siodło ujeżdżeniowe

karolina_

wysyłałam, bogdany są z pleszewa

najpierw wszystko ustaliliśmy telefonicznie, Bogdan dał mi wytyczne, wg których mam zrobić zdjęcia i na ich podstawie (+ moje zaznaczenia korektorem na siodle) robił przeróbki
Strucelka, ohoho ile ja już słyszę o tym siodle !! Fajnie, że ci się w końcu udało 🙂
Ronin.   Każdy orze jak może.
23 lutego 2013 18:17
azzawa czyli pomiary robiłaś sama ? Ja też bym chciała skrócić tybinke w moim siodle + coś zrobić z tym żeby mi nie uciskało konia z przodu (siodło jest z przodu za wąskie a za szerokie z tyłu). Czy takie pomiary łatwo jest zrobić samemu ?
nie mam pojęcia jak jest ze zwężaniem/poszerzaniem siodła
ja robiłam, tak jak wcześniej napisałam, tylko zmiana klocka i skrócenia tybinki, i nie było problemu ze zdjęciami (tzn. nie było uwag że mam coś zrobić inaczej/dokładniej/od nowa), oczywiście główne zdjęcia przestawiały mnie w siodle na koniu w najdogodniejszej pozycji/ułożeniu w siodle więc zdjęć nie robiłam osobiście

najlepiej zadzwonić i pogadać, wtedy wszystko będziesz wiedzieć z pierwszej ręki 🙂
Ronin.   Każdy orze jak może.
23 lutego 2013 20:11
Dzisiaj dzwoniłam  🙂
azzawa  a ile za taką przyjemność się płaci?  :kwiatek:  może być na priv. Zastanawiam się, czy tybinki w nowym Doge'u da się też przerobić?
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
24 lutego 2013 10:43
croopie wkońcu, po długich przeprawach udało się 💘
Wrzucę na dniach jakieś foty, co by gołosłowną nie być 😉
Strucelka, dobrze myślę, że to TEN? Jeśli tak, to niech ci się dobrze jeździ!!! 🙂
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
24 lutego 2013 12:29
epk zgadza się, to TEN! 😀 i spadł mi z nieba, bo okazało się, że ostatnie histeryczne bunty Belfasta były spowodowane za ciasnym siodłem (31) 🙄 Więc jeździłam w moim starym wszechstronnym, a Top już w ogóle poszedł w odstawkę. Teraz 33 leży idealnie 🙂
zulu   późne rokokoko
24 lutego 2013 13:24
a czy ktos z was ma doświadczenia z kiefferem w wersji DP (drop panel) ? te siodła mają inną konsturkcje panela bocznego, ktora w zamierzeniu ma uwalniać łopatke.
Anybody?
Strucelka, no i super 🙂. To fajne siodło i bardzo wygodne. Mój koń fajnie w nim chodził.
Mam takie pytanko. Czy jesli za takie siodlo:

zawolam 300 funtow, to bedzie duzo? Musze znalezc cos wezszego i mniejszego, to siodlo nie pasuje ani do mnie, ani do konia. Jest to siodlo Theo Sommer (nie wiem, jaki model, gdyby ktos wiedzial, to bylabym bardzo wdzieczna :kwiatek🙂 i mam go prawie 7 lat, jak widac na zdjeciach bardzo dobrze sie trzyma i skora jest niczego sobie 😉
Ikarina - myślę że £300-350 to przyzwoita kasa za to siodło. W Anglii podaż jest duża, więc więcej podejrzewam, że nie dostaniesz.
karolina_, dzieki :kwiatek:
Proszę. Rozważ ewentualnie współpracę z jakimś handlarzem, bo te 350 od niego dostaniesz, a z angielską obsesją na punkcie saddle fitterów sprzedać bezpośrednio może być ciężko. Ale próbuj najpierw sama 🙂
Ja niestety będę musiała rozstać się z moim Tytanem ;-(  Jeszcze rok temu było idealne i dla mnie i dla konia..pomagało ..obecnie przeszkadza i ogranicza, potrzebuję węższego bloku...kolano jedzie mi do góry kiedy chce cofnąć łydkę ;-( Nowe siodło i pupa blada....
Petit., masz już coś na oku ?
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
25 lutego 2013 21:08
Czy Bogdan wybiera się do Warszawy w niedługim czasie? Pytam czysto orientacyjnie. 🙂
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
25 lutego 2013 21:11
arivle,
Bogdany zazwyczaj piszą na fejsie, że się wybierają gdzieś.
Ale chyba najlepiej zadzwonić.
croopie Teoretycznie doge, a co wyjdzie to zobaczymy...
W dogu jeździłam z 4 lata temu i siedziało mi się fatalnie ;-) Obecnie z chęcią bym kupiła..
Czy ktoś coś wie, słyszał, siedział w siodle Kieffer Inzell i mógłby się podzielić opinią? 🙄
Będę wdzięczna. A i jeszcze jak przyrównać rozmiar łęku Kieffera 4 do rozmiarów Prestige? 🤔
Czy ktoś zna te siodła?
http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/47229?q=&kategoria=13&rodzaj=18&stan=&lokalizacja=&sortuj=0&widok=0&strona=

Szukam siodła na fryza ale zależy mi też na jakości. Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
Savannah, ja miałam, ale szybko sprzedałam. Za 600zł zresztą  😁 - w idealnym stanie. Siedzi się bardzo daleko od konia, jakośc wykonania średnia. Siedzisko dośc twarde i niewygodne. Ja zdecydowanie nie polecam.
Mamy kogoś, kto się zna na Wintecach?
Jeśli siodło ma 15,5 cala to jaki to model? Wintec 500 Pony Dressage?
Czy ktoś może ma zdjęcie jak to siodło wygląda pod człowiekiem (najlepiej dorosłym 😁 )? 👀
Celsijs dzieki wielkie za odp 🙇 no to nieżle bym się nacięła raz z ceną a dwa wygląda na to, że to siodło z niższej półki a ja szukam czegoś dobrego. Dziękuję jeszcze raz.
Miał ktoś doświadczenia z siodłem Wintec "500 Dressage"? Warte zainteresowania czy nie bardzo? Cena jest całkiem przystępna, nie powiem.
ash   Sukces jest koloru blond....
06 marca 2013 12:21
Czy Bogdan wybiera się do Warszawy w niedługim czasie? Pytam czysto orientacyjnie. 🙂

HB Contact będzie w okolicach Warszawy po świętach wielkanocnych!
Rozważam kupno ujeżdżeniówki, bardzo poważnie zastanawiam się nad Prestige Dressage Dream, ale myślę też nad Top Dressage, w DD trochę obawiam się tej delikatnej skórki... Szukam siodła nie trzymającego, czy moglibyście mi coś jeszcze polecić?
Jeździłam w Kiefferze Wien, ale nie bardzo mi leżał...
w moim odczuciu stara wersja Venus była nietrzymająca, rewelacyjnie mi się w tym siodle jeździło, stubben maestoso z małymi poduszkami też bardzo przyjemny do jazdy.
gryglodor, w Twoim przypadku zarówno Top i jak i DD będzie dość trzymające - ze względu na budowę - zresztą podobną do mojej - może się okazać, że się w nim trochę zaklinujesz. Do tego obu tych siodeł musisz szukać z najkrótszą tybinką XS ponieważ inaczej źle ci się będzie jeździło. Przy czym Top jest i był dla mnie zawsze dość mocno trzymającym siodłem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się