sepia, to zależy też od konia. Widać na zdjęciach
Emptyline że na tym koniu jest nieźle (fajny koń btw 😉 ). U nas są siodła Daslo do rekreacji i moje odczucia są całkiem niezłe bo jako jeździec który się na nich uczy jestem zadowolona. Są dość wygodne, na razie jak na moje potrzeby dość dobrze usadzają ale każde z tych siodeł (rozmiar i model) muszą pasować do konia. Głównie jeździmy na takich Daslo jak ma Emptyline i każdy koń ma swoje i na tego konia pasują jak ulał, ale np jak ktoś nowy się pomyli i założy 17tkę na dużego szerokiego konia 170 w kłębie to widać że coś jest nie tak i trzeba lecieć wymieniać na 18tkę. Ostatnio pojawiła się u nas 16,5 ujeżdżeniowe Daslo Ravenna Pro Light takie:
http://www.gnl.pl/siodlo-daslo-ravenna-prolight-p-9026.html ale ono pasuje tylko na haflingerkę, na innych koniach wygląda dziwnie, ale moim laickim zdaniem to nie tylko kwestia tego że jest za małe na inne konie. Ono na innych leży jakoś dziwnie. Ale usiadłam na nie na chwilę i siedzi się nawet wygodnie. Tylko dla mnie za małe, ale np moja córka je uwielbia i twierdzi ze jej dobrze w nim układa się dosiad, chyba kwestia gustu i tyłka i poziomu jazdy, na dany moment naszej edukacji jeździeckiej myślę że wystarczy, potem się coś pomyśli. Swoją drogą, mały 🚫 , trochę mnie to przeraża że wraz ze wzrostem umiejętności, koszty naszego hobby zaczynają wzrastać w dość dużym tempie 😉