tak w ramach przypomnienia, moje dwa mamuty 😉
kto nie miał siwego, ten nie miał brudnego, ale śnieg to najlepsza pralnia chemiczna!
Julina ale biegają 🙂 koniecznie zaglądaj częściej do kącika !!
kto się z was wybiera w czerwcu do Janowa ??
dostałam filmik z zapowiedzią na ten rok 🏇
ja na 100 % jadę !
zduśka, z Rudym? 😉
oczywiście 😎
Jakie konkurencje obstawiacie? 😎
Jakie konkurencje obstawiacie? 😎
hahaha a to co ?? 100 pytań do 😜 ?
oczywiście , że ugniatanie kapusty 😁
Wojenka jedziesz 🤣 ?
to powodzenia 😉
tylko proszę się tutaj z Nas nie śmiać 😀
martwi mnie tylko ten finał - bo jak zerkam na zeszłoroczne propozycje to w finale było tylko N1 dla seniorów .... a tam są ciągi 🤔wirek: i tyle na ten temat haha 😵
Haha, to wcale nie bylo sarkastyczne "powodzenia" 🙂
falletta jak dwa lata to już masz co pisać 😉
Wiecie kiedyś spotkałam się z bardzo emocjonalną wypowiedzią babeczki jeżdżącej dość długo konno. Powiedzieła "nienawidzę koni arabskich" 😲
Opowiadania wcale nie muszą być pisane w takiej formie wypowiedzi jaką ja przyjęłam. Forma dowolna-co komu w duszy gra 😉
Zduśka dacie radę 🏇
Mi właśnie lepiej w formie-ja o nich.Jakoś tak bardziej odnajduje się jako obserwator ich emocji,chociaż nieraz jak opowiadam w domu jak straszy kotka,patrzy jednym okiem na mnie i mówi:,,no,no,zobacz,mogłabym go trącić ale jestem za dobrze wychowana,oooo...nóżka w górze,zaraz zobaczysz kotku....ej,spadaj szybciej bo się przedstawienie nie uda...'' to wszyscy pękają ze śmiechu-bo moje tak robią czasem-wypatrzy siedzącego na środku kota(te nie uciekają bo śpią razem w boksach),napręży się i szarżuje na kota,kiedy jest przed nim -a kot nie uciekł-pręży się jeszcze bardziej,czasem lekko wspina dopóki kot nie czmychnie-wtedy spektakularnie z całą siłą grzmotnie kopytem w miejsce po kocie.I patrzą zawsze co ja na to 🤦
Jeśli noga Niuńka wróci do formy, przymierzamy się do Hunter Pleasure.
Fajnie by było pojechać just for fun, ale raczej nie znajdziemy czasu...Mamy inne priorytety 😉
Dzieki, że się podobają 🙂
z tym, żeby w miare czyste były mam taki fiks i od razu walcze z plamami 😉 śnieg to zbawienie + pellet na którym stoją 🙂
Biegają ostatnio całkiem sporo, chyba im taka pogoda odpowiada 😉
Z chęcia też bym coś o nich popisała, z Ebarem znamy się, hmm, 10 lat około, mój jest krócej, ale nasze losy splotły się własnie jakoś 10 lat temu, w sumie to on trochę ustawił losy mojego zycia, to dla niego ta stajnia pod domem powstała, Prunelka to taka dama do towarzystwa ( w tym dobrym tego słowa znaczeniu 😉
Mamy wzloty i upadki, ale nie mam co narzekac na te moje dwa mamuty 😉 Takie przydomowe pluszaki, każde inne, kazde ma to coś 😎
Wojenka
Chłopaki jak zawsze przecudnej urody 🙂
My się meldujemy, że żyjemy i mamy się dobrze.
Albo spacerujemy, albo coś pod siodłem tworzymy.
Ostatnio same postępy. 😉
Arabiarze, miał ktoś do czynienia z tym panem:
http://www.bazakoni.pl/horse_134535.html
Od poczęcia 😉
edit
Oferta stanówki raczej nie aktualna, jesienią stał pod Koninem
O nasienie mi nie chodzi, po prostu natrafiłam na niego w trakcie wyszukiwania...
Po prostu chciałam się coś więcej o nim dowiedzieć.
Wiem, że trafił do
http://www.stajnia-owa.pl do zajeżdżenia, właścicielowi ośrodka się spodobał i go kupił
To ja dorzucam filmik o arabach,moim zdaniem ciekawy
ogurek, dziękuję za info.
Film o arabach
Film obejrzałam wczoraj, nawet zobligowałam do obejrzenia mamę i tatę 😁
Świetny jest, bardzo mi się podoba, muszę obejrzeć go jeszcze raz 😍
Być chcesz kryć swoją gniadą?
czy orientuję się ktoś czy w okolicach Lublina jest oferowana oferta stanówki ogiera arabskiego ? Słyszałam, że w okolicy ma stać w dzierżawie gdzieś Oset ?
A tak w ogóle to nie wiem co się dzieje, że całkiem fajne konie użytkowe, z dobrym papierem, zajeżdżone 3-latki, podrobione wstępnie do pracy w zaprzęg są sprzedawane za 3400 zł ehhh