Cavaliada Lublin- wszystko o
Pytanie do tych co juz byli wolontariuszami.
Czy w ubiegłych edycjach było jakieś miejsce gdzie bezpiecznie można było zostawić np. aparat, telefon, pieniadze ?
Żeby nie biegac z tym po parkurze :-)
Myślę, że na pewno jakiś socjal będzie, a jak nie to zamkne wszystko w samochodzie i już :P
Kurcze ja się tylko zastanawiam czy tym którzy są w stajni dupska nie zmarzną, bo stajnia w namiotach przed halą
To dobrze :-) ja niestety swojego auta jeszcze nie mam, wiec wszystko bede musiala miec w halach. Chodzi mi oto, zebym wszystko co zostawie potem w tym samym miejscu znalazla, zeby nikt niepowolany sobie nie przywlaszczyl ;-)
A same hale to ogrzewane jakos sa ?
To dobrze :-) ja niestety swojego auta jeszcze nie mam, wiec wszystko bede musiala miec w halach. Chodzi mi oto, zebym wszystko co zostawie potem w tym samym miejscu znalazla, zeby nikt niepowolany sobie nie przywlaszczyl ;-)
A same hale to ogrzewane jakos sa ?
hehe w razie co moge samochodu użyczyć ;P
a hale podejrzewam że ogrzewane są- raczej na pewno, skoro sa tam rozgrywane np mecze koszykarskie/ piłka ręczna/ siatkówka,
jakie autobusy tam dojezdzają? :kwiatek: potrzebuje czegoś z Chodźki/Jaczewskiego 👀 ewentualnie z Placu lit.
z placu litewskiego - 3 przesiadka potem do 151 z tego co się orientuje bo chyba bezpośrednich niet.
z tego co widze na mapie to jest to tylko 2,5 km więc lipa że z przesiadkami, ale mozesz jeszcze poszukac na stronie ztm lublin może coś jest bezpośrednio
Jak to jest z wnoszeniem aparatów na imprezę? Na karnecie mam aparacik przekreślony, ale w Poznaniu chyba można było wnosić? 👀
galopada bezposrednio na targi dojedziesz 155,152,151,150 i 20 😉
sotniax dzieki 🙂 jesli nie bedzie zapewnione bezpieczne miejsce i sie odnajdziemy w tym tlumie to chetnie skorzystam 🤣
M.indira, zapewne po weekendzie ktoś (może ja) będzie mógł odpowiedzieć na Twoje pytania dotyczące dobrej miejscówki, bo chyba jeszcze nikt nie widział gotowej hali. W niedzielę odbędą się tam zawody regionalne i będzie wiadomo 🙂
Widzexxcie, ja inwestuję w sakiewkę na biodrach, bo szczerze mówiąc, nie ufałabym wszystkim wolontariuszom. Wezmę co potrzebne i będę nosić przy sobie.
Mi najbardziej zalezy na aparacie a on niestety do malych nie nalezy (gabaryty lustrzanki) 🙄
Reszte do kieszeni 🙂
A wiecie jak bedzie z jedzeniem? Podobno na cavaliadach jest takies wyzywienie , ale bierzecie cos swojego?
No to z lustrzanką będziesz miała problem 😉 Ja nie zostawiałabym w ogólnodostępnej szatni.
O jedzeniu już pisałam. Jest jeden posiłek, ale rok temu był bardzo mizerny (dwa naleśniczki po min 6h ciężkiej pracy). Może w tym roku będzie lepiej, ale ja biorę jakieś kanapki na zapas, bo zamierzam być od 6 do końca.
Eh, a mi jednak nie uda się przyjechać do Lublina 🙁 Mam nadzieję, że ktoś z lubelskich voltopirów wybiera się tydzień później do Warszawy i tam się spotkamy 😉
To dzieki 😉 tam jest sklep niedaleko na szczescie to moze z glodu nie umrzemy 🤣
A aparat tylko gabarytami jak lustrzanka. Tak to zwykly kompakt 😀
Moze uda sie znalezc jednak jakis zaufany samochod 🤣
Będzie można wchodzić i wychodzić ?
