Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)
Skoro już tu jestem, to chciałam się pochwalić wizytą u fryzjera, który ma chyba traumę, bo wizytę miałam kupioną w grouponie, więc baaardzo promocyjnie, a ja mimo wszystko nie pozwoliłam na połowę zabiegów jakie chciał wykonać (prostownica itd).
Za to po obklejeniu moich kłaczorków toną sylikonów wyprostował mi je na okrągłej szczotce i... zakochałam się (w kłaczkach of kors)! Wyglądają tak udawanie zdrowo, że nie wierzę 😀 Na zdjęciu są już niestety trochę zmordowane przez wiatr, ale mimo wszystko mam motywację do dalszej pielęgnacji (bo może będą kiedyś tak wyglądały same z siebie - nie, że proste, tylko po prostu zdrowo, bo tak naprawdę to mają głęboko ukryty potencjał to fajnych, mocnych fal, ale stylizując je na fale wyglądam jak potraktowana przez piorun 🙁 )
Zatem plan na przyszły miesiąc, to zakup wreszcie nowej suszarki i okrągłej szczotki.
A wracając na ziemię, to idę kremować włoski resztą kremu biedronkowego 🤔
edit: ale nawet porządne sylikony nie ukyły jak suche mam nadal włosy, szczególnie najbardziej zewnętrzna warstwa 😕
a ja wczoraj po raz pierwszy kremowałam włosy.. i znalazłam krem idealny!🙂
http://bioarp.pl/pl/p/MamaBaby-Organics-Krem-dla-dzieci-nawilzajacy/152 -> kupiłam za 7 zł na przecenie, super nawilża twarz ( to krem, który mnie zawsze ratuje), a włosy mam teraz mięsiste i mega miękkie już 2 dzień!
wiedźma, no i przepadłam. Przejrzałam całą stronę i utonęłam w cudownych kosmetykach. Teraz tylko zbierać kasę, znowu pójdą ponad dwie stówy 😲
no to cię jeszcze załamię, jak powiem, ze 8 marca w setare jest dzień darmowej wysyłki, a w Kalinie są gratisy i obniżki cen produktów na dzień kobiet?😀
Szczęka mi opadła. Z jednej strony dzięki dobra kobieto za wskazanie promocji 😍 a z drugiej dobiłaś mnie zupełnie, bo trzeba kasę skołować!
Ale jest motywacja, choć to tylko 2 dni. Kredyt wezmę 😁
wiedźma, dzięki za cynk :kwiatek:
na piątkowe zamówienie w kalinie też się czaję 😎
no i znalazłam "swój" olej - macadamia. tak mięsistych włosów nigdy chyba nie miałam 😍
oj tak, makadamia jest moim niekwestionowanym ulubieńcem już od długiego czasu 😍
Florcik, a jak u Ciebie z B12? Jeśli jesteś wege i nie uzupełniasz, to może być część problemu.
W tych tabletkach z żelazem mam wit.b12 😉
Próbowała któraś z Was oleju arganowego? 🙂
Heval, ja używam.
Używam go na twarz i dekolt, ale także wklepuję go w skórę głowy.
Jakieś opinie o takim składzie szamponu?
Aqua
Sodium C12-C15 Pareth-3 Sulfate
Disodium Laureth Sulfosuccinate
Polysorbate 80
Sodium Chloride
Cocamidopropyl Betaine
Propylene Glycol
PEG-75 Lanolin
Propolis
Parfum
Citric Acid
Butylphenyl Methylpropional
Linalool
Arganowego używałam do skóry, uczulał 🙁
Ale tu raczej w mniejszości jestem.
ash, i jak, jakieś ciekawe efekty?
Jak patrzyłam na bioarp.pl, to 250ml oleju arganowego, to 112zł.
Ale za to na allegro za jakieś 130zl jest 500ml. To standardowa cena raczej czy podróbka może być?
