Młode Konie

Konia przybywa z dnia na dzień a w tym tygodniu mam nawet fotografa  😉 Niestety zdjęcia nie są najlepszej jakości bo u nas bardzo ciemno. Nawet w dzień musimy włączać światło. Nawet trener się złapał na jedno  😁 Jutro być może skaczemy. Mam nadzieję, że w końcu wyjdzie bo konik spisuje się znakomicie na razie.

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-7aiVpCa4S7E/USP10nFedCI/AAAAAAAAAPE/_fQDeGt32ps/s805/z+PG.jpg[/img]
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
20 lutego 2013 18:05
salto piccolo, ukradnę Ci kiedyś tego plemniczka, nie pokazuj, bo za ładny!! moja ulubiona maść 😉
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
21 lutego 2013 10:19
Mam 3 latka  😅  💃
faraa, Zakochałam się w tej czarnuli

A z naszej młodej PIkarky robi się kawał baby ostatnio nawet zaczeliśmy próby z zaprzeganiem i dziewczyna okazała się całkiem zdolna.

Wojenka   on the desert you can't remember your name
21 lutego 2013 19:14
Rzeczywiście jej przybyło!
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
21 lutego 2013 21:35
aszka fajna ta twoja młoda i chyba szybko i bezproblemowo zrobiliście z niej konia pod siodło. I faktycznie zrobiło jej się więcej 🙂 Kawał baby. Gratulacje 🙂
Alicja_8, Powiem że większych problemów z kobyłką nie ma, szybko sie uczy ale wiem że będę musiała troche sama na nia powsiadac. Ma problemy z wygięciem w lewo a dziewczyny średnio sobie z tym dają rade. Ogólnie kobyłka jest delikatna w pysku i bardzo czuła na łydke a na cmoknięcie to iskra po prostu 😉 Jak tak na nią patrze to teraz jeszcze trzeba poprawić zad bo na zdjeciach widac ze przód ma juz bardziej rozbudowany niż zad. I na Lato będzie kobyła jak złoto. Ciesze sie strasznie ze idziemy w dobrym kierunku.
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
21 lutego 2013 21:48
aszka to zyczę powodzenia. Faktycznie jak tak się na fotki patrzy to nad zadem musicie popracować, ale spokojnie to młode jeszcze więc myslę że fajna z niej będzie mocna kobyłka. Sukcesów 🙂 a tak w ogóle to młoda u Ciebie w rekreacji będzie chodziła czy planujesz coś więcej z nią?skoki?
aszka
Jaka cudna!  😍
Maść super i główka "dziewczęca" 😉
galopada_   małoPolskie ;)
21 lutego 2013 22:18
dostałam zdjęcia Jusława  💃

galopada pierwsze zdjęcie zjawiskowe, a błyszczy się jak achał tekin 🙂
Alicja_8, u nas wszystko chodzi w rekreacji ale to zalezy tylko ode mnie kto na co wsiada i tak jak moja Ruda dla lepszych tak tez jest zaplanowane z Pikara co do skoków zobaczymy czy kobyłka wogóle będzie chciała skakać. Dla poczatkujących mam 4 konie więc dwie moga byc dla lepszych 🙂
aleqsandra jeśli wypalą jakiekolwiek plany przyszłościowe to plemniczki będą ogólnodostępne  😁

Dzisiaj pierwszy trening! Było rewelacyjnie, pod koniec przejechaliśmy mini parkurek z 3 przeszkód  😁
Na razie wrzucam taki krótki filmik - jak pierwszy raz pojechaliśmy leżący drąg.
Jest entuzjazm młodego!

http://www.facebook.com/video/video.php?v=4461441010697&notif_t=video_processed
salto piccolo, przypomnij proszę: on jest synem Twojej klaczy ? małopolanki?
Perlica tak, dokładnie. Ma dość "dziki" rodowód. Sprawuje się znakomicie - jak na 2 miesiące pracy pod siodłem i to nieregularnej jest na prawdę pojętny.
W sumie wygląda jak większa i ciemniejsza kopia matki  😉

a to on jest Otill 🙂
a mamusia Ochabska 🙂 dlatego mi się podoba 🙂
Perlica tak, zdecydowanie szlachetny typ  😉
Miejmy nadzieję, że będzie równie albo i bardziej utalentowany jak mamusia  😀
Kolega Justusa z zakładu:

Cardamon ( Pegasus HB x Compliment ) ur. 2009r. - ogier kryjący w SK Panków w sezonie 2013

aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
24 lutego 2013 20:58
faraa, macie lalki, a nie konie 🙂
deborah   koń by się uśmiał...
24 lutego 2013 21:01
salto piccolo, ależ zmężniał Rudy.. zupełnie inny koń niż ten z pierwszych zdjęć w tym wątku!
aszka, chociaz Pikara jest absolutnym przeciwieństwem mojego ideału konia to jak sobie ją wyobraze w innej maści to nawet mi się podoba 😉
faraa, Cardamon był moim zdecydowanym faworytem w ZT. chodzi teraz pod siodłem czy tylko kryć będzie?>

nas długo nie było. wdrażamy się po powikłaniach pokastracyjnych.. Zabawy na śniegu nawet sie doczekałam.. szkoda, że tak spadł z mięśni 🙁

radochę z jazdy widać na mojej twarzy hehe
deborah, mięśnie wrócą🙂 slicznie wyglądacie
Wojenka   on the desert you can't remember your name
24 lutego 2013 22:06
I Justus i Cardamon chwytają za oko!

deb, grunt, że jest radocha!
faraa
Cardamon zachwyca niezmiennie, w ZT bardzo mi się podobał 🙂 Laleczka  😜
deborah
Nie grzesz kobieto  🤬, ślicznie CB wygląda  😍
salto piccolo
Fajne bobo 🙂
deborah chłopak fajnie wygląda a mięśnie wróca ani sie obejżysz, a usmiech na twojej twarzy mówi wszystko ja jak jade w taki śniezny teren to tez cały czas mam banana od ucha do ucha.
faraa Ale ten kawaler mi sie podoba ta główka.

No i nasza pleśniawka

i pierwsze hopki kobyła najpierw nie wiedziała co z kończynami zrobic ale po chwili załapała tylko strasznie się napalała.

deborah chodzi pod siodłem. Jest bardzo jezdny i pojętny, a do tego grzeczny. Może kiedyś dorobię się jakiś zdjęć na nim to tu wkleję. Z jego rocznika ( 2009 ) są jeszcze dwie klacze, jego półsiostry - wspólny ojciec Pegasus HB: Fenicja i Farina i obie też pracują pod siodłem. Z rocznika 2010 jest 5 klaczy: jedna po Le Duc: Falena i 4 po Pegasus HB: Ferrara, Poezja, Saphora i Tirana. Kara Falena była wsiadana ze dwa razy na stój, reszta chodzi na lonży.

CB i tak dobrze wygląda mimo swoich perypetii.

aszka Twoja maszyna jest chyba jedynym kolorowym koniem w tym wątku 🙂
sei   . let's grow old together & die at the same time .
25 lutego 2013 09:09
salto piccolo, młody prezentuje się bardzo fajnie 🙂

faraa, a jak wzrostowo wasz rocznik 2010? i czekam na te obiecane zdjęcia 😉
deborah, a ile CB miał odpoczynku?
deborah ja też nie mogę uwierzyć, że z takiego lichego dyszla zrobił się fajny konik. A o mięśnie się nie martw - jeśli mój potrafi przybrać to Twój za chwilę będzie pakerem!  😀
armara,sei dziękuję  :kwiatek:

My wczoraj i dziś odpoczywamy. Nie mam siły na wyprawę do stajni a uczelnia też nie rozpieszcza  😵
deborah   koń by się uśmiał...
25 lutego 2013 19:14
Złota, dziękuję :-)
aszka, podczas jego urlopu najbardziej ubolewałam nad brakiem możliwości zrobienia śnieżnych zdjęć..
faraa, będę czekała na fotki
Perlica, ponad miesiąc..
salto piccolo, mam taką nadzieję.
Deborah teraz wszystko przed Wami a chłopak się odbuduje i to szybko. Ja już przerabiałam kilkukrotnie poważną utratę masy ciała i da się to odpracować, szczególnie jak młody koń i tak chłopak wygląda dobrze 🙂

faraa Cardamon ma przepiękną głowę, świetne konisko.
A Justus no cóż klasa sama w sobie. Chłopaki rządzą 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się