PSY

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
03 marca 2013 20:17
A na Śląsku szuka domu mieszanka bulterier/owczarek niemiecki  😵

safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
03 marca 2013 20:20
Mam do was pytanie. Gdzie zgłosić błąkającego się psa?
U mnie na wsi łazi taki jeden, widać że wychudzony i zaniedbany. Podejść sie nie da bo jest agresywny i jak koło niego przechodziłam to zaczynał warczeć.
Zadzwonić gdzieś (do straży miejskiej?)? Nie jestem w stanie ustalić miejsca w którym jest ten pies bo ciągle się przemieszcza (już parę razy widywałam go w różnych miejscach jak jechałam samochodem). Czy wystarczy zgłoszenie w stylu: zaniedbany, agresywny, kręci się w miejscowości X? Czy to coś w ogóle da?

Straż miejska, ewentualnie TOZ
ushia   It's a kind o'magic
03 marca 2013 22:04
A na Śląsku szuka domu mieszanka bulterier/owczarek niemiecki  😵

eksterier powalajacy, ciekawe jak charakter?
to byl mezalians czy ktos sie wykazal fantazja?
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
03 marca 2013 22:17
aaaale cudak. jakvym psa nie miala to bym wziela za sam wyglad
04 marca 2013 06:39
Póki co określają ją jako wesołą sukę, ale ma dopiero 6 miesięcy, więc to dziecko. Poza tym to warunki schroniskowe, więc psa się do końca nie pozna. Psiak dla ludzi z doświadczeniem. Nie wiem czy to była wpadka, czy zaplanowane działanie, ale kogoś rzeczywiście fantazja poniosła. Chociaż ciekawi mnie jakie cechy odziedziczyła  😁
JARA ale cudak 🙂 Ciekawe czy tak ekstremalna mieszanka nie pociągnie za sobą jakiś negatywnych skutków.

A my się pochwalimy, bo wózek został w 100% zaakceptowany. Spike nie uciekał przed nim, BA! nawet go obsikał na dzień dobry 😀 Ale jak narazie łapki znowu współpracują z nami więc wspomaganie nie jest potrzebne. Dzisiaj pies próbował biegać 🙂
JARA, ta suczka jest prześliczna. Absolutnie wyglądem "chwyta" za serce.
Oby znalazła dobry dom.
Mazia   wolność przede wszystkim
04 marca 2013 09:33
JARA, dla mnie to porażka na maxa, ale to kwestia gustu... Dwie piękne rasy psów, ale jako mieszaniec coś okropnego.
Mam pytanie, jeżeli wzięłam psa ze schronska zaczipowanego, to schronisko zgłasza gdzieś do bazy zmianę właściciela psa pod danym numerem czipa?
Czy osoby mieszkające we Wrocławiu wiedzą gdzie można zrobić od ręki identyfikator dla psa? Wiem, że w kakadu można, ale jestem z południowej części miasta i nie uśmiecha mi się jechać aż na psie pole do korony. Wiek ktoś coś może?🙂
04 marca 2013 10:10
figura, Kakadu masz też w Carrefourze na Hallera, w Factory na Granicznej.
Polecam jednak pofatygować się do Kakadu, bo adresatki mają niezniszczalne.
Jara, gdzieś jeszcze We Wrocławiu w kakadu można kupić grawerowaną adresatkę czy tylko w tych 2 miejscach?
04 marca 2013 11:24
W każdym Kakadu robią.
Jara dziękujeę, nie miałam pojęcia, że na Hallera też jest :kwiatek:  wcześniej młoda nosiła adresatkę zamówioną w internecie firmy bodajże ArtMagic i złego słowa nie mogę o niej powiedzieç, po prostu mój pies ma wyjątkowy talent do gubienia w zabawie z innymi psami w parku obróż ( zwłaszcza nowych :rozga🙂.
Mazia   wolność przede wszystkim
04 marca 2013 14:29
Mój najcudowniejszy pies pod słońcem ma już identyfikator, nie wyobrażam sobie, że mogłabym go stracić. Ostatnio na stacji ogłoszenie: zgubiono suczkę 9 m-cy beagle, brązowa obroża.... jakie szanse znalezienia? przecież beagle wszystkie są prawie takie same? mój ma identyfikator i czipa i mam nadzieję, że w razie jakiegoś nieszczęścia zawsze do mnie wróci.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
04 marca 2013 16:34
Malina w wersji rozważna i romantyczna  🤣

W każdym Kakadu robią.

No właśnie chyba nie. Byłam ostatnio w jakimś kakadu, chyba w magnoli, ale nie jestem pewna i powiedzieli że nie robią.
04 marca 2013 17:00
Według strony sklep Kakadu jest tylko w Factory, na Borku i w Młynie 😉
bajaderka-zorro   But who to fuck am I to dare to accept?
04 marca 2013 18:14
w Magnoli jest ZOO Centrum
To i ja pokaze .. Spajk 😀
rowniez posiada chipa, byla okazja to zrobilam w razie w. 😉
Quendi, kiedy ona tak wyrosła? Toż to taki dzieciaczek był, a teraz duży pies już 😀

Bull/owczarek zwraca uwagę, aczkolwiek jeśli to fantazja kogoś poniosła, to brak mi słów już.
Kinia16322 - dostojny ten Twój Spajk 😉 A czipując przypilnowałaś, żeby wet wpisał psiaka na SAFE-ANIMAL? Z własnego doświadczenia wiem, że weci często zapominają to zrobić, więc trzeba albo ich upomnieć, albo samemu to zrobić 🤔
Dostałam trochę zdjęć mojej młodej i się zakochałam 😍

słodkie dziecię

kupiłam ich spore ilości oleju z łososia - ktoś może chętny??
04 marca 2013 20:46
A jakiej firmy? :>
żadnej (?) - od dystrybutora
04 marca 2013 21:01
a za ile i jaka data waznosci? 😉
04 marca 2013 21:11
I jakie dawkowanie  😁

U nas przy atopii oleje schodzą litrami.
a za ile i jaka data waznosci? 😉

podbijam pytanie, byłabym zainteresowana😉
04 marca 2013 21:33
JARA - a jakiego oleju uzywasz? w sensie firmy, bo np miedzy brit care a takim rolvet grizzli roznica cenowa straszliwa

zastanawialam sie czy nadaje sie olej stosowany przez wedkarzy, ale nie wiem czy on nie jest jakos preparowany
04 marca 2013 21:53
Ja stosuję rożne i zwierzęce (Efa Oile, Fatromega, Fish4Dogs, Lunderland itd) i roślinne (ryżowy, lniany itp), chociaż te pierwsze są o niebo lepiej przyswajalne i mniejszych dawkach się podaje. Jednak i tak nigdy w życiu Buła nie wyglądała lepiej jak po oleju arganowym (ale oryginalnym, przywiezionym z Maroko).
Najwięcej używałam Fatromega (olej razem ze zmielonymi rybami), bo miałam dojście 20zł za litrową butelkę.
04 marca 2013 22:08
po arganowym to ja sama swietnie wygladam 😉

moje psiska tez jadly lniany i ryzowy, teraz lososiowy brita dostaja - zdecydowanie najbardziej im smakuje, dopiero zaczely wiec trudno jeszcze o efektach mowic
ten fatromega i bez dojscia tani, a zmielone ryby brzmia dobrze 😉  - dzieki za podpowiedz!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się