DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie
krysiex213, naprawde pierwsza klasa. aż mnie kusi żeby sobie spróbować takiego pikowania 🙂 jedyne co mnie razi to lamówka że się marszczy. szyjesz ją od lewej do prawej?
deborah nom, najpierw przyszywam lewą a potem wtwijam i prawą. No niestety akurat przy tym pikowaniu "baza" jest wiotka i zagina się w miejscach przeszyć, przez co i gnie się razem z nią lamówka :/ ale obleciałam oba dookoła jeszcze jednym szwem (jak w ankach) i już jest cacy 🙂
Ja też chcę zamówić a la brillianta, ale nie mogę się zdecydować jakie połączenie kolorów wybrać, za duży wybór 😜 😁 Więc siedzę i robię miliony przeróbek Belfasta 😀iabeł:
krysiex213, właśnie drugie przeszycie chciałam zaproponować. usztywnia lamówkę i naciąga ją nieco. super! naprawde śliczne są
Posiada ktoś może jakiś magiczny program lub sposób do prostego tworzenia połączeń kolorystycznych czapraków? 😉
krysiex213 te Twoje cuda, to po prostu.. 🙇 są przepiękne *.* aż mi się nie chce siadać do swojego, bo mimo że będę szyć zwykły pad a'la anky, to i tak nie wyjdzie ani w jednym calu taki piękny 😍
właśnie, dziewczyny - ktoś się spotkał z takim materiałem jak altara? bo ja właśnie taki zamówiłam, mam go już, i na oko do waszych zdjęć alkantarowych to wygląda bardzo podobnie, ale nie wiem czy czymś się różni? 😉 może tylko nazwę zmienili, bo te alkantary normalnie to też nie te oryginalne, prawa? 🙂
krysiex, już pisałam w mailu, ale oba są przepiękne 💘 Ten fioletowy wyszedł nawet lepiej niż Lavender, a nazwa Krokus bardzo mi się podoba 😉 Jak tylko przyjdą, wrzucam je na konia 🙂
Strucelka, piona! Jest za dużo pięknych kolorów, trudno się zdecydować 😉
okunka, co za problem wgrać zdjęcie danego czapraka do Gimpa i zmieniać kolory zgodnie z upodobaniem?
okunka, co za problem wgrać zdjęcie danego czapraka do Gimpa i zmieniać kolory zgodnie z upodobaniem?
O! 😀 właśnie o taką podpowiedź chodziło 🙂 nie posiadam tego programu, ale już ściągam! Dzięki :kwiatek:
Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Co robicie żeby nauszniki były takie profilowane? W sensie za uszami tak się układały do głowy konia? Chodzi mi o tą wersję nauszników wykonanych całych z materiału.
I jaki też wybrać żeby koń się jak najmniej w nich pocił?
Jeju dziękuje Dziewczyny, wasze słowa naprawdę dużo dla mnie znaczą i dają kopa do dalszych d**o-godzin przy maszynie :kwiatek:
agatat ja wstawiałam chyba stronę czy dwie temu zdjęcia moich "dzieł" z zarania dziejów 😂 także szyj, próbuj, znajdz najwygodniejsze dla Ciebie rozwiązania i będzie super 🏇
okunka Photoshop 😀 daje takie możliwości przeróbek że dopiero wtedy nie można się zdecydować "hmhm a może o ton jaśniejszy, a może jeszcze, o i może lamówka większy kontrast....aaaa chcę je wszystkie!! " :P
a dzięki Cobrinhie chyba znalazłam kolor minta....chybaże mój komp-złomek kłamie 🤬
krysiex213 widziałam, widziałam, ale i tak są mega, serio! jak na pierwszy czaprak, to tamten Ci wyszedł na prawdę nieźle 😉
hszonszcz chyba Ci chodzi o sznur ozdobny 😉 to to nie lamówka, wszywasz osobno, albo jeżeli masz z taką tasiemką, to tą tasiemkę pod lamówkę, a jak nie, to trzeba się męczyć jakoś po sznurku 😉 jeśli szukasz, to poszukaj w pasmanterii, i na allegro są też - jako sznurek skręcany z wypustką 😉
agatat, dziękuję, o to mi chodziło :kwiatek:
ja tam znalazłam pod sznury ozdobne do zasłon :P
a dzięki Cobrinhie chyba znalazłam kolor minta....chybaże mój komp-złomek kłamie 🤬
Mi też to wygląda jak mint u mnie... 😉
A pudrowy, jak Alt rosa hihi może nawet bardziej delikatny 🙂
okunka Photoshop 😀 daje takie możliwości przeróbek że dopiero wtedy nie można się zdecydować "hmhm a może o ton jaśniejszy, a może jeszcze, o i może lamówka większy kontrast....aaaa chcę je wszystkie!! " :P
O nie! Jestem chyba najbardziej niezdecydowanym człowiekiem na świecie, a zarazem uwielbiam się bawić w takie rzeczy 😵 😍
Problem w tym, że wyboru nie mam jeśli chodzi o kolory, ale obmyślam plany na później 🙂
Marzy mi się wykonany swoimi rekami (ewentualnie z pomocą) czaprak-najlepiej taki jak ma krysiex213, ale jestem takim beztalenciem ze pewnie wyszedł by to kocyk dla psa niż czaprak dla konia 😡 No i trzeba zamawiać te całe materiały, łolaboga 🤔
krysiex213, aż ślinka cieknie na ich widok 😜
dostałaś może moje PW? :kwiatek:
hszonszcz biedna krysiex i jej Pączek mają tylko jeden pad, chyba z roku 2009/2010 stunningowany w 2012 (patrzeć nie mogłam na krzywą lamówkę :P ) który wyszedł spod mych rąk. Aż mi głupio że Pączuś buja się z staruchu, zdechłm amigo, jednym fairplayu i od święta w 2 eskadronach...ale jak to mówią..szewc w dziurawych butach chodzi :P Ale ja temu położę kres... mam bardzo szatańskie zestawienia kolorów w głowie 😀iabeł:
Czekam na więcej wspaniałych zdjęć. Jestem pod megawrażeniem, chociaż muszę powiedzieć, że mój pierwszy był całkiem niezły. 😅 nie jestem beztalenciem ? 🤔
Osoby które zamawiają alcantare przez internet, możecie podać link strony na której zamawiacie? 🙂
ktoś wie gdzie można kupić siateczkę na wewnętrzną stronę padów? ciężko znaleźć bez nazwy:P Myślałam o dzianinie dystansowej lub mikrołezka z Polimexu? Nada się? czy możne znacie coś lepszego?
Www.allegro.pl
hahaha jesteś złośliwa :P
ale....
Pokahontas22krk, - na allegro.
a nazwe masz na poprzedniej (lub troche wczesniej stronie)
krysiex213,
Mistrzostwo swiata 🙂 super to wyglada od każdej strony. Wstawiaj konieczne wszystko co tam utworzysz pięknego !
krysiex213, jaką masz szerokość tego sznura ozdobnego-skręcanego wokół czapraka? Bo są 7 mm i 9 mm..
I jeszcze pytanie o siateczkę od strony wewnętrznej czapraka- jak się nazywa i czy warto ją wszywać pod czaprak?
to zaczyna być już irytujące...
pytania po 5 x jakiego kleju używam, jakoś przetrwałam, pytania jaki co ma wymiar albo jak zszyc - mozna przebolec bo zawsze sa troche inne no i co paręnaście stron przynajmniej. ale... pytanie o siateczkę zadano 2 posty temu!!!
czytajcie choć ostatnią stronę ! trochę przyzwoitości...
To ja wam przedstawię mój nowy letni czaprak ;]