Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Chuda a próbowałaś zrobić dwa wykresy i jeden przenieść na drugi? Kiedyś tak robiłam i po kilku próbkach się udawało. Niestety nie jestem w stanie tego obrazowo wytłumaczyć 😤
Alaska dzięki będę próbować a jak nie to trudno 🙂
Darcia próbowałam i nic
[quote author=Cień na śniegu link=topic=20.msg1704845#msg1704845 date=1362253458]
Pytałam w dzieciowym ale przeszło bez echa więc pytam tu:
Mąż mój został (prawdopodobnie) wezwany na ćwiczenia do wojska (nie odebrał listu). Byłą w skrzynce kartka, że trzeci raz niedoręczony list uznaje się za doręczony. On się upiera, że poleconego nie odbierze. Tylko, że za niestawienie się w WKU grozi grzywna albo pozbawienie wolności.
Czy w związku z tym, że jestem w ciąży, można wnosić o odroczenie tych ćwiczeń? Czy w ogóle można to jakoś załatwić? Bo on sie upiera, że nie odbierze poleconego...
Nic nie zrobisz dopóki mąż nie odbierze poleconego. Przecież nie wiesz na pewno co to za list. Nawet jeśli da sie odroczyc te ćwiczenia, to przecież nie wiesz do kogo mąż ma się ewentualnie zwrócić z wnioskiem!
[/quote]
Tak wiem, ale zastanawiam się jakie są przepisy w takiej sytuacji. Czy takie odroczenie jest możliwe (jestem na 90% pewna, że to ćwiczenia, swoje odsłużył).
Mój miał wezwanie na ćwiczenia podczas bólu kręgosłupa. Zaniósł do WKU zwolnienie lekarskie i odroczyli ćwiczenia. Wezwali go za pół roku, czy jakoś tak. Odbębnił te kilka dni i ma z bani.
Czy ktoś mógłby mi dać namiary na dobry, BEZPŁATNY KONWERTER MP4 do AVI (lub innego formatu obsługiwalnego przez YT i większość programów do obróbki), ale taki, który nie obcina 3/4 filmu, konwertując zaledwie tylko jego część, ale zmienia format CAŁEGO filmu, nawet długiego?
Ładnie proszę :kwiatek:
Moon - dziękuję :kwiatek: Ale te wszystkie konwertery online mają przeważnie ograniczenie wielkości pliku do 100mb, ja potrzebuję przekonwertować film o wadze ponad 500mb... A z podanego przez Ciebie linku ściągnęłam jeden program, niestety jest to ten sam, który miałam kiedyś (IMO - dobry), ale po pierwsze przy tak dużym filmie wyskakuje mi zawsze "failed", a po drugie wygasła mi licencja już dawno i pomimo - wydawać by się mogło - całkowitego usunięcia wszystkich plików, to przy ponownej instalce znowu tylko komunikaty o rejestracji, a żaden ze ściągniętych z neta kluczy problemu nie rozwiązuje... A potrzebuję wysłać kolejną porcję filmów z moim koniem do konsultacji w zagranicznej klinice, więc to naprawdę ważna sprawa, za duże są, żeby poszły pocztą nawet zzipowane, więc muszę je wrzucić na youtuba, tymczasem on nie obsługuje Mp4 (niby wgrywa, ale od 2 dni żadna z 84573538525 prób nie zakończyła się powodzeniem, same błędy)... Miesiąc temu udało mi się to zrobić przy pomocy programu 'Aglare Mp4 to avi conv.' wersja 6.5 , ale znowuż licencja free wygasła, a z wgraniem cracka i key'a mam problem.
darolga, wrzuc film na smartphona albo tablet i bezposrednio z tego przeslij na yt. Samo konwertuje, tylko BARDZO dlugo to trwa.
Też niezłe, nie wpadłam na to! Dziękuję! :kwiatek:
Ale to rozwiąże problem 1-2 filmów, bo pozostałe muszę puścić przez jakikolwiek program do obróbki filmów, bo nagrywałam je sama (postawiłam telefon na bandzie hali i pokazywałam konia) i w efekcie:
1. W przypadku jednego10 minutowego filmu muszę obciąć 7 minut, bo przewrócił mi się telefon i nagrał sufit...
2. W przypadku innego równie długiego muszę powycinać kilka fragmentów, które kompletnie nie są na temat - miziania z konikiem wysyłać im nie będę...
3. A jeszcze trzy inne były nagrywane tak ułożonym smartfonem (nie wiem jak to zrobiłam, naprawdę!), że wymagają, żeby je odwrócić, ale (!) nie tylko w płaszczyźnie pionowej (żeby nie były do góry nogami - bo to by jakoś lekarze w klinice znieśli przecież), ale też poziomej, bo nagrały się jakby w odbiciu lustrzanym i wygląda to tak, jakby koń miał zaburzenia równowagi na zupełnie drugą stronę, niż ma w rzeczywistości. I to jest ten NAJWAŻNIEJSZY powód, dla którego muszą przejść przez obróbkę.