Jakiś rv znak rozpoznawczy?
no ja się wybieram ze swoim szkłem, niby jest przekreślone, ale podobno wpuszczali w Poznaniu, więc i może tutaj też wpuszczą, można od bidy w plecaku pod żarciem ukryć a potem się modlić by nikt nie widział 😉
jak z parkingiem?
czy szukać czegoś dalej czy się pchać pod "drzwi"?
możesz zaparkować pod PKP, spacerem z 5 min. Tylko w dni robocze parking od strony ulicy jest płatny, a od strony dworca bezpłatny, tylko żule chodzą i zbierają "opłaty". Poza tym parking pod Galą jest za free (Gala centrum "dom i wnętrze" jakieś 10 min spacerem).
A ktoś się orientuje czy z wejściówką VIP jest jakiś parking zapewniony? W sensie jakieś zarezerwowane miejsca parkingowe?
możesz zaparkować pod PKP, spacerem z 5 min. Tylko w dni robocze parking od strony ulicy jest płatny, a od strony dworca bezpłatny, tylko żule chodzą i zbierają "opłaty". Poza tym parking pod Galą jest za free (Gala centrum "dom i wnętrze" jakieś 10 min spacerem).
A ktoś się orientuje czy z wejściówką VIP jest jakiś parking zapewniony? W sensie jakieś zarezerwowane miejsca parkingowe?
Myślę że wystarczy napisać maila z zapytaniem do jednej z osób zajmujących się stolikami vip- na stronie cavaliady są podane adresy
a widzisz nie pomyślałam... szczerze nawet jeszcze tej wejściówki nie odebrałam, bo ta data mi się wciąż wydaje taka odległa, a to już za tydzień 🙂
Tak czy inaczej jakby ktoś z LSMów chciał się zabrać to służę miejsce w aucie, tylko nie gwarantuję, że będę wyjeżdżac na poranne konkursy, bo jestem raczej spiochem ;p
Taneczny FlashMob bedzie także w Lublinie ? Prawda ?
Niektorzy maja watpliwosci, bo w mailu jest "w Warszawie chcemy to powtorzyc"
Taneczny FlashMob bedzie także w Lublinie ? Prawda ?
Niektorzy maja watpliwosci, bo w mailu jest "w Warszawie chcemy to powtorzyc"
Tak, będzie również w Lublinie. Pisze w mailu przeciez że w czwartek po spotkaniu org. jest próba 😀
I mamy nauczyć się to tańczyć 🤔 Chyba polegnę 😂.
W sensie że my mamy tańczyć?
W sensie że my mamy tańczyć?
no raczej nie będziemy stać i się patrzeć 😀
Wizualnie ogarnełam cały układ już w głowie teraz trzeba durnia z siebie porobić i poskakać w domu 😀
Ale ja bardzo chętnie sobie postoje 😉. Wśród wielu wybitnych talentów jakie posiadam 😎 taniec a zwłaszcza do rytmu zdecydowanie nie jest jednym z nich. Przebolałam to że o 6 rano muszę być na miejscu, taniec mnie zwyczajnie w świecie przerasta 🤔
Spokojnie to tylko dla zabawy :-) bedzie nas prawie setka, wiec kilkoro tanczacych po swojemu zniknie w tlumie. Tym bardziej ze bedziemy w takich samych koszulkach. :-D byle rekami i nogami w odpowiedznim momencie drygac :-)
Spokojnie to tylko dla zabawy :-) bedzie nas prawie setka, wiec kilkoro tanczacych po swojemu zniknie w tlumie. Tym bardziej ze bedziemy w takich samych koszulkach. :-D byle rekami i nogami w odpowiedznim momencie drygac :-)
nogami jak nogami, rękoma nauczyć się lasso robić i już :P
A w ogóle kiedy mamy to tańczyć?
W mailu było napisane chyba. Ciiiiiiii, nie psujcie ludziom niespodziewanki 🙂
W mailu było napisane chyba. Ciiiiiiii, nie psujcie ludziom niespodziewanki 🙂
a co to za niespodzianka jak na fb na stronie cavaliady jest już info o tańcu puszczone :P
A no, że będzie taniec, to okey, ale nie wiadomo w którym momencie i tu jest efekt zaskoczenia, ha! 🙂
A no, że będzie taniec, to okey, ale nie wiadomo w którym momencie i tu jest efekt zaskoczenia, ha! 🙂
no niestety pod filmikiem z linka na yt jest napisane kiedy..