Heval, dopiero zaczęłam stosować, ale moje koleżanki które używają już jakiś czas twierdzą, że włosy przestały im wypadać, szybciej rosną i skóra głowy jest ładnie nawilżona.
ceny się różnią składem - kupuj ten, gdzie jest 100% arganu. Tam gdzie jest parafina w składzie to badziew.
http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-argan.html
Dzięki ash :kwiatek:
Niby drogi, ale z opisów wynika, że olej cud, więc chyba warto wypróbować 😀
Heval kup mniejsze opakowanie, takie wielkie to będziesz zużywała przez parę lat 😉 Ja mam 100ml za jakoś ok 50zł.
smarcik, mówisz? Może rzeczywiście, ja się chciałam rzucić na 500ml 😁
A kupowałaś może gdzieś stacjonarnie?
Ja znalazłam w dozie, ale ten w okolicach 50zł jest z dodatkiem Tocopheryl Acetate...
A muszę znaleźć stacjonarnie :/
smarcik, mówisz? Może rzeczywiście, ja się chciałam rzucić na 500ml 😁
A kupowałaś może gdzieś stacjonarnie?
Ja znalazłam w dozie, ale ten w okolicach 50zł jest z dodatkiem Tocopheryl Acetate...
A muszę znaleźć stacjonarnie :/
To jest witamina E, naturalny konserwant. 😉
Aaa, dzięki, to tego nie wiedziałam :kwiatek:
Włosomaniaczki uczą się na każdym kroku.
Tylko pytanie, dodatek witaminy E jest dobry, czy raczej postawić na 100% oleju w oleju?
Znalazłam niedaleko mnie sklep, gdzie powinien być, więc się wybiorę jutro pewnie.
Powiedziałabym, że raczej dobry, witamina E chroni naszą skórę przed wolnymi rodnikami, uelastycznia ją.
e: Maska Latte Kallosa jest dla mnie fenomenem, serio. Przecież, można powiedzieć, że właściwie nie ma nic wartościowego w składzie, a robi mi taaakie włosy. Wystarczy ją nałożyć na minutkę po myciu i jest szał ciał 👀
zazdroszcze, u mnie ostatnio nic nie robi szału, chociaż fakt, mam ostatnio jakąś słabą inwencję twórczą i używam tylko 2 biovaxy, alterre z granatem (po tych 3 włosy są ok, ale szału nie ma), sleek line, której nie lubię i jakąś timotei, która też jest słaba. poszaleję sobie jutro w kalinie 😉
arganowy bomba, ale szkoda mi go na włosy. Za takie pieniądze używam go tylko na twarz i to też nie co dzień 😉
nareście szał od połowy długości! Biowax z alverde plus minimalna ilość silikonu. BOMBA!
U mnie ostatnio szał po Kallosie Latte + b/s na suche krem Bandi z algami. Wychodzą takie piękne zdefiniowane falo-loki 😎
Rul, odnośnie włosów, myślałam raczej tylko o skórze głowy i to tak oszczędnie, nie na całość 🙂
Kurcze, a bioarp nie szykuje promocji na dzień kobiet? :<
Czasami brak mi pomysłów co na te włosy nakładać - po wszystkim jest po prostu dobrze. Są już chyba w na tyle dobrej kondycji, że poszczególne odżywki nie robią dużej różnicy. Raz są bardziej mięsiste, raz bardziej proste, to jedyne różnice jakie zauważam 😁
Ostatnio znalazłam butelkę z atomizerem i przypomniało mi się o mgiełkach. Ukręciłam nawilżającą i psikam moherki obficie przez myciem oraz po myciu, przed nałożeniem odżywki b/s
Z tym Kallosem to dziewczyny uważajcie, bo ja włosy przeproteinowałam swego czasu i teraz już się z nim w ogóle nie lubią 🤔
W bioarpie czesc rzeczy jest znacznie drozszych niz w Kalinie, ale z tego co wiem, na stronie glownej masz haslo na 8% rabat.