zwrot pieniążków.
Ganasz -Ty znasz człowieka  😎. W sumie to zainspirowałam sie jednym z Twoich wpisów na forum i uderzyłam do gościa z konkretnym zleceniem.
Jeżeli to ten, który szył wszechstronne siodło na wymiar dla mojej arabki i siodło ujeżdżeniowe dla koleżanki, to ja jestem zadowolona, koleżanka też. Ale ...po pierwszej przymiarce wysłam do poprawki, potem jak się uklepało, bo dużo jeździłam do dopchania. Wszystko gratis. Pomiary to jedno ale  budowa grzbietu to drugi problem. Nie zawsze dobrze dobrany rozmiar łęku załatwia sprawę. Araby są krótkie. Ja oprócz pomiarów wysłałam dokumentację filmową. Jak arabka wyglada, jak się rusza itd. Dobrze, że poruszyłaś ten temat. No rzeczywiście pech 🙁 Zapraszałam do stajni żebyś siodło oglądnęła i wyrobiła sobie pogląd na temat wizji swojego siodła. Żeby cię pocieszyć to jest czwarte siodło które wreszcie leży 🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się