I ważne jest też, żeby program przekonwertował pliki płynnie, to znaczy, żeby się nic nie zacinało - musi być dokładnie widać płynność ruchów konia.
Nie kombinowałabym tak bardzo, gdyby naprawdę nie była to tak ważna sprawa... :-(
Jak się nie uda, to trudno - wrzucę na youtuba to co mam prosto z telefonu i najwyżej bardzo przeproszę osoby, którym to wysyłam za formę oraz wytłumaczę, że te trzy filmy trzeba brać jak odbicie lustrzane... Chociaż nie ukrywam, że wolałabym tego uniknąć - przez szacunek dla wetów, którzy wcale nie muszą, a chcą pomóc zdiagnozować i leczyć mojego konia.
Możesz wrzucić na yt, ściągnąć, obrobić i wrzucić jeszcze raz, hm? 🙂
DOBRE!
Rany, dzięki, chyba tylko to mi zostało (bo z yt ściągnie się w jakimś normalniejszym formacie, tak? Żebym się nie wkopała w kolejne dziwne rozszerzenie...). W takim razie lecę pędzę zgrać z telefonu na ipada i dopiero z niego na yt, skoro mówicie, że dłuuugo się zgrywa - bo telefon raczej potrzebuję mieć przy sobie. Programy ściągające z youtuba będzie mi na pewno łatwiej znaleźć niż te zakichane konwertery (niemniej jednak gdybyście miały jakieś jeszcze pomysły - to piszcie, proszę, może uda się dzięki temu to wszystko przyspieszyć). Dziękuję, naprawdę!
Na stronie zapiska.pl wybierasz sobie format i są w ofercie normalne. Powodzenia życzę 🙂
Potrzebuje info o opcji ratalnej w payu - chodzi mi o to czy ktoś z Was kupował tak produkt, jakie doświadczenia itp. :kwiatek:
ja kupowałam, decyzja od razu, wszystko ok :kwiatek:
Ponowię pytanie tutaj bo w kąciku żółtodzioba nikt nie wie

Jak się nazywa i gdzie można kupić taki pas przeciw wycieraniu się konia od ostróg?
somebody, a to na pewno do tego służy? A nie ma chronić przed obtarciem od popręgu?
Pierwszy raz widzę coś takiego.
Może to jakiś taki pas leczniczy? Bo koń miał liszaj czy coś?
Czy naciągnięte mięśnie?
Czy inni zawodnicy też używają? To znaczy inne konie.
Może mieć różne funkcje
Kilku zawodników już w PL używa tego (mieli teraz w Lublinie na pewno)
Znalazłam tu ale troche drogie:
http://www.tailoredequestrian.com/horse/the-body-bandage.html
Mam dwa kont w banku: Alior Sync i mBank. Płacąc kartą (alior) w różnych miejscach pokazuje się napis "ostatnia szansa", czyli rozumiem, że 2 razy źle wpisałam pin. W mBanku mimo, że też zdażyło mi się źle wpisać pin nic takiego nie miałam.
O co chodzi z nowymi opisami na fb? ludzie coś piszą po czym między # a # są słowa kluczowe użyte w opisie. np. dajmy na to " byłam dzisiaj w stajni, świeciło słońce, ah kocham jazdę konną #koń# #stajnia#". Czy to połączenie z jakimś innym serwisem internetowym czy jakaś nowa, dziwna moda na podkreślanie o czym się pisze...?
Może po prostu są głupi i nie odróżniają serwisów.
Wiecie może gdzie dostanę zwykłą, gładką szmacianą torbę (
klik tylko ze bez wzoru zadnego)? Ile mniej wiecej moze to kosztowac i jezeli chcialabym sobie handmade zrobic napis na niej to czym? Marker? :kwiatek:
Istnieje gdzieś możliwość stworzenia naklejki na samochód z takim wzorem jaki chcę?
Może po prostu są głupi i nie odróżniają serwisów.
Po co od razu zakladasz, ze sa glupi? 😵
Czy przy płaceniu rachunku za telefon konieczne jest podanie numery faktury w tytule, czy wystarczy jedynie numer konta Abonenta?
Jeśli numer konta bankowego jest przypisywany danemu użytkownikowi, to chyba wsio rybka co jest w tytule, co?
Ja podaję na wszelki wypadek.
Gavi jak place rach czy za net czy za tel w tytule zawsze pisze fv i nigdy nie mam problemu. Pieniadze docieraja na dane konto
Gavi, ja płacąc za telefon w tytule mam na stałe swoje nazwisko i nr telefonu za który płacę.
No właśnie ja mam taki problem, że faktura jeszcze do mnie nie dotarła - zazwyczaj dzieje się to między 9-12 dniem danego miesiąca, a mnie szlag trafia, bo wszystkie rachunki płacę do 5 i ten też bym chciała tak opłacać. Takie małe zboczenie. Potem zdaża mi się zapominać albo sprawdzam co kilka godzin, czy na koncie w necie nie pojawiła mi się e-faktura.
Napisałam zgłoszenie w tej sprawie, może raczą mi w miarę szybko odpowiedzieć.
Edit: Dziękuję za odpowiedzi :kwiatek: