Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Czarownica, a propo fryzur, ułożenia włosów to ten wątek: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,1358.0.html 🙂
Ale do CG zapraszamy serdecznie!

pani myk, a to inna sprawa już. Może rzeczywiście warto spróbować, a nuż w końcu mi się kolor utrzyma dłużej.
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
27 lutego 2013 17:45
Ok, dziękuję, już się przenoszę :kwiatek:
przyszła mi paczuszka z mazideł i zrobiłam bombę odżywczą a nie odżywkę 🙂

włosy mam suuuper, sypiące, błyszczące, uniesione u nasady, a to wszystko (tak obstawiam) główna zasługa lecytyny w towarzystwie innych półproduktów.

do odżywki AiK (której nie lubię, ale trzeba jakoś zużyć) dodałam trochę lecytyny, troszkę HA, glicerynę i ekstrakt z winogron i jest wooow.  Mam nadzieję, że dam radę powtórzyć tę miksturę bo jestem zachwycona 🙂
dzisiaj zużyłam do końca odżywkę organic shop jaśminową - nigdy więcej. oprócz ładnego zapachu i fajnej konsystencji nie ma żadnych plusów. chociaż nie - jeden. nic nie pogorszyła.

ovieha Ja używam olej Amla Khadi, bardzo na plus.Włosy mi właściwie nie wypadają już, rozśnie sporo nowych. Fajnie ratuje mi moje suche włosy na długości po rozjaśnianiu na blond🙂
A zapach? Kwestia przyzwyczajenia
Mam pytanie do Włosomaniaczek z Trójmiasta - czy gdzieś w Trójmieście, najlepiej w Gdańsku, widziałyście Kallosa w miarę rozsądnej cenie? Byłabym wdzięczna za wszelkie info🙂
I drugie pytanie - korzystałyście może z dobrodziejstw spiruliny ? Nabyłam właśnie paczuszkę i zastanawiam się co z nią zrobić - z czym połączyć dokładniej. Czy nadaje się do wszystkich rodzajów włosów czy raczej do wysokoporowatych jakie mam lepiej jej nie stosować?
vodka, w Gdyni w Hebe, możliwe, że w Superpharmie (Galeria Bałtycka), nie wiem, musiałabyś sprawdzić.
Ja zużyłam jedno opakowanko spiruliny, dodawałam do henny i do odżywek, raz spróbowałam na twarz, ale śmierdzi strasznie a efekt nie był jakiś powalający.
Dzięki za odpowiedź. Właśnie w SP nigdy nie widziałam Kallosa. Chyba będę musiała poszukać w tej Gdyni bo widziałam go jedynie na stoisku w Realu - tam jednak kosztował ponad 30 zł.
A czy ma znaczenie do jakich odżywek/masek dodajemy spirulinę? Czy to ma być np maska nawilżająca czy raczej wszystko jedno? Na twarz też mnie interesowało nakładanie spiruliny jednak boję się, że może trochę podrażniać 🙁
Dziewczyny, kupiłam dziś olejek Alterry z pomarańczą i brzozą. Do czego mogę go stosować poza [url=http://www.idaliablog.com/2012/04/jak-odzywiam-wosy-ulubiona-maska.html#axzz2M8Igc58J]maską z bloga idali[/url]?
Bay, gdzie w Gdyni jest Hebe? SP jest teraz tez w Alfie ale Kallosa nigdy tam nie widziałam.
Sa jakies inne maski w takich duzych sloikach, ale nie moge sobie przypomniec co to bylo. Kolo Biovaxa stały
vodka, ja nałożyłam na twarz maseczkę-peeling ze spiruliny i skały wulkanicznej. Nałożyłam, potrzymałam, po jakimś czasie miałam takie dziwne uczucie na skórze, więc zmyłam, ale podrażnień nie miałam, skóra przyjemna bardzo po tym była.
Sigma, na środku Świętojańskiej, SP też w Realu na Wzgórzu.
Scottie   Cicha obserwatorka
28 lutego 2013 20:35
Kajula, jako olej do olejowania no i po kropelc możesz dodawać do gotowych masek, ale raczej nie obciążających.

edit, żeby nie klepać postu pod postem:

Właśnie zrobiłam:
- wcierkę z kozieradki (studzi się)
- gluta lnianego na maskę (studzi się)
- płukankę z gencjany (studzi się)

Czy jeśli jestem prostowłosa to mogę użyć gluta lnianego jako stylizatora do zrobienia loków? Chcę zrobić fale z koczka ze skarpetki i żeby się to jakoś trzymało muszę czymś wystylizować. Gluta nakładać przed nawinięciem włosów na koczek czy już po zakręceniu i rozpuszczeniu ich?
Kajula, dzięki za link do tej maski! (od Idalii) zrobiłam dziś z ciekawości (bo po normalnej jajecznej masce szału u mnie nie ma), bo nigdy nie dodawałam oleju do maski i to jest to! Moje włosy miały już od dłuższego czasu bad hair time 😉 (lubią się puszyć), a dziś jest ten efekt wow 😍
bianca   At first I'm shy but then comes wine.
02 marca 2013 13:26
Ja moich ostatnio też nie mogłam ogarnąć, ale laminowanie to mój magiczny sposób na piękną czuprynę.  😍
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
02 marca 2013 17:58
Oddałam swoje serce saponics'owi. Nawet jak nie przestaną mi wypadać włosy to tak pachnie i tak wygładza, że zostaje ze mną na zawsze 😍
a ja dzisiaj obcięłam 4 cm włosów (nareszcie, nie mogłam się przemóc) i wyglądają jak z reklamy! 😂 Mogłabym reprezentować farbę firmy XYZ ''Złocisty blond'' w telewizji! 😍
jak już się chwalisz to pokaż foto! 😀
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
02 marca 2013 20:29
Mam pytanie do bardziej zaawansowanych włosomaniaczek - czy któraś z was stosowała olejek do włosów Khadi?
Zakupiłam po pozytywnych doświadczeniach z henną - ale zapach mnie absolutnie zniechęca - jest ostry i nieprzyjemny.

Ja go stosuję, powiem tak, zapach - może pasować lub nie, mnie nie zachwycił, ale się do niego przyzwyczaiłam. Za to efekty są super - w końcu przestały mi wypadać włosy przy farbowaniu 🙂
jak już się chwalisz to pokaż foto! 😀

niestety nie mam aparatu, ale jutro poproszę żeby ktoś cyknął fotkę 😀. Jeszcze długa droga przede mną wprawdzie, ale jak na włosy rozjaśniane wodą utlenioną z ciemnego brązu jest cu-dow-nie!
Oddałam swoje serce saponics'owi. Nawet jak nie przestaną mi wypadać włosy to tak pachnie i tak wygładza, że zostaje ze mną na zawsze 😍

Ja za to używam ostatnio szamponu z tej serii i muszę powiedzieć, że na prawdę bardzo przyzwoity. Dość wydajny, pachnie nienajgorzej, piana się robi dość łatwo, łatwo się spłukuje, no i cena przyjemna. 🙂
Scottie   Cicha obserwatorka
03 marca 2013 10:14
Zrobiłam płukankę z gencjany- nie wiem, czy to złudzenie, ale włosy po pierwszym płukaniu są już mniej żółte 😀 Będę ją chyba robić do każdego mycia, póki nie zetnę rozjaśnianych kłaków.
scottie, to na pewno nie złudzenie - robię sobie płukankę regularnie, przetestowałam różne stężenia - ostatnio wyszedł mi nawet gustowny fiolecik na rozjaśnionych pasmach  😎 wcześniej wypróbowałam kilka sklepowych płukanek i żadna nie działa tak dobrze jak gencjana. ciocia dobra rada mówi: jak chcesz używać jej co mycie to pilnuj nawilżenia - ta płukanka może wysuszać. ja czasem dodaje kilka kropel (no, czasem kapnie troszkę więcej 😉 ) gliceryny.
Takie długie włosy są brzydkie moim zdaniem. Max to do talii.
ovca   Per aspera donikąd
03 marca 2013 15:19
Do nas przyszła do pracy dziewczyna, która ma włosy za pupę. Włosy meeeeega zniszczone, suche, końcówki jak miotły, dolne 20 cm włosów w stanie totalnie opłakanym. Myje je raz w tygodniu drogeryjnym szamponem, poza tym nigdy nie robiła z nimi nic więcej. Uważa, że włosy są najatrakcyjniejszą częścią jej ciała i największym atutem
A ja z koleżanką włosomaniaczką obok przegadujemy godziny o maskach i odżywkach. Długowłosa się wtrąciła, zapytała co polecamy do jej włosów- zgodnie zasugerowałyśmy ścięcie conajmniej 40 cm i zmianę pielęgnacji. Obraziła się, powiedziała że jej włosy są zadbane bo długie. No nic  😁
Jak ktoś ma proste włosy to mi się w ogóle nie podobają dłuższe niż połowa żeber, falowane są najpiękniejsze w takiej długości 😍

I w ogóle dla mnie maksymalna długość to do pępka, a nawet tyle niekoniecznie pasuje każdemu
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
03 marca 2013 15:33
[quote author=Zu link=topic=88123.msg1704745#msg1704745 date=1362247126]

Ja za to używam ostatnio szamponu z tej serii i muszę powiedzieć, że na prawdę bardzo przyzwoity. Dość wydajny, pachnie nienajgorzej, piana się robi dość łatwo, łatwo się spłukuje, no i cena przyjemna. 🙂
[/quote]

Super, że to powiedziałaś :kwiatek: !  Właśnie wykończyłam Hippa i mam dosyć dzieciowych szamponów, czas na zmianę🙂
Zu tylko wiesz on jest taki zwykły z SLS-em. 😉 Ja po prostu przestałam się przejmować jakoś, włosów nie muszę myć codziennie, a SLSy czy inne mi nie szkodzą. Nudno myć w kółko tylko hippem, który kosztuje 10 zł. Te można kupić w okolicy 7-8 zł no i wybór jest. 🙂 Polecam także serię hercal care odżywka jest genialna, a szampon mam plan wypróbować jak się saponics skończy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się